Kayıt: Jul 01, 2005 Mesajlar: 142 Konum: Peygamberler Şehri
Tarih: 2009-09-12, 23:14:14 Mesaj konusu: Veri tabanından veri çekerek sitemap hazırlama
daha önce verildi veya tartışıldı ise yetkili arkadaşlar silebilir.
r10 forumlarında gezinirken şöyle bi konuya denk geldim. "Veri tabanından veri çekerek sitemap hazırlama" konuyu sonuna kadar okudum ama phpnuke için düzenlenmiş halini göremedim ve konuyu buraya taşıyıp belkide uyarlayan üstadlarımız olur diye getirmek istedim.ne kadar uyarlanır yada uyarlanabilir mi hiç bir fikrim yok.umarım ki uyarlayan üstad olurda hep birlikte faydalanırız.konuyu aynen kopyalıyorum.
darel :
Bir site açtınız php ile kodladınız güzel bir site oldu. bilgileri veri tabanından çekiyor ve oldukça fazla sayfanız oluştu... artık tek amacınız google'da üst sıralara çıkmak.
Sıra siteye bir sitemap oluşturmaya geldi. En sıkıcı ve zor olabilen bir andasınız. ya programları kullancaksınız ya da veritabanından bilgileri direk sitemap hazırlayacaksınız. Bu iş program ile oldukça zor bir iş olabilir. çünkü her site güncellemelerinde program ile uğraşacaksınız. Buda çok vakit kaybı.
herhalde en iyi yol veri tabanından bilgileri çekip sitemap oluşturmak. bir kere hazırlayacaksınız ve bir daha uğraşmayacaksınız... bu konuda pek fazla bilgiye sahip olmayan arkadaşlar için bir kod ile halletmelerine yardımcı olacağım...
Kod:
<include>
</loc>
config.php : Dosyası veri tabanı bağlantısının yapıldığı dosyanız olacak... tabi o kodlarıda direk bu dosyanın içinde koyabilirsiniz...
$haber_id = $veri["id"]; Kısmındanda yarattığınız "kullandığınız" scripte göre linklerin sonuna gelen id'leri tanımlıyoruz...
Eğer bu konu ile ilgili bir sorunuz varsa elimden geldiğince yanıtlayabilirm....
r10 sitesinden alıntıdır.konunun orjinal linki alttadır.
Orjinal Link
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız