Tarih: 2009-09-02, 20:03:46 Mesaj konusu: Google kılıcını çekti..
Bir yerde okumuştum ama buraya alıntı yapmaya fırsatım olmamıştı forumda gezerken bir yazı gördüm ve şimdi yazdım...
------------------
Sağlam bir kaynaktan aldığım habere göre google, içeriğinin %51'i kopyala yapıştır olan siteleri arama motorlarında kirliliğe sebebiyet verdiğinden dolayı tarama sayfasının çokluğuna göre bazen 5 bazen 10 sayfa geriye atmaya başlamış.(liste uzunluğu 10 olarak farzediliyor.)
artık bakış açısının çoğunu özgün içeriğe yönlendirme kararı aldığı söylenen google,metalarında içeriğiyle ilgili olmayan spam kelimeleri barındıran siteleri, site yaşına bakmadan bu şekilde cezalandırma yoluna gideceği ve google arama motorunda büyük bir temizlik operasyonu yapmaya başladığı söyleniyor.
Anlıyacağınız yıllardır kullandığı seo araçlarından dolayı hep 1.sayfada gezen sitelerin yakın bir zamanda tarih olduğunu görebilirsiniz..şaşırmayın
Bunun yanında webmaster toolsa tanıttığınız sitemaplarda google için bir denetleme aracı olarak kullanılmakta bundan sonra.
zaten farkettiyseniz artık 50.000 linkli bir map'ınızı tanıttığınızda %10-%20'sinden fazlasını pek dizinine eklemiyor.
kısacası bir içeriği önce kim yayınladıysa, yani emek sahibini ödüllendirecek. sonraki kopyala yapıştırcılar ilk 5 sayfayı unutmaları lazım .
Zaten bu uygulaması var diyenler için şunu söyliyebilirim,google forum yazılımlarına çok fazla ağırlık verecekmiş bu denetleme olayında.çünkü devamlı içerik girildiğinden forum yazılımları haliyle çok fazla ön planda oluyor ve arama yapan kişiler aynı konuları 50 sitede görmekten sıkılıyor.
Aldığım bilgiler çok sağlam bir kaynaktandır.
SMF ci dostlara duyurulur. Bence bir an önce temizliğe başlayıp, sektörel forumlar açmanızı ve o sektörlerde kendinize ait özgün içerikler bulundurmanızı tavsiye ederim.
zararımıza olan taraflar mevcut, her ne kadar özgün içerik için çalışsakta, herkes bunu yapmaz, alır diğer siteden kopyalar bizim sitemize yapıştırır (herkesten kastım üyelikli çalışan siteler, yani üye google'ı düşünmez)
Kayıt: Jul 01, 2005 Mesajlar: 142 Konum: Peygamberler Şehri
Tarih: 2009-09-02, 22:03:57 Mesaj konusu:
google büyük ihtimal artık pr degerini önemsemiyor.yazıdada belirtildigi gibi özgün içerik ve yeni yöntemler peşinde.çünkü googlenin uyguladıgı yöntemlerin hemen hemen hepsi yada bir çogu webmasterler tarafından çözülmüş durumda.bir zamanlar çok önemsenen backlinkler, şuan bir çok webmasterin do follow blog ve sitelere eklemesi ile ortalık bir nevi çöplüge dönmüş durumda, bu sebeble ki google yeni stratejiler peşinde..
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız