Arkadaslar power nuke kullaniyorum ve yazilim acigi nedeniyle sitem üzerinden sitemin bulundugu hostun posta sunuculari kullanilarak spam aktivitesi yapıldıgı tesbit edilmiş.. bu sorunu nasil giderebilirim bu konuda bilgsi ve yardimi olabilcek arkadaslar var ise lütfen cevab bekliyorum...
En son osdem66 tarafından 2009-02-20, 00:42:26 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Hostunu değiştirmen gerek, ben öyle yaptım sorun çözüldü.
Hostunu değiştirmessen, hostun senden ek para isteyebilir. Çoğu host, müşterileri eğer ki open sourch kullanıyorlarsa müşterilerinin buna önlem almaları gerektiğini söylüyor.
Dostum sorunu bana bildiren host zaten.. sizin söylediginizden anladigim host benden ek para istemek için mi bunu bana bildiyor.. benim sitem kullanilarak hostun posta sunuclari üzerinden spam yapıldıgını söylüyor..ve benim bu acigi gidermem gerektigini söylüyor.. sizin demek istedigini oper sourch tan dolayimi oluyor bu spam olayi...birde bu open sourch nedir?
Arkadaşım hostun sana bunu bildirmesinin nedeni, senin sitenin onlara olumsuz etkilemesi. Spamlar doğal olarak band genişliğini çok olumsuz etkiliyor.
Open sourch dediğim şey ise açık kaynak kodlu cms yazılımları, bu durumda php nuke oluyor.
Bazı hostlar müşterilerinin open sourch kullanabildiğini göz önünde bulundurarak bu tür önlemleri kendileri alıyorlar. Yani müşteri önlem almasa bile birşey olmuyor.
Bazı hostlar ise bu tür önlem almadıkları için kendi müşterilerinden kodlarında değişiklik yapmalarını istiyorlar, yani son sürüm veya yama ile. Yapmazlarsa bunun kendilerine ek ücret olarak geri döneceğini söylüyorlar.
tşk ederim kardes.. benim bilmedigim bu yazilimda hangi acik kullanilrak yapılmış bu spma ve hangi kodlari degiştirmem gerektigi işte:( yada hani yama:(
Arkadaşlar bu konuda YARDIM debilcek birileri yokmu..sorunum hala devam ediyor. sitemde bulunan bir scprit kullanilarak spam mail gönderiliyor bunun hangi dosya,scrip yada mdoül kullanilarak yapılabilcegi onusunda bilgisi olan var ise lütfen yardm bekliyorum..
gönderilen mesaj headr bilgileri asagidaki gibi:
Received: (qmail 19908 invoked by uid 48); 3 Feb 2009 16:02:50 +0200
X-Additional-Header: /var/www/vhosts/yakaciklim.com/httpdocs
To: greeniee37@yahoo.com
Subject: Anticipating Your Prompt Response!!
Date: Tue, 3 Feb 2009 16:02:50 +0200
From: Guy-Patrice Lumumba <guyp01>
Reply-To: guyp01@live.com
Message-ID: <0d9fa683eb7322f03e4d36bacb7cd422>
X-Priority: 3
X-Mailer: PHPMailer (phpmailer.sourceforge.net) [version ]
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız