bende kulalndi o seoyu ama bende busekilde olmamisti.rica etsem .htcasses ve pehaspesodaki kısımlari eklermisin bende nedense seo busekilde cikti. birde haber xls i paylasirmisinz?tesekkurler
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2009-04-10, 20:20:26 Mesaj konusu:
mersoy
ben sabır dedikçe sen içinden bana küfrediyordun...şimdi teşekür edecekmisin?
seo adına yapmış olduğunuz uygulamar kalitesiz sitenizi ön planda tutmaya yetmeyecktir. belli bir süre önde durursunuz fakat sonra google sizi gözardı edecektir. artık google akıllanıyor...
Sadece ozgun icerik ekledigim sitede benden (c)alinti yapanlar benim sitemden daha onde. Sirf bu yuzden nukeyi birakip wordpresse gecmeyi dusunuyorum. Anlik ping sistemi ve bunun gibi bir cok ozelligi olan bir sisteme gecmeyip nukede "keriz" gibi yeni makaleler yazarsam asla sitem ust siralarda olamayacak malesef. Nukeyi komple elden gecirip seo islemleri uygulamali yoksa sizde benim gibi ilk baslarda bu isi ciddiye almayip sonradan yaparsaniz magdur duruma dusersiniz.
Su anda Content Plus kullaniyorum buna otomatik ping sistemi entegre etmeye calisiyorum (yani yazi ekledigim anda googlebot a haber verecek ve gelip indexleyecek) sonuc olumlu biterse sizlerle paylasacagim. Aslinda basit bir is ama bu ozellik sadece bloglarda oldugu icin nukede karmasiklasiyor.
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2009-04-11, 11:42:09 Mesaj konusu:
Hardiz
mersoya aylar önce söylediğimi senin için söyliyeyim....
google armaa otunu değiştiriyor kimse farkına değil. israilli bir öğrenci lisans tezi için yapmış olduğu arama algoritmasını satın alabilmk içğin üç dev(google msn yahoo) resmen savaştı. galip gelen google oldu
googlenin önünde iki yol vardı;
birincisi kendisini bir numara yapan sistemini değiştirecekti ve hem kendi emekleri hemde webmasterların verdikleri emekler ücretler hepsi boşa gidecekti ama bu sistem oturduğunda en kralı olacaktı
bu fikrin kötü yanı geçiş döneminde insanalr aradığını bulamazsa yeni arama motorlarına yönleneck ve google piyasasını kaybedecekti
ikinci yol ise kendi algoritaması ile bu aloritamayı birleştirmek. Google bunu yaptı ve geçiş döneminde kullanıcılar pek bir şey farketmedi hatta hiç bir şey farkedilmedi öyleki yaklaşık bir buçuk yıldır bu geçiş dönemi devam ediyor. Google sabırla kendini yeniliyor ve her geçn gün piyasasını artırıyor.
Bir yıl öncesi bu seonun çivisi çıkmıştı. iki üç siteye link veren siteler ilk sırada çıkıyordu. bir haftalık siteyi en önene getiriyordu. Kullanıcılar "artık googlede hiç bir şy bulunmuyor" şeklinde sesini yükseltmeye başlamışlardı. her zaman aradıklarımız üçüncü-döürdüncü sayfalarda oluyordu.
Bir örnek verecek olursak....
dört-beş ay önce google "youtube" yazdığımızda ilk sayfada youtube sitesinin linki yoktu bile...peki kullanıcı artık arama yaparmı?
İşte google bu hatayı düzeltmeliydi ve düzeltiyor ama gçiş dönemi tahminimce bayağı uzun sürecek çünkü google piyasasını kaybetmekten korkuyor....peki yeni sistem nasıl mı olacak?
kalite
eğer siteniz kaliteliyse işte o zaman siteniz önde çıkmayı hak ediyordur. eğer siteniz yeni açılmışsa bir kendini topla diyor....
bir aylık site ile 7 yıllık site bir olur mu?
iki siteyede bir dakikada 20 kişi giriyor. bir sitede 10 saniye duruyorlar diğerinde 30 dakika.....
bu iki site aynı kalitede olur mu?
anlıyacağınız artık sitelerde istatistik çok önemli olmaya başladı. Bence doğru bir algoritma....
O yüzden seo için size önerim çok basittir
kaliteli ve özgün içerik
sabır
site istatistikleri
peki seo adına hiç bir şey yapmıyalım mı?
yapacaksınız ama özellikle kodlarda yapacaksınız. bot sitenizin bir sayfasını 30 dakikada indexlememeli...gelip hemen indexlmelidir. ne kadar zor indexliyorsa siteniz o kadar kalitesizdir.
temalarda özellikle w3 destekli haline getirin. gereksiz kodlar kullanmayın. ajax ve rss tknolojisine ayak uydurun.... bunlar başlıca seo mantıklarıdır. çok siteden link almak yerine kaliteli sitelerden ciddi linkler alınız...
artık scriptlerin seo özelliği sona geliyor. site yöneticileri ve üyeleri artık daha aktif çalışmaları gerekmektedir. tüm siteler için
adresine ping atın muhakkak. bir ping dahi olsa yeterli, sizin rss sayfanızı bulup zaman zaman kontrol edecektir. bunu otomatiğe bağlarsanız tabi ki dört dörtlük olur.
gökhan abinin yazmış olduğu blogu için ping sistemini ekledik ve yazıyı yazdığı gibi google da çıkıyor, en büyük etkenlerinden biri de pingi google.com/webmaster bölümüne değil, blogsearch.google.com adreslerine atmamız.
adresinden sitenizin adını yazarak ping attırın, ilk kayıtı oldukça geç yapıyor, ama kayıt olduktan sonra her pinginizi önemsiyor. dikkat ederseniz, muhasebeciyizbiz.com da blogsearch de yer alıyor :)
google kendisini baştan yeniliyor gibi bi durum var ortada
sahte yazılım içeren portal forumları yakında çözebilirse ve bu yazılımcılar google ile işbirliği yaptığını düşünürsek ki uzak bi ihtimal
vbulletin lisasn gibi mesela o portal ve forumları bloklayıp bütün linklerinide kaldırabilir hatta dikkat bu site korsan içerik kullanıyor filan diye sizi bilişim suçları dairesine de raporlayabilirse yanık kokuları yayılabilir demektir haha!!
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız