Selam
Bahsettiğiniz bağlantı sorunu belirli bir modem ile ilgili değil. Bende zoom x4 ile aynı sorunu yaşadığım gibi evdeki D-Link modem ile de aynı sorunu yaşadım. Ama Pardus-Ayarlar- internet ve Yerel ağ- ağ yapılandırılması-bağlan-tamam şeklindeki bir aşama ile kolaylıkla sorun çözülüyor.
Hepimize hayırlı olsun!!
akdenizlinin dediği şey sadece ethernet modemler işçin geçerli diye biliyorum sonuçta ethernet için dediği işlem çok kolay oluyo ve otomatik bağlanıo fakat usb olduğu zaman mecburen tanıtmak gerekiyo ki bunu yapmak içinde linux için driver şart oluyo..
kral uğur suse nin son versiyonlarında baya iyi bir usb tanıma sistemi var yani daha önce hiç bir linux un bu kadar çok usb aygıt tanıdığını görmemiştim.senin modemi kesin tanır diyemem ama linux kurmak istiyorsan suse iyi bir seçenek olur.
Daha önce linuxun bi kaç sürümünü kullandım.. Gerek boottan açılan olsun gerek kurulupta kullanılan olsun.. Sanırım 3 tane denedim ve 3ü de olumsuz sonç verdi bende bi daha denemeye korkuyorum.. Birde bazı programlar lazım msn icq vb.. programların linux için çalışanları.. Eğer bu programları ve usb driverimi bulursam geçmek için sanıırm başka sorunum kalmaz...
Hee bide video kayıt programı lazım malum görüntülü ders hazırlıyorum...
msn icg filan kolay hepsini gaim diye bir program vardı o hallediyor hepsini aynı pencereden kullanıyorsun video kayıt olayı için de suse de bir program görmüştüm efektler filan veriyordu kayıtta yapıyordu ama o olay biraz sorunlu olabbilir.modemin driveri için bakayım bulursam atarım ama şu an finaller varfinallerden sonra bulursam hemen yollarım maile hı başka ne vardı yoktu herhalde ama söyleyim linux için gecelerin harap olacak kardeş hatta ben yanlış bir tuşa basmam yüzünden bütün diski formatlamıştımbi kaç sene önce.
Gaim yerine Kopete öneririm a.Msn Gibi alternatifler de var gibi.Forumda ufak bir arama ile Windows programlarının Linux'da hangi program'a eşit olduğunu bulabilirsin =) modeminizin driver'ı hakkında geniş bir araştırma yapıyorum.
Kolay gelsin.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız