Tarih: 2006-01-13, 20:21:41 Mesaj konusu: Flash'a Nasıl Link Verebilirim ?
Arkadaşlar ben Flash Hazırladığım Alana Link vermek İsitorum Yani Tıklama Özelliği vermek istiyorum daha önceden bu kod elimde varmı ama kaybettim eğer bilen varsa yardımcı olursa sevinirim benim gibi diğer arkadaşlarımızın işine de yarayabilir..
Arkadaşlar bu banada lazım lütfen bilenler yazsın... Ben ana sayfa tuşuna başıldığında ana sayfaya gitmesini istiyorum yani frame ler arasında link....
Tarih: 2006-01-14, 05:49:30 Mesaj konusu: Re: Flash'a Nasıl Link Verebilirim ?
flash içinde butonu seçiyorsun. aşağıdan action kısmı açıyorsun.
oraya şunu yazıyorsun
Kod:
on (release) {
getURL("index.php","_self");
}
veya butona bir instance name verirsin. örneğin anasayfa_btn gibi
daha sonra timeline gidip yeni bir layer ekler ve şu kodu birinci frame'e eklersiniz
Kod:
anasayfa_btn.onRelease = function() {
getURL("index.php","_self");
}
ben ikinciyi tavsiye ederim. ama birincisi kolaydır.
ayrıca yukarda window tuşu var, ordan behaviours açarsanız
daha sonra butonu seçip behaviours penceresindeki + işaretine basıp en alttaki WEB'i seçerseniz açılan yere de mesela anasayfayı açacaksa
index.php
bir modülü açacaksa
modules.php?name=Forums (gibi)
yazarsınız ve tamama tıklarsınız. o otomatik olarak kodu ekler.
dikkat ederseniz bütün adresi yazmıyorsunuz. bütün adresi hiçbir zaman yazmayın. ki sitenizi başka bir klasöre veya isme taşıdığınızda sorun çıkmasın...
Günün ipucusu:
"_blank" kodu, ayrı sayfada
"_self" kodu, aynı sayfada /sayfayı, yeniler/ açar.
"_top" kodu ise örneğin butonumuzu veya linkimizi i f r a m e ile çağırdık. eğer top kodunu yazmazsanız değişiklikler i f r a m e içinde gerçekleşir. _top kodu sayesinde bütün sayfayı değiştirirsiniz. gibi...
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız