Sitemap İle İlgili Gereken İşlemlerin Hepsini Yaptım Fakat
siteadresi/modules.php?name=Site_Map Şeklinde Tıkladıgımda aktif Ettiğim Modül De Beyaz Sayfa Geliyor
FTp Ana Sizinde
sitemap.xml de mevcut Oldu
Admin panelinde Sabit Gelen Sayılar Değişmiyor Sayılar İlk Sabitliğinde Kalıyor..
bilgilerinize Başvuruyorum
bu ilan sitesine ilanımı ekledim ve 1 saat sonra google aramalarımda ilanımı buldum. bu sitenin bu kadar hızlı indezlenmesi ilk mesajda yapılanlar sayesinde mi oluyor.
seo yapınca firma rehberi ve ilan modülüne eklenenler google hemen indexlenecek mi?
Warning: Missing argument 1 for is_user(), called in /site/sitealanı/public_html/modules/Site_Map/index.php on line 148 and defined in /home/gonlumun/public_html/mainfile.php on line 248
bu hatada uyeler gözüküyor bu hatayı nasıl çözebiliriz.
Bende sitemap.xml dosyasi olusmuyor butun adımları doğru yaptım fakat oluşmadı
ayrica bu sitemap.xml dosyasini oluşması icin 777 yapmamiz gerekmiyormu chmod ?
anlamadim bu konuyu birz aciklarmsnz neden oluşmadıgını
Bende sitemap.xml dosyasi olusmuyor butun adımları doğru yaptım fakat oluşmadı
ayrica bu sitemap.xml dosyasini oluşması icin 777 yapmamiz gerekmiyormu chmod ?
anlamadim bu konuyu birz aciklarmsnz neden oluşmadıgını
2. Set the permissions for both includes/m e t a.php and includes/meta2.php to 644.
Botların okuyabilmesi için chmod 644 yapmalısınız...
polibo bahsettin 250 tl lik kısımda şurayı anlamadım
Research & Edit
Bu menü sizin m e t a tagınızı inceler ve listeler.Sizin sitenizle alakası olmadığını düşündüğünüz kelimeleri siliniz ve istediğiniz kelimeleri tek tek ekleyiniz.Unutmayınız 1024 tane harf kullanabilirsiniz.Buda aşırı derecede yeter zaten
kelimelerin yanında bulunan resimler ise bu kelimede sizin sitenizin hitni gösterir.En sonda 1 rakamını gösteren resimli link size yeter.Diğerleri ingilizcesi iyi olanlar için ileri düzey Seo analizi yapmaktadır
şimdi burayı açınca önümüze bir liste geliyor hepsinin sağ tarafınfa sarı bir resim içerisinde 1 yazısı var ama mesela içerisinde hack var mesela benim sitede hack ile ilgili alakalı konu yok 1 bunu çıkarmalımıyım 2 sitede bulunmasını istediğim konularımı eklemeliyim
güzel anlatımın için teşekküler
yeni bir ufak sorunla karşılaştım mesela backend.php
Arkadaşlar msnde herkes bana seoyu soruyor.Forumda hemen hemen her yerde seo yazılıyor.Bu konu üzerinde bir çok kişi rant sağlıyor.Ücret istiyor hatta bu ücret baş döndürücü düzeyde.Askeri ücreti bir seo için harcıyorlarsa sanırım ben enayiyim yada
linkinden nuke seo modülünü indirin.Bu mod beta sürümüdür.Kodlarda biraz ben değişiklikler yaptım.Türkçeleştirme yapmadım.Gerekde görmedim herşey açıkça belli.
nukese modülü yüklemesi:
html dosyası içinde bulunanları hostunuza upload ediniz
nukeSEO modülü kullanımı:
admin panelinizde girince nukeSEo yazan yeri tıklayınız.Bu başlıkları tek tek anlatarak size kullanımını anlatacağım;
robots.txt
robots.txt botların nereyi indexliyeceğini nereye ulaşamıyacağını belirtir.Önemi çok büyüktür.Unutmayın lamerlerin en büyük yardımcısı google amcadır.Bir örnek verecek olursak;
/admin/ dosyasını google hafızasına alırsa. Her gün farklı bir index görmenize neden olur
Seo için güvenliğinizden taviz vermemeniz için en önemli husus robots.txt'dir
wiev menüsü
wiev tıklayınca robots.txt dosyasını analiz ederek size gösterir.uzun uzun robots.txt kodlarını anlatmıyacağım size bir örnek kodu vereceğim onu kulllanınız.
user-agent botları tanıtır.orada google yazarsanız sadece googleye engellersiniz.
not: eğer hostunuzda bazı özel resimler,programlar vs varsa bunlarıda burada belirtiniz.
örnek verecek olursam
kullandığım hostlardan birinde benim için özel resimler vardır ve ben bunu kendim için depo oalrak kullanıyorum.Kimsenin görmesinide istemiyorum.Arama motorlarını o klasörlere bulaşmasını engellemişimdir
Validate
Burada yeni bir pencere açılacaktır.robots.txt adresini yazarak analiz yapabilirsiniz
m e t a Tags / Keywords
Seo için en önemli konulardan biridir.hatta bir çok kişi burada bocalıyor.
Bu konuya geçmeden önce herkes kendi sitesini nasıl tanıtacağını düşünsün
örnek/
netopsiyon=webmaster,php,php nuke
gibi
burada birde hatırlatma yapayım.
google dolandırıcıları pek sevmez.sitenizde webmaster kelimesi hiç geçmiyorsa ve siz buna rağmen m e t a tagında webmaster kelimesini kullanmışsanız.
m e t a tag hakkında genel bilgi edindikten sonra gelelim m e t a tagarımızı düzenlemeye
Research & Edit
Bu menü sizin m e t a tagınızı inceler ve listeler.Sizin sitenizle alakası olmadığını düşündüğünüz kelimeleri siliniz ve istediğiniz kelimeleri tek tek ekleyiniz.Unutmayınız 1024 tane harf kullanabilirsiniz.Buda aşırı derecede yeter zaten
kelimelerin yanında bulunan resimler ise bu kelimede sizin sitenizin hitni gösterir.En sonda 1 rakamını gösteren resimli link size yeter.Diğerleri ingilizcesi iyi olanlar için ileri düzey Seo analizi yapmaktadır
Analyze m e t a Tags
Sanırım çok söze gerek yok sitenizi analiz yapmaktadır.Bunu yapmak için site site dolaşan arkadaşlar artık sitesinin m e t a analizini admin panelinden yapabilecekler
Keyword Density
keyword analizi yapmaktadır.
Dikkat edilecek Husular
Content-Type= sitenizin dilini göstermektedir.Bu oldukça önemlidir.Türkçe arama yap butonunun çalışma mantığı burdan geliyor.Site lisanını ingilizce yaparsanız türk ziyaretçiden fazla ingiliz ziyaretçiniz olabilir
AUTHOR= site isminizi yazın
Kod:
$sitename
bu şekilde kullanırsanız.Admin panelinde seçenekler bölümünde ne yazarsanız o şekilde değişir
DEscriptION=
Kod:
$slogan
şeklinde yapmanız bura ile sık sık günceleme gereği duymanızı engeler
bundan sonraki linkler ise sitemizde bulunan yardımcı araçlarda bulunan hemen hemen herşeyi kapsar.
link popürlerliği vs...
google msn yaho ve diğer arama motorlarına kayıt yapabilirsinzi admin panelinden.
Sanırım SEO ile işimiz bitmek üzere buraya kadar anlattıklarım 250 ytl
ali osman ustatın yayınladığı backend.php kullanmanızda fayda vardır.Bu şekilde forumdaki(download ve haberlerde dahil) son 10 mesajlar durmadan googlede indexlenir.
aç
footer.html
kodlarıda yazardım ama her site çin farklı olacağı çin genel yazayım yapamayan olursa yazsı kodlarıda paylaşayım
rss,rssforum,rss haber,rss download,site haritası xml
şeklinde link veriniz.Bunların küçük ikonlarıda mevcuttur.Link vermeyi unutmayınız.
Arkdaşlar bu yazıyı 400 ytl almak için değil, duanızı ve yürekten teşekürleriniz için yazdım.
Takıldığınız yerde sorularınızı bekliyorum
Tüm zamanlar GMT + 3 Saat Sayfaya git Önceki1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız