Tarih: 2009-10-23, 23:50:40 Mesaj konusu: Sadece 30 Dakikada l utf-8 + seo l
Selamun aleykum arkadaşlar..
Şimdi sizlere hepinizin bildiği bir şeyi tekrar edeceğim bu yazımda.Konumuz Google Optimizasyonu.
Google amca,paşa,bey vs. ne derseniz deyin bugün en prestijli arama motorudur.
Kıroyum emme para bende diyor yani...
Bu arama motorunda üst sırada olmak,hatta alt linklerimizin olmasını görmek,çabuk indexlenmek,onun sitemizde olduğunu gözlerimizle görmek her web masterın hayalidir.Bunu başaranlar da karşılığını fazlasıyla alır.Gerek Dmozlu olarak,gerek Alexalı olarak,gerek maddi kazançlar gerekse bir iş başarma hazzıyla....
Şimdi optimizasyon için neler gerekmektedir.
0.) İçerik [0 olmasının sebebi içerik olmazsa google neyi indexlesin demek...)
1.) utf-8 [Latinle de başarılabilir ama 30 dakikada olmaz...)
2.) seo [Ne kadar seo o kadar index...)
3.) sitemap [Klavuzu sitemap olanın indexi çok olur...)
4.) Güncellik [Değişmeyen tek şey değişimdir...)
5.) Tematik seo [Çok ilginç bir unsurdur.Rüyanızı sadece siz görürsünüz....)
6.) Link değişimleri [Pr için lazım...)
7.) Ziyaretçi unsuru [İşte bu olmadıktan sonra hepsi hava cıva...Kendi kendine yetenler hariç...)
Bunları biliyordunuz zaten...Ben bir defa daha özetledim.Şimdi bu özetlediklerimden bazılarının resmini tek resimde göstermek istiyorum...
UTF-8+SEO+TEMATİK SEO
Resimde 1 gün önce tanıtımını yaptığım Gazete sitemin Google tarafından indexlenmesini daha doğrusu çok kısa bir sürede indexlemesinin resmini görmektesiniz...
3 unsurla...
Yazımın devamını yorumlarınıza göre şekillendirmek istiyorum...
yazıyı yazma sebebim 2-3 gün önceki bir başlıkta epey zaman geçmesine rağmen hala googleda indexlenmediği söyleyen kardeşime de bir rehber olması açısındandır...
Yorumun için teşekkür ediyorum kardeşim...
Fakat burda bir ayrıntı var...???
Senin site belirli bir düzeyde içerik ,yaş,ziyaretçi vs. ye sahip olsa gerek..
e tabi 1 saat te indexleyecek o kadar güzel indeleme yapan word press kullanıyorsun site tanıtımında da yazdım word güzeldir diye aslında bende kurmak istiyorum word ama phpnuke çok hosuma gidiyor wazgeçemedigim nokta ..
aslında word + smf forum kursak daha iyi olur bence worde yazdıgın konuyu smf foruma yonlendireceksin güzel çalısır çogu insanda boyle yapıyor bence sanada tavsiye ederim bu siteye ayrıyetten smf forum kurabilirsen dah iyi olur...
Valla benim blog dandik dundik bi kodlamadan oluşuyo. Domaini alınca hadi bakayım dedim 1 saatte falan bişiler karaladım onu da kullanmaya başladım.
- İçerik sıfır denilecek kadar az, 20 tane yazı deseniz yoktur.
- Site UTF-8 değil, ansi kullanıyorum hala.
+ SEO'su için oldukça özen gösterdim.
+ sitemnap kullanıyorum tabi
- Güncellik yok sayılacak kadar az
- Tematik seo kısmen var, hatta header kodlarını en alta alacaktım ama google artık buna takmıyo, o yüzden bıraktım öylece.
- Kimseden link falan almadım, almayı da düşünmüyorum, yalnıca bi kaç yerde imzama koymuştum linki ondan da vazgeçtim.
- Günde 10 kişi ya girer, ya girmez.
Bunlara rağmen, siteme yazdığım yazı 5-30 dakika arasında indexlenir. Çok fazla içerik eklemediğimden bu süre 30 dakikaya kadar çıkıyo ama öyle 1 günü falan beklemiyo.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız