Tarih: 2009-01-16, 17:30:31 Mesaj konusu: Sitemi Nasıl Yumurtlatırım?
Merhaba arkadaşlar daha önce denemediğim ve eğer varsa sizin denediğiniz ben sitemin aynısından bir tane daha yapmak istiyorum.sitemde birçok modül, kullanıcı, forum mesajı mevcut google tab seo vs yüklü.sitemi klonlamamın amacı tamamen google amaçlı.bunu daha önce yapan varmı merak ediyorum.google botlarının bakış açısı hakkında yorumlarınızı merak ediyorum.
sitende aynı dosyaları başka bir hosta yada hostundaki başka bir klasöre at =) Sonra şu andaki sitenin sql yedeğinden 2.ci bir database oluştur .. Yeni attığın dosyalardaki config.php'ye de yeni oluşturduğun databasenin adını ver Sadece bir fikir denemedim ama böyle olması lazım.
sitende aynı dosyaları başka bir hosta yada hostundaki başka bir klasöre at =) Sonra şu andaki sitenin sql yedeğinden 2.ci bir database oluştur .. Yeni attığın dosyalardaki config.php'ye de yeni oluşturduğun databasenin adını ver Sadece bir fikir denemedim ama böyle olması lazım.
googletab harici dediklerin doğru fakat benim asıl öğrenmek istediğim google bu siteyi nasıl görür? diğeri gibi kazanç getirirmi indexlerken hileyi anlarmı daha önce sitesini klonlayan varmı?
Yani pek sanmıyorum ama sitendeki herşey özgün ise artık özgün olmaktan çıkar kopyala yapıştır gibi paylaştığını varsayar .. Ama google önemli ise yine bir googletap kurup aynı başarıyı yakalayabileceğini düşünüyorum ..
Kayıt: Dec 28, 2005 Mesajlar: 59 Konum: Bursa - Mustafakemalpaşa
Tarih: 2009-01-16, 19:39:15 Mesaj konusu: Re: Sitemi Nasıl Yumurtlatırım?
kaptan85 :
Merhaba arkadaşlar daha önce denemediğim ve eğer varsa sizin denediğiniz ben sitemin aynısından bir tane daha yapmak istiyorum.sitemde birçok modül, kullanıcı, forum mesajı mevcut google tab seo vs yüklü.sitemi klonlamamın amacı tamamen google amaçlı.bunu daha önce yapan varmı merak ediyorum.google botlarının bakış açısı hakkında yorumlarınızı merak ediyorum.
veri tabanı (SQL) nı taşımanıza gerek yok...
SQL hariç hostundaki bütün dosyaların bir kopyasını diğer hosta yükleyip klonlayacağın sitenin cpaneline girip ardındanda mysql e uzaktan yetkilendirme vereceksin tam yetkilendirme vermek için yetkilendirme bölümüne % işareti koy... ok....
sonrada yeni sitenin ana dizinindeki config.php dosyasına
Kod:
$dbhost = "klonlanacak sitenin ip adersi";
$dbuname = "klonlanacak sitenin db kullanıcı adı"; // değişmene gerek yok
$dbpass = "klonlanacak sitenin db kullanıcı şifresi"; //değişmene gerek yok
$dbname = "klonlanacak sitenin db adı";
$prefix = "klonlanacak sitenin db kullanıcı prefix adı"; // değişmene gerek yok
$user_prefix = "klonlanacak sitenin db user prefix adı"; değişmene gerek yok
$dbtype = "MySQL";
$sitekey = "S·kQSd5%W@Y62-dm29-.-39.3a8sUf+W9";
$gfx_chk = 0;
$subscription_url = "";
$admin_file = "admin";
$advanced_editor = 0;
artık eski sitedeki bilgilerin aynısı yeni sitende çıkacaktır....
Yani pek sanmıyorum ama sitendeki herşey özgün ise artık özgün olmaktan çıkar kopyala yapıştır gibi paylaştığını varsayar .. Ama google önemli ise yine bir googletap kurup aynı başarıyı yakalayabileceğini düşünüyorum ..
o yumurtlama işlemini geçenlerde yaptım.. aynı veritabanını kullandım. fakat hitte ve alexada düştüm.. o yüzden hemen iptal ettim. zannetmiyorum yani google aptal değil. yemiyor
Evet Birebir Kopyalama Googlenin gözünde kopyacılık olur..Aslında Şunuda söylemeden geçemeyeceğim.Tasarım Farklı olur ve Düzgün ve hatasız kodlama olursa google bunu es geçebilir...Hatta öyleki Copyci siteyi Özgün siteden daha çok sevebilir..İşte Tam buradada Rekabet başlar googlede..Googlede Copy içerikle yükselen Bir çok site görüyoruz..Hatta Öyleki Özgün site Sayfalarca geri bile gidebiliyor.Peki Bu neden oluyor.Tabiki seo, hatasız kodlama.Googlede Rekabet için Sadece özgünlük yetmiyor.Özgünlükte tabi önemli ancak siz kalkar hatalarla dolu bir sayfada ve seo yapmadan özgün içerik yazarsanız istediğiniz verimi alamazsınız ve neden kopyciler beni geçiyor dersiniz.
Kısaca Toparlamak gerekirse..Sitenin tasarımı farklı seosu iyi ve kodlama hatasız olursa yani google o yumurtlattığın siteyi severse olur belki.Ama Googlenin son zamanlarda çok haşin olduğunuda belirtmem gerek..İlkelerinden Asla Taviz vermiyor.Belki tutar ama Bunu farkettimide affetmiyor..Az çok farklılık olması şart.
Evet Birebir Kopyalama Googlenin gözünde kopyacılık olur..Aslında Şunuda söylemeden geçemeyeceğim.Tasarım Farklı olur ve Düzgün ve hatasız kodlama olursa google bunu es geçebilir...Hatta öyleki Copyci siteyi Özgün siteden daha çok sevebilir..İşte Tam buradada Rekabet başlar googlede..Googlede Copy içerikle yükselen Bir çok site görüyoruz..Hatta Öyleki Özgün site Sayfalarca geri bile gidebiliyor.Peki Bu neden oluyor.Tabiki seo, hatasız kodlama.Googlede Rekabet için Sadece özgünlük yetmiyor.Özgünlükte tabi önemli ancak siz kalkar hatalarla dolu bir sayfada ve seo yapmadan özgün içerik yazarsanız istediğiniz verimi alamazsınız ve neden kopyciler beni geçiyor dersiniz.
Kısaca Toparlamak gerekirse..Sitenin tasarımı farklı seosu iyi ve kodlama hatasız olursa yani google o yumurtlattığın siteyi severse olur belki.Ama Googlenin son zamanlarda çok haşin olduğunuda belirtmem gerek..İlkelerinden Asla Taviz vermiyor.Belki tutar ama Bunu farkettimide affetmiyor..Az çok farklılık olması şart.
burda yanılıosun işte, google'ın özgün içerik & kopya içerik ayırımı site tasarımı ve kodlama hatalarından geçmiyor....içerik hangi sitede önce google bot tarafından taranıp önbelleğe alınırsa orjinal içerik odur.....
burda yanılıosun işte, google'ın özgün içerik & kopya içerik ayırımı site tasarımı ve kodlama hatalarından geçmiyor....içerik hangi sitede önce google bot tarafından taranıp önbelleğe alınırsa orjinal içerik odur.....
Kardeş tabiki Öyle.Bende zaten aksini söylemiyorum..Ama Benim demek istediğim Özgün içeriği seo ile bütünleştirmek gerek.Ben özgün bir makale yazdım ve bunu googleye tanıttım..Bu googlenin gözünde benim sitemin özgün olduğunu gösterir.Ama Gelir Seosu benden daha iyi olan bir site bunu kopyalarsa benden daha yukarı çıkabilir.Tabi google buna bişe demezsse.Bunu kendi tecrübelerime dayanarak söyledim.
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2009-01-17, 17:50:10 Mesaj konusu:
amaç seo mu yoksa ziyaretçi çekmek mi? ama en mantıklısı dosyları kopyalamak....ilk sitende pek bir şey olmaz ama ikinci sitende hiç bir şey bekleme...google orada indexlediği her sayfayı kopya gözüyle bakacak.ilk sitende hiç bir katkısı olmayacaktır ama 1000 tane klon yaparsan katkısı olur..
"taklitler aslını yaşatır"
mantığıyla ilk siteye bakış açısı değişeçektir...peki bu bakış açısının değişmesi 1000 kopyaya değer mi? işte o sorunun cevabı önemli....
eğer sen diyorsan ben buradan ticaret yapacam ve büyük para kazanacam yap derim ama yok sadece aramalarda yükselmekse amaç bu fikire başlamadan unut derim 8)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız