Tarih: 2006-01-03, 01:11:42 Mesaj konusu: Linux altında Windows yazılımlarını çalıştıırma
Varsayalım ki Linux'u denediniz ve öncelikli işletim sisteminizin Linux olmasını istediniz, ama alışık olduğunuz ancak Linux altında çalışmayan programlarımı çalıştırmak mı istiyorsunuz? Sanallaştırma yazılımları (emülatör) denilen yazılımlar sayesinde Windows uygulamalarını Linux üzerinde de çalıştırabilirsiniz. Bu programlar oyunlarınızı oynamak için 3D desteği vermez ancak bunları dışında Windows altında çalışan hemen, hemen tüm uygulamaları çalıştırabilirsiniz.Bunlardan birkaçına örnek vermek gerekirse;Win4Lin,VMware, Wine, CrossOver Office vb...Wine haricinde hepsi ücretli yazılımlardır.
"tuncadogus" benim sorunum netten linux programları yüklüyorum ama kuramıyorum.... Yüklediğim programın içeriğini gösteriyor o kadar.Hiç bir prgogramı kuramdım.Hatta winampın linux versiyonu bile kuramadım..
"tuncadogus" benim sorunum netten linux programları yüklüyorum ama kuramıyorum.... Yüklediğim programın içeriğini gösteriyor o kadar.Hiç bir prgogramı kuramdım.Hatta winampın linux versiyonu bile kuramadım..
Bu konuda yardımcı olabilirsen sevinirim..
saygılar
kullandığın linux sürümü nedir?
En son mandareke kullanmıştım..suse,gelecek onlardada aynı şekilde bir program kuramıyorum..
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız