Microsoft'un arama motoru Bing, beklenenden erken kapılarını açtı ve herkesin kullanımına sunuldu.
Şimdilik Beta aşamasında olan yeni arama motoru Microsoft'un Google karşısındaki en önemli rakibi olarak görülüyor. İnternet, fotoğraf ve diğer bölümleri olmak üzere 3 farklı alanda arama yapılabilen Bing'de aynen Google'da olduğu gibi tüm dünyada, yalnızca Türkçe ve yalnız Türkiye kaynağından arama yapma seçenekleri bulunuyor. Açılış tarihi olarak daha önce 3 Haziran gösterilen Bing, 2 gün önce kapılarını açtı.
Arayüzü oldukça şık olan Bing, zeminde bir fotoğraf bulunan özel bir sayfaya sahip. Fotoğraf kullanıcıya göre rasgele bir şekilde değişiyor. Arama motorunun daha önceki ismi Kumo olarak açıklanmıştı. Daha sonra bu isim Bing olarak güncellendi.
bence bundan sonraki çıkacak olan windows sürümlerinde yada explorerda açılış sayfası olarak bukayıtlı olacak ve kullanıcıda haliyle google ile aynı olduğu için değiştirmeyecek şahsen ben ne müşterilere nede kendiminkini değiştirmem google gibi hızlı ve daha şekil bir arama motoru bence
Bence google ye rakip olamaz. normal bir site arama sonuçları;
Bing arama sonuçu : Tüm Sonuçlar 1-9 / 13 sonuç
Yahoo arama sonucu: 1 - 10 of 109 for - sonuç
Google arama sonucu: 3.310 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar (0,06 saniye)
Bing 13 sonuç komik
beta aşamasında beklemek gerekir ama google ye rakip olabileceğini hiçmi hiç sanmıyorum. sayfa önbellek betiği bile google nin eski betiği. neredeyse eski googleye resim takıp bir kaç ta msn live ms gibi link verip açmışlar desem yeri var...
bence bing üzerinde çalışılması gerek.
Niye diyecekseniz mesela aramaya php-nuke yazıyorum ve ilk çıkan siteler:
# phpnuke.org
# phpnuke.de
# phpnuke-downloads.com
# phpnuke-service.de
# phpnuke-espanol.org
mesela google daki gibi ülkeye göre arama mevcut değil. Netopsiyon olmak üzere birçok nuke sitesi 3. sayfadan sonra geliyor.
Belli Olmaz İlerde Gelişebilir Unutmayınki Googlede İlk Çıkığında Kötüdür.
Ama Bunda hayalrap.net yazıyorum benim sitem sayfalarda bile yok LaRoVVV.com yazıyom benim site gene yok daha elden geçmesi lazım. güzel çalışma olmus grafik araması güzel olmus yalnız yandaki seçenekler falan güzel olmus helal olsun yani googleye rakip olacaktır ama geçemeyecektir. Hayırlı olsun diyelim geçelim.
"
Microsoft, Google’a rakip olacak arama motorunun “Bing” adını taşımasına karar verdikten sonra, henüz kullanıma sokulmayan bu arama motoru hakkında bazı bilgiler sundu. Anlaşıldığı kadarıyla, Microsoft, tekel oluşturarak aşırı yüksek kazançlar sağlama politikasını, içerik arama alanında da hayata geçirmeye çalışacak. Ama başarıya ulaşması kolay değil...
Bir tesadüf (IBM’in, çok önem vermediği kişisel bilgisayarlarında, o döneme göre bile kötü sayılacak bir işletim sistemi olan DOS’u kullanmaya karar vermesi) sayesinde dünyanın en büyük şirketlerinden birine dönüşen Microsoft, pek çok alanda gerçek bir tekel oluşturmuş durumda. Bugün, dünyadaki bilgisayarların yaklaşık yüzde 88’inde, Microsoft’a ait işletim sistemi Windows kullanılıyor. Bu nedenle, özgür yazılımcılar bile, ürünlerinin yaygın olarak kullanılabilmesi için, Windows’la uyumlu versiyonlarını çıkarmak zorunda kalıyor. Bu da, Windows’un tekelci konumunu korumasına yardımcı oluyor.
Microsoft’un son hamlesi, Google’ı, daha doğrusu Google’ın arama motorunu hedef alıyor. Arama alanındaki Microsoft ürünlerinin kullanım oranları yüzde 5 civarına kadar düşmüş durumda. Dünya genelindeki tüm aramaların yaklaşık yüzde 80’i Google aracılığıyla yapıyor.
Adına bile yeni karar verilen arama motoru Bing, henüz kullanıma sokulmadı. Ama http://www.decisionengine.com/Default.html adresindeki İngilizce videoda, bu yeni arama motorunun ne tür özellikler taşıyacağı hakkında bazı bilgiler veriliyor.
Bing’le ilgili temel iddia, bunun basit bir arama motoru değil, bir “karar alma motoru” olacağı. Örneğin, sadece “LH1234” diye yazdığınızda, Bing, size bu uçuş numaralı uçak hakkındaki bilgileri getirecekmiş. Ama siz aslında bir program kodunda geçen “LH1234” teriminin ne anlama geldiğini mi merak ediyordunuz? Bing, bu konuda da YARDIM etmezlik etmeyecektir muhtemelen; ama anlaşıldığı kadarıyla, öncelikleri farklı...
Yine aynı videodan anlaşılan, Bing’in, tam anlamıyla bir “tüketici dostu” arama motoru olacağı. Ama yeterince parası olan bir “tüketici”den söz ediliyor. Sık sık dünyanın farklı köşelerinde tatil yapan, lüks ya da en azından orta halli otellerde konaklayan, lüks ya da en azından orta halli restoranlarda yemek yiyen vs. bir tüketici. Aradıklarını en hızlı bir şekilde bulabilmesi için, örneğin, “dijital kamera” araması yaptığında, karşısına hemen, İnternet üzerinden satışı yapılan dijital kameraların bilgileri geliyor. Diyet yapmak istediğinde, öncelikle belirli bir sağlık merkezinin konuyla ilgili sitesine yönlendiriliyor.
Tüm bunlar, Bing’in asıl amacı konusunda bir fikir veriyor: Farklı alanlarda “özel bilgi hizmeti” sunan İnternet sitelerinin bir toplamı olmak. Örneğin, Bing’in, uçakla bir yerden bir yere gitmek isteyenleri hiç yormayacağı, karşılarına hemen ilgili tüm seferlerin bilgisini çıkaracağı söyleniyor. Bunu yapan pek çok İnternet sitesi var zaten. Bing, büyük olasılıkla, bu sitelerin yerini almayı planlıyor. Otel rezervasyon siteleri, restoran bilgisi siteleri, tatil rehberi siteleri vs. vs.
Ama bu iddiaların, en azından kısa vadede, dünya ölçeğinde hayata geçirilmesi çok zor. Bing, öncelikli olarak, ABD pazarını hedef almış görünüyor. Sonrasında adım adım başka ülkelere yayılmak üzere...
İnternet’te gerçekten de “bilgi” arayanlar açısından, Bing’in sunduğu “özel” hizmetlerin anlamı sınırlı. Diğer taraftan, bilginin aşırı kategorize edilmesi, aynı zamanda, öne çıkarılan bilgilerin bir pazarlık konusu haline gelmesi demek. Bir başka deyişle, Microsoft, eğer başarıya ulaşırsa, farklı hizmetleri sunan şirketlerle arama sonuçlarının sıralanması konusunda pazarlığa oturacak.
Parası bol ve zekası kıt zenginler için, Bing kullanmak gerçekten de verimli bir yol olabilir. Ne de olsa, Google’da arama yaparken, sonuca hızlı ulaşmak için, çok az da olsa düşünmek, en uygun terimlerin hangileri olacağına karar vermek gerekiyor. Hatta, işin daha da kötüsü, ilk seferinde iyi bir sonuç elde edilemezse, başka denemeler yapmak zorunlu hale geliyor. Ne kadar zahmetli, değil mi!
“Bilgi”ye ulaşmak isteyenler, büyük olasılıkla, en azından bugün için, Google’dan vazgeçemeyecek..."
Not: Yukarıdaki site Drupalla yapılmıştır, bu arada Drupal ile yapılmış siteleri de tanıtmış olalım. :)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız