Merhaba arkadaslar.
aslinda php den pek anlamam ama google de cok arastiran biriyim butun dokumanlari okumaya calisiyorum.bu sekilde yol almaya calisiyorum.
Php-nuke 8.0 ve 3.5 patched kurulu sistemime önce Admin secure kurdum.
ardindan Adminbox kurayim dedim beceremedim hostingimle alakali oldugunu ogrendim.
problemim NukeSentinel.
nukescripts.net den en son sürümü olan NukeSentinel 2.6.0.1 indirdim.
html klasörü icindekileri root a attim.
Edits_For_Core_Files klasörü icinde admin, mainfile ve header dosyalari icin gereken degisiklikleri yaptim.
sonra nsnst.php yi calistirip install yapmak istedim fakat hata aliyorum sayfa acilmiyor.
HTTP 500 hatasi yaziyor sayfa acilmiyor.
buarada admin olarak giris yaptim ve normal olara siteye girebiliyorum, admin sayfasina, admin secure1.7 ye
buarada nukesentinel klasöründe sql klasörü icinde ip2country_1 ...... 9 a kadar txt sql dosyalari var bunlari phpmyadminden import etmeye calistim daha ilkinde hata verdi bilmem ne tablosu yok silinemiyor diye...
cok arastirdim ama bu nukesentinel i dogru duzgun aciklayacak bir türkce dokumana rastlayamadim.
nerde hata yapiyorum bilmiyorum.
php-nuke 8.0 patched 3.5 e uygun degilmi yani calistirmiyormu ?
hata nerde yada neyi unutuyorum ?
Sevgili dostlar yardimlarinizi bekliyorum, 6 saat oldu bunu berecemedim ama 3 günde sürse bunu halletmeyi kendime söz verdim.
bu isi bilen ustalardan konuya yardimci olmalarini bekliyorum.
iyi calismalar simdiden tesekkurler.
Tarih: 2009-06-21, 21:34:22 Mesaj konusu:
dostum sen php-nuke nin bu sürümünden vaz gec madem acemiysen mesela netopsiyon dosyalar bölümünde hazır sintineli kurulu olan portal var 7.6 mavişce nin hazırladığı ondan indir ve kur onunla ilgilen yoksa bu sürümle bi hayli uraşırsın sölim sana
peki dostum 8.0 patched sürümü 7.6 dan daha iyi degilmi
yani aciklari felan kapatilmis daha iyilestirilmis...
ilk sorum neden 7.6 yi tavsiye ediyorsun ?
diger bir sorum ;
az oncesine kadar siteye anasayfa, admin vss hicbir yere giremiyordum.
nukesentinel kurulumunda degistirdigim mainfile, admin ve header dosyalarini bir onceki orjinal haline getirip yeniden yükledim simdi site gayet iyi calisiyor fakat nsnst.php yazip girmeye calistigimda http500 hatasi veriyor sayfayi gostermiyor.
not : bu sürümde kalmayi tercih ederim herseyi silbastan yapmaktansa :)
Tarih: 2009-06-21, 22:08:43 Mesaj konusu:
7.6 hersey daha kolay ayarlana biliyor güvenlik önlemlerini yapdınmı sorun olmaz mantık olarak 7.6 8.0 çok fark yok şuanda bir çok site hala 7.6 kullanır
senin yaşadığın sorunu ben yaşadım 1 ay boyunca sürekli portal hazırladım localhostta denemediğim sürüm kalmadı 7.6 dan 8.1 e kadar hepsini denedim en son 7.9 da kaldım ama şimdiki aklım olsa bukadar uraşmaz 7.6 kurardım tabi tercih senin biraz uraşki örenesin bişiyler
sentinel kurarken mainfile, admin ve header de yanlış editleme yapdığın için çalışmadı siten
nsnst.php dosyasını çalışdırmak isdediğin bu hatayı alman normal çünkü editlemelerin yanlış oldu büyük bir itimal netopsiyon forumlarında arattır çok daha iyi YARDIM alabilirsin
Nuke sentineli düzgün kurup gerekli degisiklikleri yaptiysan sorunun Serverinle alakali olabilir.ayni sorun bende de olmustu diger servere yükleyince düzeldi.Download Linkinde verdigim sürüm sorunsuz calisiyor.Websayfani yeni kurduysan silip sifirdan tekrar kurabilirsin.
baska serverde deneme sansin yoksa elindeki kurulu sürümü FTP ile indir veritabaniyla birlikte sana server adresi vereyim oraya yükle dene bakalim.
Nuke sentineli düzgün kurup gerekli degisiklikleri yaptiysan sorunun Serverinle alakali olabilir.ayni sorun bende de olmustu diger servere yükleyince düzeldi.Download Linkinde verdigim sürüm sorunsuz calisiyor.Websayfani yeni kurduysan silip sifirdan tekrar kurabilirsin.
config dosyasini saklamadan eski haline getiripte denedinmi?
baska serverde deneme sansin yoksa elindeki kurulu sürümü FTP ile indir veritabaniyla birlikte sana server adresi vereyim oraya yükle dene bakalim.
Tarih: 2009-06-22, 02:01:51 Mesaj konusu:
php sürümü desteklemiyordur veya timeout oluyor olabilir veya sunucu da istenen fonksiyonlar kapalıdır prefix leri değişip admin.php yolunu değişirsen büyük açıda kurtulursun hack problemlerinden
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız