Smf güvenlik zaafiyeti, eklenti sıkıntısı ve destek hızı konusunda sıkıntı çekilmeyen bir sistem. Ancak Seo konusunda sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Sayfaların indexlenmesi Vb gibi veya mybb gibi değil.
Phpbb3 hiç kullanmadım ancak sade, esnek ve hızlı arayüzü ile ön plana çıkıyor. Diğer konularda bilgim yok.
Peki hangisini seçmeliyim?
Benim için eklentiler kadar görsellikte önemli olduğundan Phpbb3 için tema düzenlemede sıkıntı çekmezsem Phpbb3 kullanırım. Yoksada Smf.
Tarih: 2009-08-07, 19:54:44 Mesaj konusu:
aynaliz :
Mersoy kardeşim yerinde olsam İPB (İnvision Power Board) forum sistemi kurardım A Dan Z ye kadar herşeyi ile mükemmel seo su dahil.
Ben bu forum sistemini kullandım etkisi oldukça güzeldi 6 ayda 1250 gibi bir üye sayısına ulaştım seo su sayesinde :)
Seo bir yana kusursuz bir işleyişi var
ipb vbulletin gibi lisanslı bi forum sistemidir.. şuna dikkat edin vbulletin yönetimleri lisansa pek dikkat etmez ama ipb yöneticileri nerde hangi ülkede olursan ol ilk ikaz ediyorlar 1 hafta sonra direk mahkemeye veriyorlar. Teklikeli bi forum portalı.. freeler arasına gelince. phpbb3 ten şaşmam.. smf 5 para etmez çünkü
Kayıt: Oct 14, 2004 Mesajlar: 155 Konum: SeninGeldiginYerden
Tarih: 2009-08-09, 01:31:55 Mesaj konusu:
fEth :
aynaliz :
Mersoy kardeşim yerinde olsam İPB (İnvision Power Board) forum sistemi kurardım A Dan Z ye kadar herşeyi ile mükemmel seo su dahil.
Ben bu forum sistemini kullandım etkisi oldukça güzeldi 6 ayda 1250 gibi bir üye sayısına ulaştım seo su sayesinde :)
Seo bir yana kusursuz bir işleyişi var
ipb vbulletin gibi lisanslı bi forum sistemidir.. şuna dikkat edin vbulletin yönetimleri lisansa pek dikkat etmez ama ipb yöneticileri nerde hangi ülkede olursan ol ilk ikaz ediyorlar 1 hafta sonra direk mahkemeye veriyorlar. Teklikeli bi forum portalı.. freeler arasına gelince. phpbb3 ten şaşmam.. smf 5 para etmez çünkü
aynen katılıyorum free olarak phpbb3 derım ama ucret lı olunca vb ve ipb derım... kesın olarak...
Her sürümü lisanslı değil bildigim kadarıyla birkaç yıl önceki sürümleri lisanssız veriyor hemde o sürümler phpbb3 sürümüne fark atar kısaca deneyen bilir ben 1 yıl boyunca İPB kullandım ve gayet memmun kaldım o yüzden İPB önerdim.
Kayıt: Oct 14, 2004 Mesajlar: 155 Konum: SeninGeldiginYerden
Tarih: 2009-08-12, 12:00:32 Mesaj konusu:
sundan emınım kı smf ye hayır dıye bılırım kesınlıkle....ama mybb için o kadr kesın konusmam....
aslında en tuttugum vb ama oda lısanslı yanı yoksa kesın bu derım hıc bırsansı yok... ama kı lısans olayı suan benı aştıgı ıcın en mantıklı ve kullanıslı phpbb3 emın olun suan ben kullanıyorum sıtemde gayette memnunum .....
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız