Merhabalar.
Aynı resellerde 2 adet sitem var. birisinde video modülünde swf uzantılı video yu gösterebilirken diğerinde gösteremiyorum. config.php deki embed kodları ve video modülü aynı ama sorun nereden kaynaklanıyor bulamıyorum. yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı acaba ?
Teşekkürler
merhaba,
swf player için hangi modülü kullanıyorsunuz? flash_player mi ? yoksa video_stream mı?
sorununuz biraz ilginç geldi açıkcası, ikiside aynı modül. versiyon farkı var mı ? ya da biraz basit soru ama bazen gözden kaçıyor, dosya uzantısı doğrumu ?
şuda olabilir diye düşünüyorum. doğru ya da yanlış fikrimi söyleyeceğim. swf dosyanız eğer video playerde gösterilen adreste ise, o adresten başka bir sayfada çağrılması engellenmiş olabilir.
bazen bendede yüklediğim swf uzantılı dosyalar ön bellekten dolayı gözükmüyor
Ön belleği temizledimmi sorun düzeliyor belki sendede aynı şeyden dolayıdır
merhaba,
swf player için hangi modülü kullanıyorsunuz? flash_player mi ? yoksa video_stream mı?
sorununuz biraz ilginç geldi açıkcası, ikiside aynı modül. versiyon farkı var mı ? ya da biraz basit soru ama bazen gözden kaçıyor, dosya uzantısı doğrumu ?
şuda olabilir diye düşünüyorum. doğru ya da yanlış fikrimi söyleyeceğim. swf dosyanız eğer video playerde gösterilen adreste ise, o adresten başka bir sayfada çağrılması engellenmiş olabilir.
Bir reseller altında barındırdığım iki sitede phpnuke platinum 7.6 b.5 , video modül olarak video_stream kullanıyorum. config.php içinde html tag ları aynı. Hazırladığım sunum flashlar sadece video modülünde değil content ve news modülünde de kullandığımda, www.steteskop.net sitesinde her şey normal ama www.saglikcilarportali.net sitesinde flv ve swf uzantılı videolar görünmüyor. (örneğin : http://www.saglikcilarportali.net/Content-pa-showpage-pid-93.html sayfasındaki gibi izlenemezken
aynı yapıda swf uzantılı flash http://www.steteskop.net/bebek_dostu-pa-showpage-pid-120.html rahat izlenmektedir..)
Halbuki her iki sitede contentplus modülünü kullanıyorum. Bu durum diğer modüller içinde geçerli.
Benim sorum şu:
config.php dışında başka bir dosya html taglarını kısıtlarmı ? Yani ben config.php de izin versem bile bir başka dosya bunu engellermi, engellerse hangisi olabilir ?
php.ini lerdeki ayarlar aynı olmasına rağmen serverde göremediğim bir kısıtlama olabilir mi?
Teşekkür ederim
kardeşim bu sorununa yardımcı olmayı çok isterdim ama sorun beni aşıyor gibi. sadece şunu söyleyeceğim, aklıma şimdilik gelen bu, doğruda olabilir yanlışta emin değilim.
Eğer dediğim gibi engellenmişse nukeden değilde senin resellerin bulunduğu hosting firmasından kaynaklanıyor olabilir. Daha önce ücretsiz hostlarla uğraştığım zamanlar resim dosyasını nuke'de açıyodum ama aynı uzantıyı explorer dan çağırdığımda açmıyordu ve bunu hosting firması engellemişti.
birde şunu denedin mi hiç? iki siteyede aynı yolu değilde farklı yollar versen açacak mı?
yani şöyle örneğin "www.steteskop.net/dosyalar/flash.swf" dir dosya uzantısı ve steteskopta açıyordur, "www.saglikcilarportali.net/dosyalar/flash.swf" şeklinde atıp www.saglikcilarportali.net'te öyle denesen olacak mı bakalım. bir dosyayı 2 kere atmış olcaksın hosta ama sorun çözülürse bence önemli değil gibi.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız