Pardus'un Tanıtımı
Pardus Ulusal İşletim Sistemi'nin Cd üzerinde çalışan sürümü içeriyor. Cd içerisinde Ofis Araçları (metin düzenleyici, hesap tablosu, sunum hazırlayıcı, v.b.), Internet Araçları (tarayıcı, e-posta, sohbet v.b.), Çoklu Ortam ve Grafik Araçları (film oynatıcı, photo editorler, müzik çalar v.b.), oyunlar ve çok sayıda uygulama mevcut.
Pardus, özgür yazılım yaklaşımı ile açık kaynaklı yayımlanmakta ve GNU Genel Kamu Linsansı (General Public License - GPL) ile özgürce dağıtılmaktadır.
evet arkadaşlar ufak bi araştırma sonucu pardus un iyi bir türk sürümü olduğu görünüyor.özellikle donanım yanıma konusunda çok iyi olduğu hatta sadece bir kaç sürümün tanıdığı donanımları bile tanıma sorunu çekmediği söyleniyor bakalım şubat 6 dan sonra kuracağım finaller bitiyor o gün daha sonra genel bi bilgilendirme yazarım.umarım gelecek gibi olmaz.
evet arkadaşlar size pardustan girdiğim internet sayesinde yazıyorum ilk bakışta tam bir ev kullanıcısı için hazırlanmış bir linux gibi geldi bakalım daha inceleyeceğiz ama windows bölümlerini bağlama yeteneği çok iyi ben fstap ahiç bir ayar yapmadan kendi bağladı diskleri şu ana ses sistemini çalıştırmaya çalışıyorum bakalım onda ne olacak hı ilk inceleme olarak kurulum çok sade ve güzel hemde benim makinamda yaklaşık bi 15 dk kadar veya 20 dk sürdü gayet iyi grub ayarlarını kendisi gayet güzel bir şekilde bazı sürümlerde başıma gelen lilo ayarları ile uğraşmadım yanlız root kullanıcısı olayına takıldım root paralosı istedi benden her linux gibi ama root yazıp şifremi girince izin vermiyor bende daha önceki sürümden aklımda kalan kullanıcı=pardus parola=uludağ olarak bi giriş yaptım ama buranın root bölümü olup olmadığını çözemedim xmms in adepte edilmemiş olmasına bozuldum yanlız.neyse şimdilik bu kadar pardus tan nete girmişken bi kaç şey yazayım dedim.
Ya pardus'ta bi sorun var yada bende cd'ye doğru şekilde attım.pc'yi yeniden başlattım cd'yi okuyo kuruluma geçicek gibi ekran gidip geliyo ama tekrar windows :S
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız