Boşta bile olsa eğer o isimde ticari bir oda kaydınız, vergi levhanız veya marka tescil belgeniz yoksa jenerik isimleri (şehir ismi, firma ismi vs) alamazsınız.
Aşağıda her türden ismin hangi şartlarda alınabileceğine dair linkler verilmiş durumda.
https://www.nic.tr/index.php?USRACTN=ALLCON&PHPSESSID=12568161087817323359495231
Tüm bu türler farklı belge gerektiriyor.
Kod:
com.tr
biz.tr
info.tr
org.tr
net.tr
gov.tr
tv.tr
bel.tr
tel.tr
name.tr
gen.tr
web.tr
av.tr
dr.tr
k12.tr
edu.tr
pol.tr
bbs.tr
mil.tr
tsk.tr[quote]
Belgesiz bir şey almanız zor.
[/quote]
düzgün yönetilmediğimiz buradan ortaya çıkıyor...
örneğin avusturya da co.at domain satın alabilir herhangi biri yada .at bu domaini kendi firması için kullanmak isteyenler sizi mahkemeye verse bile size sizin istediğiniz bedeli ödemek durumundalar.
burada maksadım seni eleştirmek değil Türkiye Cumhuriyetinin godomanlara hizmet ettiğini ifade etmekti...
Arkadaşlar Tescillenmiş Bir markanın İsmini Kullanmak Yasaktır. Eğer İsterse O firma sizi mahkemeye vererek o isim hakkını sizden alabilir.
Ne yazıkki Ülkemizde İsim Hakkını kim tescillmişsse O herşeyde O kişiye aittir. Gidin nevsehirspor.com Bunu üzerine marka tescili yatırın bakalım yaptırabiliyormusunuz? Sadece domain ismini almakla Tescil yapmış olmuyorsunuz. Bugün gidin turkcellspor.com (örnek veriyorum) Turkcell tescillenmiş bir marka istese size dava açar ve o domani sizden alır. Benim söylediğim bundan ibaret. Bir çok örneğini r10 forumlarında okudum ve gördüm. Malaesef ülkemizde işler böyle.
Arkadaşlar Tescillenmiş Bir markanın İsmini Kullanmak Yasaktır. Eğer İsterse O firma sizi mahkemeye vererek o isim hakkını sizden alabilir.
Ne yazıkki Ülkemizde İsim Hakkını kim tescillmişsse O herşeyde O kişiye aittir. Gidin nevsehirspor.com Bunu üzerine marka tescili yatırın bakalım yaptırabiliyormusunuz? Sadece domain ismini almakla Tescil yapmış olmuyorsunuz. Bugün gidin turkcellspor.com (örnek veriyorum) Turkcell tescillenmiş bir marka istese size dava açar ve o domani sizden alır. Benim söylediğim bundan ibaret. Bir çok örneğini r10 forumlarında okudum ve gördüm. Malaesef ülkemizde işler böyle.
Tarih: 2009-10-29, 19:17:53 Mesaj konusu:
Yine bir anlaşmazlık yaşanmış.
turkcellspor.com u tescilleyen arkadaş merak etmesin kimse o domaini sizden alamaz.
Ne mahkemeyle ne de başka bir şekilde.
Sadece parayla alabilirler.
Çünkü .com u Türkiye satmıyor.
turkcellspor.com.tr yi ise siz eğer Turkcell değilseniz zaten satın da alamazsınız, tescil de ettiremezsiniz. Anlatılmak istenen buydu.
.com.tr yi sadece ortadoğu teknik üniversitesinin isim tescil birimi yani nic.tr satabiliyor. Bu konuda Türkiyede tekel durumunda. isteseniz de istemeseniz de ya onlardan alacaksınız ya da o ismi unutacaksınız.
Hapse girsem bile domain bende diyen arkadaş niye hapse girsin o yurtdışından almış, kim karışır.
Zaten istese bile .com.tr yi alamayacağı için zaten sorun yok.
.com.tr domainleri düştüğü zaman bile satışa düşmez nic.tr ye düşer.
Başkasına satılamaz ya da devredilemez. Ancak firmanızı da o kişiye satarsanız domaini de verebilirsiniz.
Boşu boşuna .com.tr domainlerinin düşmesini beklemeyin.
Gerekli belgeleri ankaraya ulaştırmadan hiç bir .tr domainini tescil ettiremezsiniz.
Sadece .info.tr belge gerektirmiyor. Onu ilk başvuran alır.
yani eğer boştaysa nevsehir.info.tr yi alabilirsiniz ama odtü de birileri bunun niyeti kötü diye düşünürse yine vermezler.
en mantıklı cevabı bankocu söylüyor millet karıştırdı ortayı .com kimse bişey yapmaz yapamaz .com.tr alsan alamazsın dediği gibi ama alırsan olurda yanlışlık olsa bile o zmn mahkeme olabilir kolay gelsin bu arada konu dağıldı :)
büyük bir yanılgı içindesin...
o global domainlerin hiç birisine yasal bir iş yapmadıktan sonra yaptırım uygulanamaz eğer bir firma sizdeki domaine talipse bunun bedelini ödemelidir...
ilgili domain isterse daha önceden 20 sene isteyen firmada olmuş olsun eğer firma domaini uzatmamış düşmesine göz yummuşsa üzerinde hiç bir hak iddia edemez.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız