Arkadaşlar web sitemin weritabanında bulunan dosyalar bootla çalınıyor. Bunu engellemenin yolu varsa bir yardımcı olun.
Son zamanlarda banwid miktarımın aşırı derecede harcanması beni biraz şüpheye katmadı değil.
İnternette dolaşırken sistem ile aynı veritabanında kurulmuş olan bir site gördüm.
Burda dikkat ettiğim tüm dosya isimlerinin bende var olan dosya isimleri ile bu sitedeki dosyaların aynı isimde olması. Benim yanlış olarak yazdığım dosya isimleri bile bu sitede aynı şekilde yanlış yazılmış. Böyle bir şey mümkün olmaması lazım.
Ozaman hadi engelleyelim sitenden dosya yada veri çekilerek kullanıyorsa belirlediğin site artık sitende veri yada dosya çekemesin çekse bile kullanamazsın
Bir tane htaccess dosyası oluşturalım ve içerisine şu kodu yazalım ve kayıt edip sitemizin ana dizinine atalım
Ozaman hadi engelleyelim sitenden dosya yada veri çekilerek kullanıyorsa belirlediğin site artık sitende veri yada dosya çekemesin çekse bile kullanamazsın
Bir tane htaccess dosyası oluşturalım ve içerisine şu kodu yazalım ve kayıt edip sitemizin ana dizinine atalım
kardeş teşekkürler kodları koyduk umarım iş görür. bootla tüm bilgilerimi çekip kendi sitesinde yayınlıyor. umarım engelledik. paylaşım için teşekkürler
Tarih: 2009-02-04, 00:01:29 Mesaj konusu:
Olay şu ki bir kişi sizin sitenizdeki verileri kendi sitesine php komutları ile çekmiş.Kısa açıklaması mesela dosya isminiz ahmet mehmet olsun kaynaktan açın orada ahmet mehmet aratın <div>ahmet mehmet</mehmet> gibi çıkar php ile bu html etiketleri arasındaki verileri çekmek basittir.Yapabileceğiniz dosyaları başka site üzerindne indirilmesine izin vermemektir ki arkadaşlardan biri yukarıda bunun yolunu göstermiş.
mesela şöyle yaparsın sitende ne var atıyorum baslik.jpg var eğer sen bu yukarda verdiğim kodda jpg uzantılı resimi yasakladıysan ben kendi sitemde gösteremem bunu anlamak içinde mesela netopsiyondaki foruma kendi sitenden bir resim linki kopyala mesela şöyle
[i1mg]www.siteadresim.com/baslik.jpg [/i1mg] bu link netopsiyonun forumunda çalışmayacaktır olay bu
Şimdi şöyle sorayım. Ana dizindeki htAcesses dosyasına mı ekleyeceğiz. Yoksa resimleri sakladığımız klasöremi. Mantıken ana dizine... Ama neresine ekleyeceğiz. Bir türlü olmadı.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız