Tarih: 2010-07-13, 23:40:54 Mesaj konusu: İlk Drupal sitem
www.muhasebeciyizbiz.com sitemi birçoğunuz biliyordur. Forumu phpbb3'e aktardım. haberleri, yorumları ve üyeleri de Drupal'a aktardım. Ziyaretçiler bu durumdan çok rahatsız olmasınlar diye hemen hemen eski tasarımın aynısını drupal için de yaptım. (artisteer sağolsun) Daha sonra Drupal ile phpbb3 arasındaki köprü görevini icra eden phpbbforum eklentisi ile köprü işlemini yaptım. Eleştirecek çok şey vardır mutlaka. Birçok eksiğin farkındayım ama aktarma işlemleri yorduğundan biraz ara vermek istiyorum.
Dupal diğer sistemlere göre çok daha zor. Öğrenmek zaman alıyor. En çok sıkıntı çektiğim konu ise neredeyse tüm modüllerinin ingilizce olması. Diğer tüm CMS ler arasında en gelişmişinin Drupal olduğuna kanaat getirip bu yolda ilerliyorum. Kolay gelsin.
Tarih: 2010-07-14, 12:05:01 Mesaj konusu:
Mersoy ellerine emeğine sağlık güzel olmuş illaki eksik herzaman olur önemli olan eksiğin az olması ben şahsen çok beğendim ve drupal çalışıyorum zamanım oldukca evet çok güzel e birazda zor
ingilizce demişsin bir arkadaş paylaşmışdı yanlış hatırlamıyorsam full türkce idi tabi çok güncel bir sürüm değildi ama sanırım en sonunun bir öncesiydi
Drupalın kendisi büyük oranda Türkçe fakat modüllerin hepsi İngilizce.
Ufak ufak CCK ve Views olayını kavradım. Hatta bir kitap tanıtım sayfasıda yaptım. Tek sorun ana sayfadaki resimlerin ve değişkenleri firefox dışındaki yazılımların tanımaması.
Tarih: 2010-07-16, 10:24:27 Mesaj konusu:
mersoy,
*YASAK KELİME** olarak lazım olan bir modül varsa Türkçeleştirelim.
Ben de benim alperbalci.com u özellikle (beta ya da alfa bile olsa) 7.0 ile kurdum.
Sorunlarla karşılaşıp öğrene öğrene ilerleyelim diye 7.x kurdum hiç de fena olmadı. CCK kendiliğinden entegre zaten. Views'i de ben ekledim. Şimdilik fazla bir şey yapmadım ama sana gereken ya da önerdiğin güzel bir eklenti varsa Türkçeleştirelim.
*YASAK KELİME** olarak lazım olan bir modül varsa Türkçeleştirelim.
Ben de benim alperbalci.com u özellikle (beta ya da alfa bile olsa) 7.0 ile kurdum.
Sorunlarla karşılaşıp öğrene öğrene ilerleyelim diye 7.x kurdum hiç de fena olmadı. CCK kendiliğinden entegre zaten. Views'i de ben ekledim. Şimdilik fazla bir şey yapmadım ama sana gereken ya da önerdiğin güzel bir eklenti varsa Türkçeleştirelim.
Alper abi bana en çok lağzım olan Quiz modülü. Bu modül ile sitem gerçekten fark yaratmış olacak. Nukedeki gibi bir dil dosyası olsa ingilizce bilen arkadaşımdan rica ederim ama drupal de tek bir dil dosyası yok.
Bu modülü çevirip paylaşabilirsen çok çok mutlu olurum. Sırf bu modül için drupal tercih etim diyebilirim.
Bu arada temayı çok beğendim sade ve şık. Drupal'in kararlı 7 sürümü çıkınca bende hemen yükselticem.
Drupalin diğer modüllerini denemek için bir köy sitesine kurdum. Video modülü harika gerçekten. Formatı ne olursa olsun videoyu hemen tanıyor ve gelişmiş bir çok ayarı sayesinde harika bir sunum sağlıyor. Viewsi orta derece kullanabilsem çok güzel bir video ana sayfası yapabilirdim mesela. Zamanla öğrendikçe çok güzel siteler ortaya çıkacaktır.
Tarih: 2010-07-17, 12:11:37 Mesaj konusu:
mersoy,
quiz modüllerinin ya da benzerlerinin 7.0 için olan sürümünü henüz bulamadım. -dev versiyonu bile olsa kurup deneyecektim. 6.* serilerinden indirdiğim ve kurduklarım oldu ama hiç bir 7.0 de etkinleştirilemedi.
7.0 mimarisi tamamen değişmiş sanırım, hiç bir 6.* sürümünü kurar kurmaz çalıştırmak mümkün olmadı.
6.* modüllerini 7.* yapmak ile ilgili makaleler var.
7.0 de çalıştırabilirsem, Türkçeleştireceğim.
Bu arada beğendim dediğin tema, yeni drupalın varsayılan teması. Ben sadece kırmızı renk şablonunu seçtim. Aynı tema çok çeşitli renklerde kullanılabiliyor.
Tarih: 2010-07-22, 01:58:31 Mesaj konusu:
mersoy, dertlenme yahu.
Sırf sen bu modüle taktın kafayı diye tuyocu.net sitemi Drupal 6 ya geçirdim.
Quiz i de kurdum, merak etme kurulmaz bir şey değil.
phpBB3 ü de kurdum.
Gereken ayarları da yapmaya başlıyorum.
Az kaldı merak etme.
http://www.tuyocu.net Drupal site 6.0
http://www.tuyocu.net/forum phpbb3 forum. Entegrasyonu tamamlanmak üzere.
Quiz içine içerik girilince şuradan ayrıntılar görülecek.
Bu modülün çok gelişmiş olduğunu duyduğumdan drupal tercih etmiştim aslında. Joomlada tercih edebilirdim ama çok geç artık. Elimdeki tüm db yedeklerini sildim ve drupalden diğer scriptlere geçiş mümkün gözükmüyor. Aslında bir bakıma iyi oldu drupale mahkum olmam. Yavaş yavaş ısınmay abaşlıyorum.
Önerdiğin programı akşama mutlaka deneyeceğim. Kolay gelsin Alper abi.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız