gokhanweb.com un bulunduğu sunucuyu yeniliyorum bu nedenle kısa süre bu dosyaya erişemeyeceksiniz.
bu arada fullservin yeni sürümü için çalışmalara başladım.
bu sürümde mysql serveri php yi apache serveri phpmyadmini ve zendi güncelleyip mysql daki türkçe karakter sorununa çözüm getirilecektir.
ayrıca kurulum daha stabil bir programlama ile olacaktır.
amacım windowsda çok stabil bir APACHE+PHP+MYSQL üçlüsü oluşturup kurulumunuda çok basit ve sadece çift tıklama ile tamamlanacak şekilde ayarlamak.
Kayıt: May 15, 2005 Mesajlar: 28 Konum: c:\windows(hata merkezi)
Tarih: 2005-12-30, 00:01:46 Mesaj konusu:
ya bu fullserv ı bilisayarıam tekrardan kuramıyorum nası oldu bende bilmiyorum ama c:\p yazı kendi kurulumunu açtığımda ve c:\program files\konami\pes5\server içine atıyor programı ve haliylede apache server çalışmıyor bunu nasıl hallederiz sayın gökhanweb kafayı yıcem appserv da mysq sorun cıkarıyo habıre o yuzden fullserv kulanıyım dedim ama olmadı napcas şimdi bi çözüm lütfen
Kusura bakma sorununu tam anlayamadım ama aşağıya ufak bir açıklama yapayım.
önce çalışan web sunucusu var ise onu durdurman gerekiyor.
ctrl+alt+del tuş kombinasyonunu kullanarak çalışan programları görebilirsin. eğer çalışan programlarda apache varsa ( eğer varsa 2 tane olması lazım) onu sonlandır. mysqld varsa onuda sonlandır.
ardından fullserv i yeniden kur. sonra tekrar ctrl+alt+del ile çalışan programlara bak. eğer apache ve mysqld yoksa onları manuel olarak BAŞLAT>Server> içindeki kısayollarla başlat.
eğer gene olmazsa apache sunucusu bilgisayarına bir servis olarak yüklenmemiş demektir.
BAŞLAT>Ayarlar>Denetim Masası>Performans ve Bakım>Yönetimsel Araçlar>Hizmetler dosyasını çalıştır ve ordan bilgisayarındaki servisleri incele.içlerinde apache yoksa BAŞLAT>Server>Control Apache Server>Services>Apache Install i çalıştır. sonra BAŞLAT>Server>Control Apache Server>Start dosyasını çalıştır. ardından adres buraya > tıkla http://localhost .
Eğer mysql sunucusunda sorun varsa aynı yolları mysql içinde izlemelisin. yani BAŞLAT>Ayarlar>Denetim Masası>Performans ve Bakım>Yönetimsel Araçlar>Hizmetler dosyasını çalıştırarak servisler içinde mysql olup olmadığına bak. eğer yoksa gene manuel olarak çalıştır.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız