Tarih: 2006-01-31, 16:38:27 Mesaj konusu: php ile .exe hazırlama
Arkadaşlar php olarak hazırladığım bir sayfanın exe bir dosya gibi çalışmasını istiyorum.Yani girişte şifre istemeyecek ,ayrı ayrı apache ,browser falan açmayacağım direk açılacak veri tabanı ile direk bağlantı kurcak ayarları direk kendisi yapcak,bir yapı oluşturmak istiyorum, Lütfen bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
zor değil. imkansız...
php ile böyle bir şey yapılamaz. çünkü php kodlarını yorumlamak için PHP (yorumlayıcısına) ve bir sunucuya ihtiyacınız var. yani localhost gibi ..
exe şeklinde yapmak için C C# gibi bir programlama dili kullanmalısınız...
burada cümleyi yanlış kurdum tamam alt yapımız local olsun ancak vatandaş şifrelerle apache ile falan ugraşmasın direk sayfaya ulaşsın o işlemleri kodla yapamazmıyız
yine biraz programlama bilmeniz gerek çünkü işin ucu exe ye varıyor. mantık şöyle olmalı
bir paket içine apache php ve mysql u koyup (appserv , fullserv gibi )
kişinin tek tıklaması ile kurulur ve yapılandırılır hale getirilecek. sonra yine bu exe gerekli dosyaları C:\AppServ\www\ dizinene kopyalacak ve internet explorer yada varsayılan tarayıcı ile sizin exe ye girdiğiniz adresi çağıracak locaolhost/index.php gibi bu imkansız değil, zamanda almaz ama programlama bilmek şart. fullserv u toplayan bu forumdan bir arkadaşımızdı ismini hatırlamıyorum ondan rica et belki yapar.. yada programlama bilen biri..
Ok eywallah işhadami sağolasın , Herkes senin yaptığını yapabilse
biraz programcılıkla uğraşanlar bilgisayar ortamında imkansız diye birşeyin olmadığını bilir.Genel bir mantık üretmek ve kodlara hakimiyetle bu iş olabilir.
İstanblue" Zor diye bir şey yok, imkansız biraz zaman alır !". Bu noktada İstanblue size katılıyorum .Bu başlığı açma amacım imkansızın zamanı kullanan arkadaşlar varsa onlara danışmaktı. Saygılar
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2008-06-07, 17:21:51 Mesaj konusu:
php ile .exe uzantılı program yazılmaz..çünkü
Personel Home Page
ismindende anlaşılacağı gibi PHP bir web yazılımdır.Web yazılımların çalışması için tarayıcıya ihtiyacınız vardır. Html dosyasını notepad ile açarsanız resim link vs.. göremezsiniz
.exe
terimi ise ms-dos tabanında çalışan uygulamadır.Bunun için ms-dos tanıyacağı bir dile ihtiyacınız vardır.örnek C .bu program ile yazacağınız herhangi bir kod exe diye kayıtt edilir ve windowsda çalışır.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız