Tarih: 2006-01-08, 03:18:36 Mesaj konusu: Hangi dağıtım bana göre
GNU/linux ile yani tanışan biriyseniz veya az çok bilginiz varsa ve dağıtım seçmekte zorlanıyorsanız Zegenie Studios tarafından hazırlanan testi deneyerek gereksinmelerinize uygun bir dağıtım seçebilirsiniz. Test halen beta aşamasında olmasına rağmen büyük ilgi görüyor.
bana linspire ı önerdi, özelliklerine baktım, tek özelliği windowsla uyumlu olmasıymış, galiba bana gerizekalı demek istedi :)
cidden ben hiç linux kullanmadım, bana kendimi geliştirebileceğim, bi linux versiyonu önerebilirmisiniz,
windowsla beraber çalışmasında sorun çıkaz sanırım?
şu an suse bu işin öncüsü durumuna geldi.özellikle novell satın aldıktan sonra baya iyi yolda gidiyor.eskiden biz server client satardık çalıştığım yerde novell için anlaşılan bundan sonra işletim sistemi satacağız.novell inde istediği bu gaiba o yüzden iyi bir tercih suse.ben bu konuda bi kaç değil baya bi deneme yaptım yani red hat-federo-suse-gelecek-mandrake-ubuntu-pardus-çalışan cdler filan hepsine baktım şöyle birşey söyleyim usb den bağlanan 10 gb bir diskim vardı onu ilk takdığımda suse direk tanıdı ve baya şaşırdım linux da bunu görmek baya hoşuma gitti.windows ile uyumluluk konusu bi sorun yaratmaz windows bölümlerinizi kolayca linuxa bağlayabilirsiniz.bunun tersini pek düşünmeyin bazı uygulamalar var ama sağlıklı değil yani bilgi kaybı yaşanabiliyor.artı birşey daha linux kullanabilmek gerçekten bir ayrıcalık tabii boş vaktiniz bol ise ve kafayı yemeye hazır iseniz.ama zevkli bazen diski filan toptan uçuruyorsunuz filan ama olur o kadar kurulumlar windows bölümlerini bağlamak ve lilo yu uçaranlara YARDIM edebilirim.ama bana kimse bana linux server kullanıp windows apaylaşım demesin geçen yaz yaklaşık 8 saat uğraştım bi müşteride o konuda ööööö geldi çalışan sistem uçunca.
"seyranli" Öncelikle Live CD lerden başla bana göre bir linux'un dünyasını gör alış sonra kurulmuş versiyonlara geç.SuSE Kurulumu gayet kolay kurulum arayüzü çok güzel YaST denilen Kurulum yardımcısı size baya bir yardımcı olacaktır ;)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız