Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
ugurekinci Mesaj: 1000+
|
Tarih: 2009-10-28, 21:40:09 Mesaj konusu: Az Önce Düşen Jenerik Domaini Aldım backordersiz ! |
|
|
evet arkadaşlar bugün çok sevinçliyim bunu hem macroajansa hemde kendime borçluyum az önce nevsehirspor.com domaini düştü hemen reglettim kaç gündür düşmesini bekliyordum sayfası açıktı yenile çekerek pending deleteden kurtulmasını bekliyordum ve baktım düşmüş hemen reglettim sağolasın macroajans ve nevsehirspor.com artık benim kolay gelsin...
En son ugurekinci tarafından 2009-10-29, 01:24:35 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-21, 13:53:34 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
macroajans Mesaj: 1+
|
Tarih: 2009-10-28, 21:49:59 Mesaj konusu: |
|
|
Hayırlı olsun |
|
Başa dön |
|
|
Carrot Mesaj: 200+
|
Tarih: 2009-10-28, 22:04:51 Mesaj konusu: |
|
|
Hayırlısı olsun uğur |
|
Başa dön |
|
|
sadrazam37 Mesaj: 200+
|
Tarih: 2009-10-28, 23:09:20 Mesaj konusu: |
|
|
Hayırlı olsun |
|
Başa dön |
|
|
mrtblt Mesaj: 50+
|
Tarih: 2009-10-29, 00:18:24 Mesaj konusu: |
|
|
waybe helal olsun bende düşürebilirmiyim www.ferditayfur.com u ne güzel hayaline kavustun bide ben kavussam |
|
Başa dön |
|
|
Sanquin Mesaj: 100+
|
Tarih: 2009-10-29, 00:25:05 Mesaj konusu: |
|
|
ugur helal olsun valla nevsehir adina domain birakmiycan yakinda :) |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2009-10-29, 00:28:13 Mesaj konusu: |
|
|
valla domainleri bak aklınızda bulunsun size bi domainin tam düşme süresini söyleyim uğur dediydi dersiniz domain düşmesi tam 66 gün sürer ilk 30 günde domain sahibi bişey yapmazsa kalan 36 günde o domain kesin sizindir isterlerse backorder çeksinler fakat 66ıncı günde whois.com.tr açın site adını girin dakikada 1 yenile yapın ben gündüzleri denemedim akşam girdim uğraşırken baktım düşmüş hemen reglettim. bu arada sağolun evet yakında büyük domainler elimde olacak ;) |
|
Başa dön |
|
|
By_PaPaKeR Mesaj: 50+
|
Tarih: 2009-10-29, 00:49:30 Mesaj konusu: |
|
|
Hayırlı Olsun Kardeş. Ama Şunuda Hatırlatım Nevsehirspor Tescillenmiş Bir spor Kurumu. İsterse bir hamlede o domaini senden Alır. Üstüne birde dava bile açar. |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-21, 13:53:34 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2009-10-29, 00:51:32 Mesaj konusu: |
|
|
yok bişey olmaz .com u isteyen alabilir dediğin gibi olsa benden önceki mahkemelik olmuştu ve almış olurlardı haklımıyım ? alakası bile yok .com.tr desen neyse o da zaten her isteyen alamaz ! |
|
Başa dön |
|
|
By_PaPaKeR Mesaj: 50+
|
Tarih: 2009-10-29, 00:55:02 Mesaj konusu: |
|
|
Yok ben zaten Uyarı amaçlı söyledim. Bişe olmaz zaten. Genelde org kullanıyor spor klüpleri |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2009-10-29, 00:56:28 Mesaj konusu: |
|
|
evet sağolasın adamla yarın konuşurum zaten tanıyorum nevşehirsporla ilgilenen kişiyi yarın konuşur siteye bişeyler ayarlarım satmayacam zaten kurup ben editor olacam |
|
Başa dön |
|
|
polibo06 Site Yöneticisi
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
|
Tarih: 2009-10-29, 00:57:51 Mesaj konusu: |
|
|
ugur bence sen bypakerin sözlerine dikkat et. lisanslı ve tescilli markalar hep başa beladır....
birde bir şeye takıldım...büyük domainler dedin söylermisin hangi büyük firma domainini yenilemek için süresinin dolmasını bekler |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2009-10-29, 01:00:31 Mesaj konusu: |
|
|
polibo06 :
|
ugur bence sen bypakerin sözlerine dikkat et. lisanslı ve tescilli markalar hep başa beladır....
birde bir şeye takıldım...büyük domainler dedin söylermisin hangi büyük firma domainini yenilemek için süresinin dolmasını bekler
|
anlamadım gene ilginç yorumlarla geldin ben sadece domain hakkında bilgi verdim yukarıda :) başa bela olmaz merak etme ;) |
|
Başa dön |
|
|
polibo06 Site Yöneticisi
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
|
Tarih: 2009-10-29, 01:09:33 Mesaj konusu: |
|
|
ugurekinci :
|
. bu arada sağolun evet yakında büyük domainler elimde olacak ;)
|
bu büyük domain sahipleri yenilemek için sürenin bitmesini mi bekliyorlar? |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2009-10-29, 01:13:42 Mesaj konusu: |
|
|
polibo06 :
|
ugurekinci :
|
. bu arada sağolun evet yakında büyük domainler elimde olacak ;)
|
bu büyük domain sahipleri yenilemek için sürenin bitmesini mi bekliyorlar?
|
valla biraz açık konuş öyle yorumlar yapıyonki içinden çıkamıyom dediğinde heralde süresi bitip yeniden mi regliyorlar diyorsun bitmeden devam ettirsinler :) |
|
Başa dön |
|
|
huseyinkoc Mesaj: 200+
|
Tarih: 2009-10-29, 01:58:05 Mesaj konusu: |
|
|
hemen reglettim? diyosunda ben bunu anlamadım |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2009-10-29, 02:09:24 Mesaj konusu: |
|
|
firma sahibi msnadresimde hemen söyledim hemen regledi o da domaini aldı hemen yani register yaptı anladınmı :) |
|
Başa dön |
|
|
huseyinkoc Mesaj: 200+
|
Tarih: 2009-10-29, 02:16:14 Mesaj konusu: |
|
|
bu domain nin bağlı olduğu firma dışında bir firma olabiliyor dimi? |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2009-10-29, 02:17:53 Mesaj konusu: |
|
|
anlamadım açık yazın yaaa ? |
|
Başa dön |
|
|
atatan Mesaj: 50+
|
Tarih: 2009-10-29, 08:34:51 Mesaj konusu: |
|
|
BY_Papaker hakli Tescilli isimlerin Domain uzantisi dahil isim kullanim hakki tescil yapan kisi veya kuruma aittir.
örnek
babasirketi ismi 30 sene elimizde bulundurduk irak savasi nedeniyle sirketi kapattik tescil islemleri 5 yil süreli ve tescili uzatmadigimiz icin uyanigin birisi hemen ayni isim üzerinden sirket kurmus ama tescil etmemis.biz babasirketi olan ayni isimi tekrar tescil etmek icin avukata basvurduk ve ismi geri aldik. 1 Yil dolmadigindan dolayi isteseydik maddi zarar davasi bile acabiliyorduk ama yapmadik.
ugur kardesim demiski hemen düstü aldim 66 gün süresi felan var tescilli bir isimin düsmesi icin tam 1 Yil gerekiyor.ismi taescil etmek veya kullanmak icin resmi gazete dahil bircok basin yayin organinda ilan verilmesi gerekiyor acik adrese basvuruluyor.vs vs vs dikkat etmek gerekir basiniz agirmasin. |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2009-10-29, 12:22:04 Mesaj konusu: |
|
|
atatan :
|
BY_Papaker hakli Tescilli isimlerin Domain uzantisi dahil isim kullanim hakki tescil yapan kisi veya kuruma aittir.
örnek
babasirketi ismi 30 sene elimizde bulundurduk irak savasi nedeniyle sirketi kapattik tescil islemleri 5 yil süreli ve tescili uzatmadigimiz icin uyanigin birisi hemen ayni isim üzerinden sirket kurmus ama tescil etmemis.biz babasirketi olan ayni isimi tekrar tescil etmek icin avukata basvurduk ve ismi geri aldik. 1 Yil dolmadigindan dolayi isteseydik maddi zarar davasi bile acabiliyorduk ama yapmadik.
ugur kardesim demiski hemen düstü aldim 66 gün süresi felan var tescilli bir isimin düsmesi icin tam 1 Yil gerekiyor.ismi taescil etmek veya kullanmak icin resmi gazete dahil bircok basin yayin organinda ilan verilmesi gerekiyor acik adrese basvuruluyor.vs vs vs dikkat etmek gerekir basiniz agirmasin.
|
şimdi anlamadığım nokta şu benden önceki adam sizin dediğinze göre hapiste ve domain boşta kaldı o zaman neden bu adamlar direk almadı ? benden önceki adama bişey olmuyor bana niye oluyor ben nevsehirspor.com.tr falan almadımki yasal olsun ama .com.tr onu da ben alacam aha yazıyım burya kimse hiç bişey yapamaz daha sizden duyuyuyom bu olayı bi başka sitede tanındık bi sitede 50 kişi yorum yazdı 1i bile böyle söylemedi :) adamla bugun konuşucam sıkıntı olmaz ben ismi satmak için almadım tasarlamak için aldım bu arada ! |
|
Başa dön |
|
|
amanav Mesaj: 500+
|
Tarih: 2009-10-29, 12:30:57 Mesaj konusu: |
|
|
atatan :
|
örnek
ugur kardesim demiski hemen düstü aldim 66 gün süresi felan var tescilli bir isimin düsmesi icin tam 1 Yil gerekiyor.ismi taescil etmek veya kullanmak icin resmi gazete dahil bircok basin yayin organinda ilan verilmesi gerekiyor acik adrese basvuruluyor.vs vs vs dikkat etmek gerekir basiniz agirmasin.
|
anlatmak istediğiniz asılsız...
anlatmak istediğiniz .tr domainler için geçerli olup com net org info biz us uzantılı domainleri bağlamaz... |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2009-10-29, 12:34:37 Mesaj konusu: |
|
|
amanav :
|
atatan :
|
örnek
|
anlatmak istediğiniz .tr domainler için geçerli olup com net org info biz us uzantılı domainleri bağlamaz...
|
evet bende bunu diyom ama .com.tr belgeli alacam .com .net .org kimse karışamazki isteyen alır dediğine bakarsanız diğer al mesela Istanbulspor.com bu adama neden bişey olmuyor istanbul milyonların bulunduğu bi şehir nevşehir binlerin binlerin olduğu site zor farkedilir fakat milyonların olduğu site anında farkedilir bu adama neden bişey olmamış o zman? |
|
Başa dön |
|
|
amanav Mesaj: 500+
|
Tarih: 2009-10-29, 13:46:25 Mesaj konusu: |
|
|
ugurekinci :
|
amanav :
|
atatan :
|
örnek
|
anlatmak istediğiniz .tr domainler için geçerli olup com net org info biz us uzantılı domainleri bağlamaz...
|
evet bende bunu diyom ama .com.tr belgeli alacam .com .net .org kimse karışamazki isteyen alır dediğine bakarsanız diğer al mesela Istanbulspor.com bu adama neden bişey olmuyor istanbul milyonların bulunduğu bi şehir nevşehir binlerin binlerin olduğu site zor farkedilir fakat milyonların olduğu site anında farkedilir bu adama neden bişey olmamış o zman?
|
böyle şeyleri kafana takma .com.tr de bile yasal olarak olmaması gerek ama hortumcuların olduğu bir memlekette senin elinden alınıp godomanlara verilir... |
|
Başa dön |
|
|
Bankocu Editör
|
Tarih: 2009-10-29, 14:40:39 Mesaj konusu: |
|
|
Yukarıdaki tartışmada insanlar birbirlerini anlamamakta çok ısrar etmişler.
.com adreslerini eğer boştaysa parayı veren alır.
Ortada serbest ticaret var. Önce gelen alır mantığı bu isşte de geçerli.
.com.tr adresleri ise buna hiç benzemez.
http://www.nic.tr
ye girin inceleyin.
Boşta bile olsa eğer o isimde ticari bir oda kaydınız, vergi levhanız veya marka tescil belgeniz yoksa jenerik isimleri (şehir ismi, firma ismi vs) alamazsınız.
Aşağıda her türden ismin hangi şartlarda alınabileceğine dair linkler verilmiş durumda.
https://www.nic.tr/index.php?USRACTN=ALLCON&PHPSESSID=12568161087817323359495231
Tüm bu türler farklı belge gerektiriyor.
Kod:
|
com.tr
biz.tr
info.tr
org.tr
net.tr
gov.tr
tv.tr
bel.tr
tel.tr
name.tr