Tarih: 2009-12-19, 23:32:29 Mesaj konusu: ID Yİ GÖNDEREMİYORUM
Selamlar,
yapmak istediğim sayfada herşey tamam ama detaylarda bir eksiğim var yardımcı olursanız çok sevinirim Şimdiden teşekkür ediyorum.
Sorunum; veritabanından çektiğim bilgileri listeliyorum 5 veride bir sayfalama yaptırıyorum
gibi 5 erli bilgiler çekiyorum. Buraya kadar herşey güzel çalışıyor.
Detay butonuna basınca da lightbox açılıyor (pencere şeffaflaşıp ortada beyaz bir kutu açılıyor.) bu da çalışıyor fakat açılan kutu içine ilgili satırın idsine göre veritabanındaki diğer bilgileri bi türlü çekemedim.
lightbox kutusu mevcut kodların altına id si test olan bir div tagını kaynak alıyor yada başka bir php dosyasından da bilgileri alıabiliyor.
Normalde sayfalama ile ilgili kodlar olmasa direk tüm verileri bi kerede çeksem sorunum olmıycak ama sayfalama kodlarından dolayı istediğim bu özelliği veremedim bi türlü. ne denediysem boş, hata verdi hep.
mesela form method post ile gönderip detay butonunu da
Kod:
<a href="detay.php?id=$id">detay</a>
gibi bir şekle sokarak yapmam lazım ama burda yapamadım bunu uyarlayamadım.
Kodlar aşağıda bu kodlara ne yapmam lazım ki satırın idsini detay butonuyla post ediyim ve başka bi yerden ilgili satırın detaylarını çekebiliyim.
Kod:
require('lib/ayarlar.php');
// Veritabanı bağlantımızı kuruyoruz.
mysql_select_db($dbname);
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");
$page = $_SERVER['PHP_SELF'];
$limit = "5"; // Kaç kayıtta bir sayfalama yapılacak ?
/* URL üzerinden gelen $_GET[] dizisi içinde değişken olup olmadığına bak eğer yoksa 1'e eşitle */
if(empty($_GET['paged'])) { $paged ="1"; }
else{ $paged=$_GET['paged'];}
/* Değişkenin numerik(rakamsal) bir değer olup olmadığına bak değilse düzeltip sayfaya bir daha yolla */
if(!is_numeric($_GET['paged'])) { header("location:$page?paged=1"); }
// Sayfalama ile ilgili değişkenler
$detay = @mysql_query("select * from referanslar where id = $id ");
$girdi = mysql_query("select id from referanslar");
$sayi = mysql_num_rows($girdi); // toplam mySQL kayıt sayısı
$kac_tane = $sayi / $limit; // Kaç sayfa olacak
/* burası önemli , sayfalama linklerini basarken toplam kayıtı $limti değişkeninin içeriğine bölüyoruz eğer tam bölünmüyorsa sayfa sayısını bir arttırıyoruz.Böylece her kayıt listeleniyor.*/
if($kac_tane%$limit!="0") { $kac_tane++; }
// Kayıtları yazdıralım ( son kayıttan itibaren )
$son = ($paged-1)*$limit;
$veri = @mysql_query("select * from referanslar order by id limit $son,$limit");
while($cikart = @mysql_fetch_array($veri)) {
$id = $cikart['id'];
$adi = $cikart['adi'];
$tarih = $cikart['tarih'];
$bilgi1 = $cikart['bilgi1'];
$bilgi2 = $cikart['bilgi2'];
Tarih: 2009-12-19, 23:40:43 Mesaj konusu:
dosyaları tam olarak upload et birde ne yapmak istediğini açıklayıcı daha fazla bilgi verirsen yardımcı olabilirim. sayfalama kodların çok karmasık olmuş bu kadar koda gerek yok daha kısa olarakta halledilebilir.
Tarih: 2009-12-20, 13:12:41 Mesaj konusu: Çok Teşekkürler
Valla dediğiniz gibi zaten yapmışım ama ilk başta farklı şeyler deneyince kafam allak bullak olmuş. Olacak olan şeyide yanlış hale getirmişim mantık kafamda kuruluydu daha önce yaptığım şekilde olması gerektiğinide biliyodum ama karıştımı karışıyo işte. en çok karıştıran lightbox da açma olayı ve bu sayfalama kodları birbirine girmişti aslında hiç alakası bile yokmuş acemilik işte :)
Teşşekkür ederim gözümü açtınız doğru yolda bir iki adım atınca oldu.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız