arkadaşlar acaba php dosyalarını hangi program ile açabilirim yani bir program ile açacam dosyada rengini beyenmediğim yerlerin rangini kendime göre deişecem
Tarih: 2008-12-06, 17:14:23 Mesaj konusu:
ben program olarak notepad++ öneririm. sourgeforge.net ten ücretsiz indirebilirsin. açık kaynak kodlu olduğu için süre sınırı vb. birşeyde söz konusu değil. php de genelde css kullanılarak renkler veriliyor. ordan düzenlemen gerekir.
Eğer amacın kodu görmekse text olarak açarsın. Ama amacın işleyişini görmekse o zaman bilgisayarında server kurmuş olman lazım. Yani localhost. Localhostan php yı açarsan karşına web sitesi olarak çıkacaktır.
Tabi php editleyicilerlede açabilirsin. dreamweaver not defteri ile açabilirsin .php uzantısını her hangi bir editleyiciye ihtiyacın yok
ama Macromedia Dreamweaver .. düzenlemesi çok kolaydır. Farklı kodları farklı renklerle görürsün. Böylece uzun kodların okunabilirliği artıyor. php dosyaları en iyi şeklilde Edit Plus açar notepad acabilirsin kolay gelsin
Tarih: 2008-12-06, 19:11:44 Mesaj konusu:
keko62
warez paylaşımlar, serial dağıtma vb. forum kurallarına aykırı.. banlanmamak veya uyarılmamak için kaldırmanı tavsiye ederim. birde dreamweaver güzeldir ama geç açılır. dreamweaver ın kod görüntüleme sistemine benzer olan ve hızlı çalışan program olarak notepad++ ı öneriyorum yine. ayrıca türkçeside var.
hayır arkadasın sormus oldugu asp dosyalarını db olusturarak localhost da calıstıra biliyoruz iss leri yukleyerek calıstırıyorduk yani herhangi bir ftp ye yani host domain olmadan arkadasim sanirim senin istedigin buraya bak bir
PHP programlama dili; ASP'nin server tarafında sebep olduğu yükün büyükçe bir bölümünü client tarafında çözümleyerek hissedilebilir ölçüde performans artışına olanak tanıyor. Bunun yanında işlemleri diğer bütün dillere göre daha hızlı sonuçlandıran komutlarıyla ASP, Perl ve hatta JAVA gibi popüler dillerin tahtını sallıyor. Ve en önemlisi tamamen açık kodlu (open source) yapısıyla profesyonel programcılara olağanüstü bir özgürlük tanıyor. Şu an için tam anlamıyla oturmamış olması ve ufak tefek de olsa hatalar içermesi yüzünden çoğu WEB programcısı tek başına PHP kullanmaktan kaçınıyor fakat gün geçtikçe ve hatalar giderildikçe PHP kullanan insan sayısının hızla arttığı da bir gerçek. Orta düzey ingilizceniz varsa http://php.weblogs.com/php_asp_7_reasons PHP'nin neden diğer dillere tercih edildiğini konu edinen bir makaleyi okuyabilirsiniz.
PHPDev 4 paketinde PHP'nin 4.2.3 versiyonunun yanında aşağıdaki uygulama ve yazılımlar yer alıyor.
-Apache 1.3.27
-MySQL4
-PHPMyAdmin 2.3.2
-Invision Board
-PHP Website
Yazılım standart PHP'yi yükledikten sonra yüklemeniz gereken her şeyi ve yapmanız gereken tüm ayarları üstlendiği için işinizi büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Paket tam anlamıyla kurulduktan sonra kurulumun yapıldığı klasöre giderek işletim sisteminize uygun olan BAT uzantılı dosyanın (Örnek: 2K-NT-XP-phpdev_start.BAT) üzerine çift tıklamalısınız.
İki dosyayı indirip sisteminize yükledikten sonra paketin temel bileşeni PHP yazılımını v4.3.2 beta versiyonuna da yükseltebilirsiniz. (Bu versiyon "beta" statüsünde olduğu için birtakım hatalar içeriyor olabilir. Dolayısıyla almanız gereken bir risk söz konusu).
NOT: PHP v4.3.2 Beta'yı bilgisayarınıza yüklemek için indirdiğiniz ZIP uzantılı dosyayı PHPDev klasörünün altındaki PHP klasörüne açmalısınız. Yükleme sırasında sorun yaşamamak için ZIP dosyası içeriğindeki dökümanlardan faydalanabilirsiniz.
kardesim emegine sonsuz saygim var benim arkadasların not defterinde acma cevaplarını kast ettip yani arkadasimizin istedig php dosyalarını duzenlemek degil pc sinde tamamen bir host domain olmadan site kurmak istedigini belirtmek sitemis onu anlatmak sitedim eywallah
kardesim emegine sonsuz saygim var benim arkadasların not defterinde acma cevaplarını kast ettip yani arkadasimizin istedig php dosyalarını duzenlemek degil pc sinde tamamen bir host domain olmadan site kurmak istedigini belirtmek sitemis onu anlatmak sitedim eywallah
sana söylemedim kardes asilimy arkadas yukarıda forum kuralarını yazmıs arkadasa cevap verdim ben kolay gelsin
sana söylemedim kardes asilimy arkadas yukarıda forum kuralarını yazmıs arkadasa cevap verdim ben kolay gelsin
anladım akrdesim eywallah kolay gelsin hayırlı aksamlar
Arkadaşlar Sorun Kısaca Bu Tn Multimedya Modülünü Kurdum Anasayfada Olan Orta Blockların Rengi Siteye Uymuyor Bende Onların Rengini Deişmek İstiyorum Sadece Rengini Deişmek İçinde Görmem Lazım Çünkü İçerisinde Bir Sürü Aynı Renk Kodu Var Bunları Karıştırmak İstemiyorum
Teşekkürler
Kod:
<s>
function ok()
{
fenster2=window.open("","video", 'width=785,height=520,scrollbars=no,top=10,left=10');
fenster2.focus();
}
</s>
<?php
if (!eregi("modules.php", $PHP_SELF)) {
die ("Sayfa Bulunamadı Yada yetkiniz yok....");
}
function kategori_eser_listesi($katid) {
global $prefix, $dbi, $sitename, $admin, $multilingual, $module_name;
include("header.php");
OpenTable();
$result = sql_query("SELECT esid, baslik, url, counter, clanguage from ".$prefix."_tn_multimedia WHERE active='1' AND katid='$katid' order by date", $dbi);
echo "<table>
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2008-12-06, 23:27:44 Mesaj konusu:
kurallara uyduğunuz ve uyardığınız için teşekür ederim
soruya gelince php html gibi görsel oalrak editleyemezsiniz. Kod bilmeniz şart...keko62 arkadaşımızın verdiği program biraz yapsada kod bilmeden yapamazsınız
renk konusuna gelince...php html giib renkler ile uğraşmaz..renkleri html ile belirtir. yani html bilginizin olması gerekir.
php sadece mantıksal döngü oluşturur ve bilgileri bri kasada saklayıp yeri geldiğinde çağırmaya yarar
evet kodu gercek anlamda bilmek gerekiyor katılıyorum sana polibo06
arkadas sanırım kendi cabalarıyla örenmeye calısıyor yardımcı olmak gerekiyor bize düşende bu kolay gelsin
verdiğim linkteki ali osmanın derslerini okusunlar ve sonrada ali osmanın paçasına yapışsınlar dersleri devam ettir diye
program editörü olarak....phped adlı programı tavsiye ederim...oda olmadı yılmazmurat dün online editör linki vermişti oradan takip ediniz...ama front page gibi bir program aramayın
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız