uzun zaman oldu netopsiyon'a girmedim, ba�l�k a�mad�m, cevap yazmad�m vs vs. 14 aral�k 2008'de askere gittim 16 may�s 2009'da terhis oldum, sonra i� tela�� derken netopsiyon benim i�in geri planda kald�, her neyse i� tela�� i�inde bir i� buldum, d��ar�dan bak�nca iyi bir i� gibi duruyordu, �imdi s�ras�yla ya�ad�klar�m� bu �lke insan�n�n nas�l kand�r�ld���n� anlatmak istiyorum, bunun yan� s�ra taraf�ma yap�lan haks�zl�klar� burda belirtmek istiyorumki yapt���m�z i�in ne kadar k�ymetli oldu�unu anlayal�m (yapt���m�z i�ten kast�m web i�lerimizdir)
22 haziran g�n� i� ba�vurusunda bulundum, i� ney diyeceksiniz? s�zde kendi web paketlerini yazan bir firma, isim tescili, bar�nd�rma, tasar�m i�i yap�yorlar.
S�zde diyorum �ok profesyonelmi� gibi reklam�n� yap�yorlar, hi� bir profesyonellik yok oysaki, ana sayfada biraz g�rsellik, flash, grafik vs vs her �ey haz�r kal�plar �zerine ve �ok b�y�k bir i�mi� gibi bayilik sistemli �al���yorlar T�rkiye genelinde, oysa g�rseniz i�i bir taraf�n�zla g�lersiniz, pc'ler d�k�l�yor(celeron 644 makine kald� m�? benim makine �yleydi), alt yap� i�ren� ve �st�ne �stl�k sunucular kiral�k ama kendilerinin b�nyesindeymi� gibi �yle bir anlatm��larki akl�n�z hayaliniz durur, iklimlendirme ��yle, enerji b�yle, hi� kesinti yok oysa �zmir konumlu bir data center, sayd�klar� �zellikler data center'a ait, i� yerinde elektrik kesilse (ki hep kesiliyor) m��teri arasa bir sorundan bahsetse, elektrik yok pc �al��maz ama yalandan bol ne var d�nyada? efendim �u an seminerdeyiz, ara verdik, sorununuzu not ald�m en k�sa zamanda ilgilenece�iz ayaklar� filan komedi resmen yalana oynuyorlar....
24 haziran g�n� i�e ba�lad�m, web bilgim iyi bulundu, tamam dendi 1 haftal�k deneme s�reci ile i�e ba�lad�m, 1 temmuz g�n� bitecek olan denem s�rem bir anda 6 temmuz'a uzad� (i� sahibi �ehir d���na ��km��, benim performans� tam alg�layamamu�, 1 hafta daha koydu �st�ne) haliyle i� ba�lang�c�ma 6 temmuz dediler ve maa��n 6 a�ustos'ta �denir dediler, her �eye ra�men i�e devam ettim, 6 temmuz'dan 6 a�ustos'a kadar �ekilecek �ilem varm�� �ektimde, i�i y�neten proje y�neticisi s�fatl� adam �yle bir tezgah kurmu�ki hayret ettim do�rusu, ben sat�� departman�nda g�revlendirildim, i�im il il telefon g�r��mesi yap�p bayi da��t�m� yapmak, bayi da��t�m�ndan kas�t t�rkiye'de �u �u firmalara bayilik verdim onlar bayim diyerekten kendine prim yapmak, bayilik vermeye kalkt��� firmalardan baz�lar� o kadar b�y�k ki bu adam� 10 kez sat�n al�rlar ve bir bayi gelse kulland���muz bilgisayarlar� g�rse ac�r halimize yaz�k �unlara bak der, kendi ba�ar�lar�ndan bahsediyor bana 3 saatte 50 bayilik vermi�!(yalanc�n�n diye ba�layan bir k�f�r vard�r bizde devam�n� s�ylemeyim burdan) gelelim yap�lan i�e;
paketleri var yazd�klar� kendileri yazm��lar onu at�p ftp'ye birka� grafik g�rsellik ile bitiriyorlar i�i(grafik�i ve kod�u arkada�lar olmasa hi�bir�eye benzemiyor �al��malar�, ellerine sa�l�k iyi i� ��kart�yorlard� arkada�lar) ftp vermiyorla kesinlikle ve sistemleri o kadar amat�rki bar�nd�rma hizmetleri veriyorlar, sitelerinde ticket sistemi yok, alan ya da alan ad� yenilecek telefonla bildirim, m��terinin sorunu var telefonla aras�n, hangi devirde ya��yoruz? bu i�i yap�yorsan alt yap�n sa�lam olacak de�il mi? ve o kadar �ok insan�n�n sitesini yapm��lar ki, �nceki �al��malar�n �o�u yar�m yamalak b�rak�lm��, yaz�k g�nah para al�yorsun bu i� kar��l���nda ve alan adlar�da kendi �zerine sitelerinde m��teri i�in kontrol paneli yok ki neden olsun alan ad� onda olsun ki satt��� adam ona mecbur olsun
velhas�l kelam �niversite mezunuyum bu kadar a�a��lanma g�rmedim, performans�m d���km��, bayilik veremiyormu�um, kendisi olsa hemen verirmi� bayilikleri, ve gelelim �crete bana 500 tl + prim verecek olan adam d�n maa� g�n�m� unutup, �st�ne pi�kin pi�kin "ben seni unuttum, yar�n verece�im paran�" dedi ve maa� alaca��m� ben hat�rlatt�m adama mesai bitti 1 saat herifi bekledim, bug�n izinliydim param� hesab�ma havale edecekti ve etmedi biliyordum para alamayaca��m�, �ylede oldu zaten, ve i�ten 1 ay �nce ayr�lan di�er arkada��n anlatt�klar�; 10 ay �al��t�r�p adam� sigorta s�z� verip sigorta yapt�rmam�� �erefsiz herif! telefonla arad�m a�z�ma ne geldiyse sayd�m paranda i�inde senin olsun diyerek...
memleketim insan�na yaz�k �ok ki�i bu adam� adam san�p i� yap�yor, �o�u m��terisi ile telefonda bile g�r��mek istemiyor, ka��yor kendinden, i�inden akl�nca �irket havas� vermeye �al��m�� �� kuru�luk i�ine, ya�amam laz�mm�� ya�ad�m...
kim olduklar�n� s�yle ki ba�kalar� da b�yle tuza�a d��mesin...
Ge�mi� olsun...Kul hakk� d�nyada ��kar nas�lsa...
Kim olduklar� pek �nemli degil asl�nda �nemli olan bu �lkenin i�inde bulundugu durum ekonomik kriz.
bende �niversite mevzunuyum hastanede teemizlik i�i yap�yorum.
arkadas�m�z hayat�n�n ilk ac� i� tecrubes�n� yasam�s san�york� �lerde yasamayacak ne ak�ll� davran�rsak davranal�mbu �lkede i� veren i�ciden a� durumda iken pek yapacak bi�ey yok san�r�m
bak�n mesele para de�il asl�nda, kendi i�verenime gelecek olursak �yle ya da b�yle yalanla dolanla bir s�r� i� yapm�� ve yapmaya devam ediyor, �lke geneline yay�lm��, �ok i� yap�yormu�, �ok b�y�k firmaym�� gibi caka sat�yor ve t�k�r t�k�r para kazan�yor, kendi kazan�yor ama i� �al��an�na gelince umrunda olmuyor, baksan�za adam g�ya maa� g�n�m� unutmu�, bir personelin maa� g�n� unutulur mu ya, mal m�s�n sen? bu nas�l d�zensizlik? i�te bu kadar umrundaym���z herifin!
milletimiz bu gibilere kan�yor ben burda yurdum insan�na �z�l�r�m, yaz�kt�r para verip kar��l�k alam�yor �o�u yap�lan �al��malar ortada, yar�m yamalak i�ler Allah b�y�k i�te herifi ge�ende kendi aptall��� y�z�nden elektrik �arpt� elleri yand�, sarg�l� dolan�yor ortada i�ten ayr�lmama yak�nda tek site �zerinden b�t�n sunucuya vir�s bula�t�, kimbilir daha neler gelecek ba��na...
kim olduklar�n� �zel mesajla atar�m isteyene, burda vermem do�ru de�il
seyranl�, �stad can tavsiyen i�in sa�ol, koydum akl�m�n bir k��esine
Bankocu alper abi sa�ol, az bir zaman i�inde g�rebildim ne t�r bir yarat�k oldu�unu...
web i�lerini bilmesem, yerdim yapt�klar�n� web i�i buymu� diye, i�leri g��leri �i�irme,kas�nt�l�k,g�steri� ve �ak �ak��l�k, yine diyorum yine bunlarla �al��an milletimize, yurdum vatanda��na yaz�kt�r...
Ge�mi� olsun Hakan karde�, Sen yine bir ayl�k maa�� i�erde b�rak�p tezelden kurtulmu�sun �akall�klar�ndan, kendin diyon ba�ka bi eleman 10 ay sigorta vaadi ile kand�r�lm�� diye...
Ve ne ac�d�r ki �lkemizde bu ve buna benzer y�zbinlerce mahlukat mevcut, Hepsi de t�k�r t�k�r gariban paras� yiyip zengin oluyorlar..
Ehhh herkesin bir hesab� vard�r, Ya Onun (Rabb'imiz).
ho�bulduk aynaliz , herkesin bilgisi olsun istedim, sonu�ta yapt���m�z i� bu yani burda web i�iyle u�ra��yoruz hepimiz, bu ve bunun gibi adamlar y�z�nden millet web'den ve tasar�mdan so�uyor, neden? �� ka��t var ondan! hem millete �� ka��t hem �al��ana �� ka��t ama her nas�l olmu�sa hep kazanm�� bu adam!
karde� firma izmirde demi�sin bizde izmirdeki firmalardan birinin m��terisiyiz.belkide bizim firmad�r.
banada �zelden mesaj at e�er benim firmaysa senem yakla��yor hemen de�i�eyim.
arkada�lar data center izmir'de, benim �al��t���m yer tokat'ta buna dikkat edelim, izmir'deki data center a��s�ndan sorun yok, onlardan sunucu kiralam��lar, onun �zerinden �al���yorlar
hakan ho�geldin sen varken ben bu sitede degildim yani tan�mass�n ama �u firman�n ismini alabilirmiyim pm atarm�s�n zahmet olmassa bir de ge�mi� olsun seyranl�n�n dedigi gibi SSK ya gidersen M�h�r� yer o firma art�k vergi levhas� v.s gibi �eyler varm� oras�da me�huldur... neyse b�y�k ge�mi� olsun zarar�n neresinden d�nersen Kar ' d�r.
Ayn� �ey benimde ba��ma geldi. S�zde kendi siteleri icin webmaster ar�yorlard� ba�vurdum kabul edildi. ��im sadece verdikleri siteyi g�ncel tutmakd� derken m��teri bulmaya ba�lad�lar prim hesab� onu da kabul ettim. Doland�r�c� olduklar� yava� yava� belli oldu ve maa� g�n�m gelmeden �nce avans istedim ki en az�ndan param�n bi k�sm�n� kurtaray�m diye. Maa� g�n�m geldi tabi bahaneyle vermediler bende o g�n b�rakt�m maa��m� verene kadar da m��terilere yapm�� oldu�umuz websitelerini teslim etmiyece�imi s�yledim ki bunlar birde �irketlerle s�zle�me imzal�yorlard�. Ben i�i b�rakt�kdan bir g�n sonra ofisi kapatt�lar ve firarlar :)
bakal�m bu herif ne yapacak bu ayakla? fazla s�rmez k�r�l�r ayaklar�, demem o ki yapt���m�z i� ger�ekten �nemli, web tasar�m i�imizin k�ymetini bilelim bu gibi adamlara f�rsat vermeyelim...
Merhaba Hakan Karde� ho�geldin ge�mi� olsun �ncelikle..
Malesef �zel sekt�rde bu cogunlukla yasanan bir durum sen gene ak�ll�l�k etmi� ve ilk ay�nda zarar�n neresinden d�nersen kard�r misali ayr�lm��s�n oradan.
Sigorta s�z� verilip yapt�r�lmadigi gibi 1 ay cali�tirip i�ler bozuk bir ka� g�ne verelim gib� yalanlarla maa� �demesi yap�lmayan bir ayl�k emegini kurtarabilmek i�in aylarca cal���p hi� maa� alamadan yol g�sterilen �al��anlar var. Adamlar i�in personel bulmak sorun degilki i�sizli�in hat safhada oldugu bir �lkede.. sen gidersin, yar�n eme�ini yiyecegi baska bir insan evladini bulur cali�tirir 1-2 ay sonra ona da yol verir..Bu malesef bu sorun,sadece i�verenin degil sosyal g�venlik kurumunun yeterli denetlemeyi yapmamasi yapsada i�ini d�zg�n yapmamasi ve r��vetin d�nd��� bir �lkede de bundan fazlas� bekelenemez..Bizim gibilerinde yapabildigi tek sey bu gibi durumlarda Allaha s�g�nmak.. E��T�M �ART...
�zelden bana da atarsan bunlarin ismini sevinirim karde�im.. selametle..
osdem66 �ok a��klay�c� ve g�zel bir yaz� yazm��s�n, �o�umuz mecbur kald���m�z i�in bu gibilerin eline bak�yoruz her neyse ben �o�unluktan farkl� olarak �ektim kap�y� ��kt�m, aileme ve yak�n �evreme g�nler �ncesinden s�ylemi�tim, ben para alamazsam �a��rmay�n �eklinde aynende dedi�im gibi oldu ve yine �u s�z�m� yinelem istiyorum �u bir ay boyunca bayilik ad�na g�r��t���m �o�u bilgisayar, yaz�l�m, bili�im i�iyle u�ra�an insanlar i�in �ok �zg�n�m, kendi ��kar� i�in y�zlerce insan �zerinden prim yapmaya �al��an birinin oyununa k�sa s�rede olsa alet oldum!
De�erli karde�im birde bu olay�n bayan �al��anlar i�in olan versiyonu var o i�ler ac�s� 1 ay cal���t�r�p cal���rken bayana tacizde bulunulup bekledigi kars�l�g� bulamad�g� zamanda camur at�l�p kap� d��ar� edilen bayanlar.. ki bu bayan cal��anlar b�rak �al��t�klar�n�n kar��l�g�n� almay� namuslar�n� kutard�klar�na dua eder pozisyona geliyorlar..Bayan ne yaps�n sesini c�kartsa babas�na abisine bu durumu izah etmeye kalksa hemen i�te kizinizin cal��ma disiplini bize uymadi afdersiniz �erefsizce iftiralar at�yorlar. Bayan �al��anda ad�m lekelenir aileme kar�� mahcup olurum korkusuyla bu derdini b�y�klerine de acamiyorlar.. malesef TR. de bu sitem ��km�� durumda pardon ��km�� m� dedim olmayan sistem ��kmezki de�ilmi:)
evet sistem yok malesef, bizlerde olmayan bir sistemin i�inde ziyan olup gidiyoruz b�yle, �u hayatta ��rendi�im en sa�lam �ey "d�r�st olmak" oldu �mr�m�n sonuna kadarda bu ��rendi�im �eyle ya�ayaca��m in�allah!
Ben �ok iyi biliyorum bir bayan arkadasim taciz sebebeiyle 3 ay da 3 ayr� i� de�i�tirmi�ti ve 3 ncden de parasini alamami�ti. en ac� tarafi da ne biliyormusunuz ailesi oturup bu bayanla konu�up derdin ne neden b�yle s�rekli i� degi�tiroyrsun diye insan yerine koyup sormak yerine.Ailesinin sende bir yerde diki� tutturamadin s�rekli i� degi�tiriyorsun o i�ler zormu geldi kolay i� nerede varm� �yle bedava para kazanmak zor geliyor s�rekli i� degi�tiriyorsun sen adam olmazs�n gibi suclamalar�na maruz kalm��t�..K�s�r d�ng� d�n�p duruyor i� veren taciz ediyor evde horlaniyor ama �al��masi isteniyor �n�ne gelen faydalanmak i�in cal���yor e peki bu bayanlar nas�l cal��acak ya. Sonra diyorlarki bu �lkde namusla �al���p para kazanmak zor.. zor edence kendileri cal��t�rmayada horlayan da taciz edende..
Bu forumda yeni ba�l�klar a�amazs�n�z Bu forumdaki ba�l�klara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlar�n�z� de�i�tiremezsiniz Bu forumdaki mesajlar�n�z� silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazs�n�z