Tarih: 2010-05-15, 17:38:51 Mesaj konusu: Sitenizin Alexa daki yeri
Arkadaşlar bu alexa.com sitesinin faydası nedir acaba veya herhangi bir işe yarıyormu ben arada bir bakıyorum sürekli ilerleme var yani ilerledikçe insanın kendini iyi hissetmesini sağlıyor sanki...
Alexa, Web sitelerinin ziyaretçi sayılarına göre izlenerek, dünya sıralamasında kaçıncı sırada olduğunu gösteren bir internet rating sistemidir. Web üzerindeki en ciddi site ziyaretçi ölçüm sistemidir..
Aslında alexa ile google arasında zıt tarzlı bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Alexa'da gerilememe rağmen google da bir o kadar ilgili kelimede üst sıralara çıkıyorum. Bunun mantığını hala anlamış değilim ve alexa ya artık bakmıyorum . Benim için google daha önemli..
Evet sana katılıyorum alexa da sıram 296 ama 350 binde olan bir sitenin günlük ziyaretcisi benden kat kat fazla. Zaten ziyaretciyi gönderen Google benimde google da sevmidiğim endişe duyduğum tarafı rakibinin olmaması tekel durumnda olmasıdır.
tmm alexa sadece sıralama gösteriyor ama bu sıralamayı ziyarete bakarak gösteriyor buda demektirki google ve diğer arama motorlarından yararlanıyor zaten herkez için google önemlidir bu dünya sırlamasını göz önünde tutmazlar...
ama bizim gibi köy sitesi açanlar için anlamlı olur diye düşünüyorum...
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız