ne derece goğru bilmiyorum ama admin secure var sitemde kullanıcı takibi kısmında spiderbot şeklinde bir üye gördüm geçenlerde olabilir dedğin şey ama emin değilim
Tarih: 2005-12-15, 02:52:41 Mesaj konusu:
Daha sık ziyaret etmesini sağlayan kod var ama işe yaramaz. Google botları bu tür hileleri yemiyor. Ayrıca sitenizi tamamen indeksinden silebiliyor. Dikkatli olun. Kodu google kendi içinde veriyor. Biraz araştırın göreceksiniz.
daha sık ziyaret etmek değilde ziyaretin daha uzun süreli olması için mewcut j a v a s c r i p t kodları war.
Bahsi geçen kodları yazan/kullanan arkadaşların söyle bir düşüncesi war.
Biz bu kod ile botları kandırarak sürekli istediğimiz sayfalar arasında gezdirelim bot siteye girdiği an sayfalarda saatlerce dolaşsın bi sayfayı kırk defa indexlesin we daha çok werim alalım.
Mantık olarak doğru gibi görünüyor ama değil.
sizin binlerce sayfanız google weritabanında bulunsun.
backlink leriniz iyi page rank değeriniz yüksek olmadıkça önemi yok.
Google'da php diye arama yapınca yaklaşık 664.000.000 sonuç çıkıyor.
ilk sayfaya şöyle bi göz atın sizce 664 milyon site içersinde neden bunlar en başta ?
ayrıca bu yanıltıcı js kodlar tamamen banlanmanıza da neden olabiliyor.
Google'da php diye arama yapınca yaklaşık 664.000.000 sonuç çıkıyor.
ilk sayfaya şöyle bi göz atın sizce 664 milyon site içersinde neden bunlar en başta ?
Arkadaşlar bu spiderbots benim sitede de fazla dolaşıyor.Ama whois bilgilerinde google olarak görünmüyor.adress bilgisi olarak : http://www.iana.org sitesi görünüyor.Ip adresleride genelde 68. veya 66. ile başlıyor.Ayrıca Admin secure bilgisinde de Administer olarak görünen de oluyor.ben bu bots'un ne iş yaptığını anlayamadım açıkçası.bilen arkadaşlardan bu konuda bilgi alabilirsem sevinirim kolay gelsin ve iyi çalışmalar.
Robots.txt ile botların sitenizi gezmesini engelemezseniz hiç bir kod yok. Nuke'nin kendi kodlarında robots=all yazıyor yada index,follow bu botların gelmesine yetiyor. aslında onlar olmadanda geliyorlar. Çok fazla kurcalamak iyi değildir. Önemli olan sürekli olmak ve istikrarlı olmak. siteniz iyiyse içeriğiniz iyiyse zaten kullanıcı kazanırsınız. Herşey marka olmakta bitiyor.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız