Henüz bitmedi ama bayağı bir yol katettiğimi düşünüyorum wordpress ten hep özeniyordum ona benzer bir modül yapmaya çalışıyorum renkler yada yazı karakterlerine takılmayın henüz stil dosyalarını ayarlamadım c o o k i e ayarlarınında yaptım aslında ama ufak tefek sorunları kaldı
çalışmayı aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz. yorumlarınıza göre güzel bir şeyler ortaya çıkarabilirim diye düşünüyorum
Firzan hocam(meslektaşım), ellerinize sağlık gerçekten mükemmel bir çalışma olmuş.
Bundan ötesi ne olabilir ki. Yorum yazma özelliği mevcut, sayfa geçişleri, okunmas sayısı, ekleyen kişi v.b.
Biraz da görsellik olursa üstüne söylenecek söz yok. Bir de eklenen son 5 makale bloğu da olabilir.
Tarih: 2009-10-30, 21:03:05 Mesaj konusu:
Ali MANAV zaten Köşe Yazıları modülünün yeni neslini Makaleler adıyla geliştiriyordu.
Ben de en son sürümü olan 1.5.5 i yepyeni bir mimariye oturtmaya çalışıyorum.
Bir sürü bloğu ve eski köşe yazıları modülüne hiç benzemeyen bir çok özelliği var.
Geliştirmeler aşağıda:
1.5.5 i baştan ayağa elden geçiriyorum.
Düzeltmeler bitince linki veririm.
Bu modülün ilk gerçekleştirildiği zamanki adı "Köşe Yazıları" idi.
İlk modülü düzenleyen kişinin yapılan bazı ilave ve değişikliklere itirazları sonucunda,
Ali MANAV modülü yeni baştan düzenleyerek "Makaleler" adıyla yayınladı.
Ben her iki modülün de 'neredeyse' tüm sürümlerini kullanmış biri olarak rastladığım bir çok yerinde gerekli olan değişiklikleri yapmıştım.
Hala ilk günkü hataların ve açıkların en son sürüme kadar taşınması sonucunda bu düzeltmeleri bir paket halinde yayınlamayı uygun gördüm.
Burada bahsedilen düzeltmelerin eklenmediği sürümleri aşağıdaki adreslerden alabilirsiniz.
Ayrıca ben de düzenlediğim modülü her zamanki gibi Php Nuke Arşivim'e atmış bulunuyorum.
Aşağıdaki Php Nuke Arşivim linklerinden tüm Nuke modül ve ilavelerine ulaşabilirsiniz.
6 Ekim 2009 Salı.
SECTIONS stringi YAZARLAR ile değiştirildi.
sections stringi yazarlar ile değiştirildi.
Secid stringi Yazid ile değiştirildi.
secid stringi yazid ile değiştirildi.
<script> ve </script> stringleri tamamen küçük harfe çevrildi.
Bazı yerlerde küçük ile başlanıp büyük ile bitirilmişti.
images/yazarlar dizini oluşturuldu ve yazar resimlerinin bu dizinden okunması sağlandı.
Bir çok yerde,
$sql2 = "select yazid, yazname from ".prefix."_ky_yazarlar where yazid='$yazid'";
satırında olduğu gibi ".prefix."_ky_ vs vs yanlış yazılmıştı.
Bu alanlar ".$prefix."_ky_ ile değiştirildi. ($ işaretine dikkat)
Integer değer alarak kullanılması gereken bir çok alan buna zorlanmamıştı.
Hacklenen sitelerin çoğu bu yüzden hackleniyordu.
Bu yüzden,
$artid = $row['artid'];
şeklinde izole edilmeden değer eşitlemesi yapılan alanlar,
$artid = intval($row['artid']);
şekline dönüştürüldü.
Standartlara uygunluk kontrolu yapan sitelerde uyarı alınmasına neden olan & kullanımı düzeltildi.
&op=
şeklinde kullanılan alanlar,
&op=
şekline dönüştürüldü.
(Validation standartları bunu gerektiriyor)
Modülün ilk düzenlendiği günlerden kalan ışık online veritabanı tanımı kaldırıldı. ($io_db)
Ara.php dosyası 3.satırında modülün içinde mevcut olmayan l_config.php dosyasını include ediyordu.
include("modules/$module_name/l_config.php");
friend.php dosyası 34. .satırında modülün içinde mevcut olmayan config.php dosyasını include ediyordu.
require_once("modules/$module_name/config.php"); // Köşe Yazısı modülü ayar dosyası
Bu satırlar silindi çünkü hem bu dosyalar zaten fiziksel olarak yok, hem de kullanıma gerek yok.
Bu dosyaların kullanımını gerektiren ilaveler daha önceden modüle eklenmişti.
Çok eskiden Hikaye modülünden alıntıların yapıldığı zamandan kalan,
$Hikaye değişkeni ve Hikaye stringi,
$KoseYazisi değişkeni ve KoseYazisi stringi ile değiştirildi.
Çeşitli Nuke sürümleri arasında uyumun sağlanması amacıyla,
eksik olan yerlerde;
$index = 1; // 0 right side off
define('INDEX_FILE', true);
tanım satırları eklendi.
artid değişkeninin değerini taşırarak yapılan hackleme eylemlerine karşı
artid değişkenine kullanılacağı fonksiyonunun içinde sınırlı pozitif tamsayılar alması şartı getirildi.
if ($artid < 0) {
$artid = 1;
}
else if ($artid > 10000) {
$artid = 1;
}
else {
$artid = intval($artid);
}
Not: 10000 den fazla makaleniz olacaksa bu sayıyı biraz arttırın. :) (Integer limitini geçmeyin)
Neredeyse ilk sürümden beri var olan Kasım ayının yanlış yazımı düzeltildi.
dil dosyasının en son satırında yer alan,
define("_NOVERMBER","Kasım");
satırı,
define("_NOVEMBER","Kasım");
satırı ile değiştirildi.
SECTION stringi amacına uygun olarak YAZAR stringi ile değiştirildi.
Nuke Evo kullananlara özel olarak,
mail(
şeklinde başlayan e-posta gönderen satırlar,
evo_mail(
şekline dönüştürüldü.
SECIMG stringi YAZIMG ile değiştirildi. (Artık bölüm değil, yazar resmi kullanıyoruz)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız