Videolu Veya Resımlı Anlatımlar Varsa Paylasırsaniz Cok iyi Olur...
ustbolum Ve alt bolumleri photoshopda yapip kesip kaydediyorum temada kaymalar oluyor Alt bolumdekı resımler ortaya gelıor..
Renk Ayarlamalarini Yapamiyorum...Arkaplan rengini siyah yapmak istiyorum forum bolumunu siyah yapmak istiyorum ve anasayfadakı orta haber bolumunu farklı renk yapmak istiyorum olmuyor... YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM....!
kaymaları önlemek için temanın header ve footer dosyalarında width degerlerini 100% yapman gerekiyor.Derse gelince bende arıyorum ama yok bildigim kadarıyla
tema dosyanda bgcolor ile belirlenmiştir arkaplan rengi bazen birden fazla olabilir onu değiştirmen gerekiyor.ayrıca sitenin adresini verebilirsen görme sansımız olur
sadece bir zemin renginde sıkıntın var gördügüm kadarıyla birde üst menüdeki dosyalar gibi resimlerin sonunda sıkıntın var temanda ki bgcolor ın karsısında buyuk ihtimalle #cccccc yada buna yakın bir renk değeri vardır onu #000000ile değistirdiğinde zemin siyah olacaktır
alt banner de dediğim gibi temandaki footer dan genişlik değerini %100 yapmanla düzelir üstteki sıkıntı da buyuk ihtimalle son r resmine gelnce bosluk olusuyor
Tema editleme görsel ders demek kısaca böyle bir derste tema yapmak demek gibi bir şey...
Öncelikle tema editlemek için html ve biraz css ve biraz da php bilmeniz gerekiyor..bunlar yoksa tema editlemeniz çok zor..
genel ve cok kullanılan bir tema da (bazen temalar da dosyalar degişebiliyor tek bir themes.php içinde de olabiliyor bütün kodlar yada bazen header.html yerine header.php olabiliror) hangi dosyadan ne yapabilirsiniz.
header.html: sitenin üst kısımını düzenlersiniz
footer.html:sitenin alt kısımını düzenlerseniz
block.heml yada sol/sağ_block.html:sitenizin sağ yada sol bloklarını düzenlersiniz
tables.html:sitenizdeki orta blokları düzenlersiniz
left_center/center_right:bunlarda düzenlecek bir sey yok acinca anlarsınız zaten.
story_home/story_home:Haberler ve haber konularının sayfalarını düzenlersiniz
style.css:Sitenizin yazı renkleri,fontları,link renkleri,yazı boyutarı vs buradan düzenlersiniz..
genel olarak temada bulunan dosyalardan nereleri düzenleyeceginiz bu sekilde daha detaylı anlatılabilir ancak en basidi bu selametle..
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız