Tarih: 2006-01-08, 03:30:15 Mesaj konusu: MIT 100$ Laptop Bilgisayar Projesinde Red Hat Tercih Edildi
MIT Media Lab. tarafından geliştirilen 100$ laptop projesinin ayrıntıları belli oldu. Bilgisayarın işlemcisi AMD tarafından sağlanırken, işletim sistemi ise Red Hat sağlayacak. Sabit disk olmayan sitemde 1 GB flash bellek kullanılacak. İşletim sistemi için Apple Mac OSX sisteminin temel alan bir sistemin kullanılması için başvurmuş ancak kabul edilmemişti. Gerekçe olarak da açık kaynak kodlu olmaması gösterilmişti.
Sistem halen geliştirme aşamasında olmasın rağmen ilk prototipleri tanıtıldı. Sistemde 8 inch SVGA monitör yer alıyor. Monitör iki renkli olarak kullanılıyor. İnternette dolaşırken renkli görüntü verilirken, ofis uygulamalarında ise siyah-beyaz olarak kullanılıyor. Monitörün halen geliştirme aşamasında olduğu ve sürecin yakın zamanda sona ereceği belirtiliyor. İşletim sistemi Red Hat tarafından sağlanacak. İnternet tarayıcısı, e-posta istemcisi ve ofis yazılımı standart olarak sunulurken henüz açıklanmayan bir programlama ortamının da sistem dahil edeilceği belirtildi.
Üretimin 2006 son çeyreğinde başlanacağı ve 2007 ilk çeyreğinde 10 ile 15 milyon arasın bir sayıda satılacağı tahmin ediliyor. İlk etapta Brezilya, Tyaland, Mısır, Kamboçya, Costa Rica ve Tunus ile WSIS forum üyesi ülkeler tarafından kullanılacak.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız