Tarih: 2009-09-03, 00:21:53 Mesaj konusu: CNB YOUR ACCOUNT güvenlik kodu çözüm başlığı
evet arkadaşlar cnb your account modülünün hepimizi deli eden sorunu çıkmayan güvenlik kodu
ben bu konuda bir şeyler yaptım, sırayla anlatıyorum neler yaptığımı, ben bir yere kadar geldim ve ilerleyemedim, kaldığım kısımdan itibaren yardımlarınızla bu işi çözeceğimize inanıyorum, başlıyoruz;
şimdi tavsiye et (recommend us) ya da iletişim (feedback) modüllerinin yeni versiyonlarında güvenlik kodu var, bundan ilham alaraktan bu kodu cnb'ye nasıl entegre ederim dedim ve bu modüllerin index.php dosyalarını inceleyerek cnb entegre çalışmalarıma başladım, bu modüllerde yer alan şu dosyaları cnb modülüne yükledim;
controllo.php
codice.php
images/codice.php (karışıklık olmasın diye resmi images dizinine attım)
daha sonra incelemiş olduğum index.php dosyası içinde geçen güvenlik kodu ile alakalı kısımları cnb dosyalarından Your_Account/public/new_user3.php dosyasına ekledim;
buldum;
Kod:
if (extension_loaded("gd") AND ($ya_config['usegfxcheck'] == 1 OR $ya_config['usegfxcheck'] == 3)) {
bu işlemden sonra kayıt sayfasında güvenlik kodu çıkıyor ama bundan gerisi olmadı, neden mi?
iletişim ve tavsiye et modüllerinin güvenlik kodlu şekillerinde şu kısım var;
Kod:
function SendSite($yname, $ymail, $fname, $fmail, $commenti, $copiamitt) {
global $sitename, $slogan, $nukeurl, $module_name, $adminmail;
if (extension_loaded("gd")) {
include("modules/Recommend_Us/controllo.php");
if (!controllo()) {
include ('header.php');
OpenTable();
echo "<div><span><strong>"._ERRCODICE."</strong></span></div><br>";
echo "<div><span><strong>"._ATTENDI."</strong></span></div><br>";
echo "<m e t a>";
CloseTable();
include ('footer.php');
bu kısım güvenlik kodunu kontrol ediyor, doğru mu değil mi diye bu kodun "new_confirm3.php" dosyasına eklenmesi gerek ama yapamıyorum burdan gerisi için önerileri bekliyorum ne yapabiliriz...
modules/Your_Account/index.php içeriğinde yer alan 75 değerlerini bulup 9 olarak değişiniz..
bu şekilde sorun çözülmüştü.
cnb'de denedim olmadı
son olarak bunları yazmıştım bu başlığa her neyse, sorunu %90 çözdüm güvenlik kodu çıkıyordu zaten sorgusunu yaptırmayıda başardım ama kod doğru girildiği zaman hiçbir sorun yok üyelik işlemi devam ediyor ama kod hatalı girildiğinde ya da hiç girilmediğinde işleme devam edilmeye çalışıldığında hata sayfasına yönlendiğinde hiçbir uyarı çıkmıyor yarım yamalak bir sayfa çıkıyor ortaya şayet bu sorunuda çözersem bu saçma hatadan komple kurtulacağız inşallah...
destek bekliyorum Seyranli bu başlığı okusun tam onluk bir mevzu bu
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız