Arkadaşlar bilgisayarıma tek bir ip üzerinden girip belirlediğim klasörlerdeki verileri görme şansımız varmış internette okudum statik ip falan dediler ama telekomla uğraşmak istemiyorum bana bir yol gösterirmisiniz eğer bilen varsa buyursun bilgisayarıma girip denesin lütfen çok lazım...
statik ip almak zorunda sın modemden port açman lazım ve eğer site hostu kullanacaksanda kullanabilirsin özellikle tavsiye edicem sana windows server 2003 ben yapmıştım denemek için oluyor yani dökümanı bulabilirsem yazarım
bilgisayarini genel kullanimami acacaksin yoksa bir kac arkadasinla dosya alisverisi olacak bir makinami kullanacaksin ? Sadece dosya diyorsan ve tanidigin kisilerse uzak masaustu baglantisi ile bu isi yapabilirsin ama bunun icin statik ip ye ihtiyacin olur. Uzak masaustu baglantisi yerine teamviewer benzeri programlarida kullanabilirsiniz. Eger sunucu yapmak istiyorsan statik ip lazim iis felan yukleyeceksin dnsleri vs ayarlayip bilgisayarini sunucu olarak kullanabilirsin.
sunucu yapmak istemiyorum ama çok büyük bir sunucu değil kendi sitelerimde kullanabileceğim herkese açık bir sunucu bilgisayatrın güvenliğini v.s sağlayabilirim ancak dns ayarları modemden port açma gibi işlemleri bilmiyorum acaba bilen varsa msn ekleyebilirmi yada burada anlatabilirmi?
Merhaba arkadaşlar öncelikle sizlere şimdi Windows Server 2003 TR Dns ayarlarini anlaticam öncelikle bir kaç şey öğrenecez
Soru : DNS açilimi nedir ?
Cevap : Domain Name Server yani DNS kisacasi diyoruz
Soru : Windows Server 2003 makinam var ama tek ip kullaniyorum nasil NS ayarlarim?
Cevap : Windows Server 2003 makinaniz varsa öncelikle ipniz sabit olmasi ve Alan Adini ( Domain ) Name Server ipnize Ayarli olmasi gerekmektedir
Şimdi bunlari neden yazdim diye sorarsaniz bilmiyen arkadaşlar için öğrenmesi amaci ile yazdim
Evet önecelikle basitleştirecem uzun uzun kafa kariştirmadan anlaticam
Domain Name Server ( DNS ) Kurulumu
1.Adım Windows Server 2003 yüklediniz
2. Adım Başlat - Ayarlar - Denetim Masasi
3. Adim Denetim Masasindan Program Ekle veya Kaldir tiklayin
4. Adim Program Ekle veya Kaldir Menüsü geldi ordaki Windows Birleşimlerini Ekle/Kaldir Göreceksiniz Tiklayin Sonraki Her kurdugunuz program için sizden Windows Server 2003 cd sini isticektir. unutmadan soyleyim
5. Adım Windows Bileşim Sihirbazi karşiniza gelecek
6. Adım Ağ Hizmetleri tiklayin işaretleyin
7. Adım Ağ Hizmetleri işaretledikten sonra karşiniza Ayrintilar Gelecektir.
8. Adım Ayrintilar önecelikle DHCP işaretleyin sonra DNS işaretleyin
9. Adım DNS kurmak tamam diyin Windows Server 20003 cd sini takin kurulmasini bekleyin
10. Restart Bu adimi cok kolay PC nizi resetleyin
Zor bir iş deyil demi demiştim size basitleştirecez die elimde resimler yok olsa koyardim
ya biliyorum ama cok yoruldunuz bende yoruldum 1 sigara molasi verin
Ben anlatmaya devam edem sizde sigaranizi için cay için kahve için yeterki sıkıntıya girmeyin
Domain Name Server ( DNS ) Ayarlari
Şimdiki adimlarimiz çok önemlidir DNS çalişmasi için
1. Adım Baslat - Programlar - Yönetimsel Araçlar girin ordan DNS programina tiklayin
DNS programini açtiniz burasi cok önemlidir. Domain Name Server yani burda ip taniticaz yoksa sir ket real estate apartment at sirketiniz.com adresi ipnizi tanimaz ve siteniz çalişmaz
Orda gördüğünüz Pc adiniz yazar hepsinde farkli yazdigi için bilemicem bende reklam olmasin die dnshost adini yazmiuyorum
2. Adim İleriye Doğru Arama Bölgeleri sağ tiklayin çok önemlidir.
3. Adim Yeni Bölge tiklayin
4. Adim Yeni Bölge İleri karşiniza asağida anlaticaklarimin aynisi gelicektir.
x Birincil Bölge - x İkincil Bölge - x Kalintı Bölgesi
5. Adim Birincil Bölge işaretleyin ileri diyelim
6. Adim Bölge Adi yazalim Örnek : sirketiniz.com
7. Adim sirketiniz.com.dns diye bir secemek cikar katiyen silmeyin ileri deyin
8. Adim Dinamik Güncellerine İzin ver tiklayin sonra ileri deyin
9. Adım Son diyin
Şimdi İleri Dogru Arama Bölgeyi aktif ettiniz artik domainizi tanimak için son adimlar geliyor
Son Kalan Geriye Doğru Arama Bölgeleri Ayarlamasi oraya ip adresimizi eklicez
1. Adım Geriye Dogru Arama Bölgeleri
2. Adım Yeni Bölge Ekle
3. Adim İleri ve Birincil Bölge işaret edin ileri diyin
4. Adim Ağ Kimliği aman dikkat buraya
5. Adim Ağ Kimliği ip adresini yazin örnek 192.168.2
Ağ Kimliği oluştururken Başlat - Çaliştir : CMD yazin karşinizda çikan yerden ipconfig yazin ve bilgisayarin ipsini oraya yazin benimkisi örnek teki gibi 192.168.2 tersten okudugu için öğle gözükür aslinda 192.168.2.2 dir sizinkisi farkli olabilir
6. Adim 2.168.192.in-addr.arpa.dns gelicek yukarda yazdigim gibi sondaki hic bir rakam yoktur
7. Adim Dinamik Güneceleşmelerine izin verme tiklayin ileri deyin ve son diyin
Domain Name Server ( DNS ) Portu
DNS server portunu yazmayi unutmayin cunku sizin makinanizi görmesi için mutlaka lazim olan bir portur modeminizden port ekle bölümünden aktif etmeniz lazimdir tabi bu portu kurulu olan makinan ip numarasi sonra portu aktif etmeniz gerekmektedir
DNS PORT : 53
hadi kolay gelsin biliyorum yazmasi cok zaman aldi ama ne yapalim olacak o kadar
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız