Tarih: 2009-02-13, 12:52:26 Mesaj konusu: forumu bu şekilde nasıl yaparım...
arkadaşlar aşagıdaki linkteki gibi forumumu nasıl kenarlardan daraltırım ve arka plandaki gibi bir resim nasıl eklerim.
resim sadece forum arka plandamı çıkar yoksa index ana sayfadadamı çıkar . eminim bu onu hakkında bilgisi olan varsa herkes bunu yapmaya çalışacak sitesine çok goş ve çok profesyonelce duruyor sitede arkadaki rsim ve daraltılmış forum...
bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba.
Yanlış hatırlamıyorsam tüm tablolar overall_header.tpl dosyasından açılıyordu. Orada <table ile başlayan satırlardaki width="100%" değerini 90%, 80% olarak ya da pixel bazında değiştirerek sayfa daraltma işlemini halledebilirsiniz.
Arka fonu da yine aynı dosya içerisinde <body ile başlayan bölümde background="templates/TEMA İSMİ/images/bg_main.gif" benzeri bir kod olur. Oradan ilgili adres bölümünü değiştirerek halledebilirsiniz.
Bende Aynı Sorun Olmuştu Tema Geniş Duruyordu Headerle Oynadım Düzelmişti..
header.html yi front page editöründe açın
tasarım alanında mausela komple seçin,
seçili olan alanın içerisinde mause'un sağ tuşuna basarak tablo alanı deyin,
ordan tablo alanı genişliğinden 100% yazan yeri 800 yada 900 yapıp uygulayınız..
dostum ben header html den sorun yaşamıyorum ana saydada gayet normal sitem. ama forumlara tıklayınca header normal ama forum sayfası geniş arkadaşların dediği ayarlarda oynama yaptım ama yine olmadı.
birde ben forumun arkasına linkte verdiğim sitedeki gibi resim eklemek istiyorum ama bir türlü yapamıyorum.dedikleri yerlere baktım uyguladım yine olmadı.
css den arka plana resim ekleyeceksin css bgcolor değişecek yani zahmetli iş sen en iyisi bu tip yapılanmaya uygun farum kur vbuletin adam kurmuş gayet hoş bb forumlar bu işe pek elverişli değil
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız