Exelde oluşturulmuş tabloları Mysql veritabanına nasıl aktarabilirim. Bu csv olayı falan varmış ama tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum. Sizce bu mümkün mü?
evet yapılabiliyor ama biraz zahmetli. exel de hazırladığın dosyayı virgülle ayrılmış yani csv dosyası olarak kaydediyosun. ardından phpmyadmin den dump ediyosun. ancak çok dikkatli olmak gerekiyo. ben bir kere test için denemiştim ama hata almıştım.
ya herkes bunu istiyor. bende istiyorum ama bi türlü sonuç alamadım. sql deki veriyi çekip excel tablosuna aktarabiliyoruz galiba (bilgisayar sitelerindeki fiyat listeleri gibi) ama excel den sql e aktarmayı bende bulamadım bi türlü. bi kaç makale okudum ama gene sonuç elde edemedim. bilen varsa YARDIM etsin nolur..
excel de sql'e uygun dosya hazırlayabilirsin. daha sonra bunu yükleyebilirsin. ilk hazırlamada gerçekten zor bir iş bunu yapmak. çok zamanını alabilir. bir de excel bilgisi gerektirebilir. ama bir kere draftını hazırladıktan sonra çok kolay.
nasıl yaparım dersen, sql dosyanı excel de açıp "," ya da "'" gibi karakterlerin nasıl kullanıldığına bak. tablo alanları "," ile ayrılır, bazı alanların ise baş ve sonunda "'" vardır. "," ü parametre olarak kullanarak sql dosyanı "text to column" ile excel dosyası olarak aç. yapıyı incele ve sonra da aynı yapıya uygun olarak datalarını ekle. son olarak bir satırdaki hücreleri başka bir hücrenin içine "&" ile tek satır haline getir. "&" ile oluşturduğun hücreleri notepad e kopyalayıp sql olarak save et (yani bir dosya için yan yana 8 hücre kullandıysan, 9.ncu hücrede "&" ile birleştir).
muhtemelen ilk denemende hata alacaksın. aldığın hatayı düzeltirsen sürekli kullanabileceğin bir draftın olur.
bir sürüm için hazırlayacağın dosya başka sürümde hata verebilir. (sürümlerin tablo yapısı farklı olabileceği için)
ama şunu söyleyeyim, bu tür by-pass yollar tek tek eklemekten daha zordur.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız