Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
hakan Editör
|
Tarih: 2009-08-09, 13:01:26 Mesaj konusu: |
|
|
bayanlar için durum çok daha zor evet, hele bir de aile anlayışsızsa bahsettiğin gibi iş daha bir içinden çıkılmaz hal alıyor |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-21, 13:07:50 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
mersoy Mesaj: 1000+
|
Tarih: 2009-08-09, 20:07:51 Mesaj konusu: |
|
|
Hakancığım geçmiş olsun
Bir an önce İş Mahkemesine müracat edip hakkını yasal yoldan ara. Paşa paşa maaşını alırsın, bu gibi insanlara ders vermezsen yarın başkasınada yapar. Yapacağın iş basit, gidip bir dilekçe vermek. |
|
Başa dön |
|
|
polibo06 Site Yöneticisi
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
|
Tarih: 2009-08-09, 20:57:37 Mesaj konusu: |
|
|
ilk önce hakan seni burada görmek beni mutlu etti..
mahkeme konusuna gelince yazdıklarından aladığım kadarıyla 500 lira alacağın var. mahkemeye gidersen bundan fazlasını zaten harcıyasaksın. Ancak mesut(mersoy) dediği gibi birilerinin bunu yapması gerekiyor karar senin..
Gelelim konu ile alakalı benimde içimde bazı şeyler var...
Webtsarım hariç tüm iş kollarının eğitimi var. Lise mezunu veya herhangi bir bölüm mezunu mühendis olamaz. Doktor olamaz. Öğretmen olamaz ama ne yazık ki türkiyede isteen herkes webmaster olur. webtasarımcı olur hacker olur...
Eğer herkes istediğini yaparsa bir düzen olmazsa kaos meydana gelir. Kaos ortamında bu tip ve daha ağır olaylar meydana gelir buda gayet normal.
Keşke bu işi sadece üniversitelerin ilgili bölümleri uğraşabilse. Ben bugüne kadar ne kendime koder dedim ned webyazılımcı dedim. Bu benim zevkim hiç bir şekilde resmi bir işlem yapmıyorum. Keşke herkes böyle olsa. Bugün google amcada hosting kelimesini enterlasak karşımıza binlerce sayfa çıkıyor. Bu iş bu kadar kolay mı? Eğer bunun önüne geçilmezse domaini çalınan. alanı kapatılan binlerce arkadaşımız olacaktır.
Eğer vergi levhası alarak bir işletme açılırken bilgisyar mühendisi veya yazılımcı diploması istese yine bu tip olaylar olmaz çünkü işveren bilgili biri olacaktır.
Bugün evinde oturup bir datacenterdan resseller kiralayan ve nuke joomla phpbb3 kurmasını bilen herkes bir domain alıp
xxxhosting adıyla site açıp kendisini hostingci ilan etmektedir. İşte bu serbestliğin önüne geçilmelidir. Ya üniversitedeki bölümler kapanacak yada verilen eğitime karşılık bu insanların önü açılacak.
Bugünlerde bu sorun yaşanması gayet normal. Ancak zamanla rayına oturacaktır. Biz hatalardan çok zor ders çıkartıyoruz. Ama çıkartıyoruz. Eskiden paran varsa inşaat sektörüne girebiliyordun. Mühendiste sensin mimarda. herşeyi yapardın ama artık bir mühendis ve mimarda yetmiyor. Zamanla her şeyin doğrusunu buuyoruz bu ve bu tip olaylarında önüne gçilcktir elbetteki. |
|
Başa dön |
|
|
hakan Editör
|
Tarih: 2009-08-09, 22:19:50 Mesaj konusu: |
|
|
aslında bunu anlatmak istemezdim ama anlatmam gerek artık;
6 ağustos 2009 günü maaş günüm ödeme yapılmadı, adama söyledim bugün ben maaş alacaktım ne oldu (bu tarihe kadar bana ne bir hesap numarası soruldu, ne de maaşımla alakalı bir şey söylendi, ben hatırlatmasam...) herif bana unuttuğunu söyledi (işte bu kadar umrundaymışım adamın, işi görülsünde maaş bir ara verilir, umrunda mı benim ev kiram, diğer masraflarım) dedim tamam unutmuş olabilirsiniz, ben hatırlattım ödeyin ücretimi, demez mi şu an imkanım yok? peki ne zaman alacağım yarın (son kez emin olmak için ne kadar alacağımı sormak istedim) peki ne kadar alacağım? 300 tl deyince beynim döndü, o an orda adamı gebertmemek için zor tuttum kendimi, performansım düşükmüş, bunu bana diyen adam işe ilk başladığımda konuştuğumuzda ev kiram için bana yardımcı olacağını söyleyen adamdı (bu kadar dönek olur işte insan) düşünün bırakın 500 tl 300 tl dahi ödeme yapmadı ben istemedim daha doğrusu işinde paranda senin olsun diyerek bıraktım her şeyi yüz üstü...
şimdi değer mi bu pisliği mahkemeye vermeye? |
|
Başa dön |
|
|
osdem66 Mesaj: 500+
|
Tarih: 2009-08-09, 22:31:04 Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba.. Hakan kardeşim zaten mahkemeler pislikleri temizlemek içindir konuşarak insanca anlaşamadigin kişilerden hakkını alabilmek içindir..
Ayrıca mahkemeye vererek sadece paranı almakla kalmaz sigortasiz personel çalıştırmaktan ceza almasini saglarsin ki bu o iş yerinin belirli bir süre kapatılma cezalarına kadar gider ve eminim o iş yerinde senin gibi mağdur ve sigortasiz çalışan bir çok kişi vardır şu an da bile..sanmiyorum ki o iş yerinin tek kurbanı sensin.Ha mahkeme masraflarinida zaten kazandigin takdirde o kişi öder... tercih senin ben olsam yapardım...sevgi ve saygıyla selamatle.. |
|
Başa dön |
|
|
hakan Editör
|
Tarih: 2009-08-09, 22:39:40 Mesaj konusu: |
|
|
önerileriniz ve fikirleriniz için teşekkürler, şu diğer mağdur arkadaşla görüşeceğiz, ortak bir karara varırız elbet, sonucu yazarım burdan |
|
Başa dön |
|
|
bybedircan Mesaj: 300+
|
Tarih: 2009-08-10, 21:19:37 Mesaj konusu: |
|
|
Neyse Büyük geçmiş olsun, Hiç bir kulun ahı kiç bir kulda kalmaz |
|
Başa dön |
|
|
firzan Mesaj: 500+
|
Tarih: 2009-08-10, 23:02:03 Mesaj konusu: |
|
|
geçmiş olsun kardeş ama madem başına böyle bir şey geldi sakıncası yoksa paylaşsanda bizde bisek kimmiş bunlar |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-21, 13:07:50 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
hakan Editör
|
Tarih: 2009-08-10, 23:08:11 Mesaj konusu: |
|
|
iyi dilekleriniz için teşekkürler, başlık içerisinde kim olduklarını yayınlamıyorum, sadece isteyen arkadaşlar için özel mesaj atıyorum, sanada gönderdim |
|
Başa dön |
|
|
aslanonur Mesaj: 1000+
|
Tarih: 2009-09-08, 20:31:44 Mesaj konusu: |
|
|
Gidelim dövelim hakkını alırız sonuna kadar =) |
|
Başa dön |
|
|
hakan Editör
|
Tarih: 2009-09-08, 23:26:33 Mesaj konusu: |
|
|
onur, gördüğüme sevindim seni, iyisindir umarım
hazır başlık aktifleşmişken yazayım, duydumki maliye basmış iş yerini, sigortasız işçi çalıştırma, yanlış adres beyanı, faturasız iş yapma suçlarından epey bir ceza kesmişler sözde firmaya... |
|
Başa dön |
|
|
aslanonur Mesaj: 1000+
|
Tarih: 2009-09-10, 01:07:48 Mesaj konusu: |
|
|
Tamam abi ben ilgilendim işte gerekli kişilere ismini verdim firmanın bak hemen basmışlar görüyon mu =)
İyiyim teşekkür ederim 1 yıldır falan girmiyordum herhalde bir gireyim dedim senin başlık ilgimi çekti sadece =) |
|
Başa dön |
|
|
|