Tarih: 2006-01-28, 11:59:47 Mesaj konusu: Blok yapı bilgileri
Bir çok kod yazmayı bilen arkadas var. Ama bu konuda ne bi ders ne de bir makale var.
Bu yüzden kod yazmayı bilen yada oynamayı bilen arkadaslardan ricam bazı küçük bilgileri bizimle paylaşssınlar.
Mesela ben bi örnekle açıklayayaım
sid, catid, title, pid nedir? neye göre blokta yer almaktadır.
yada bu kısım ne işe yaramaktadır.
while(list($sid, $ratings)
sitemde dersler bölümü altında ufak ufak modül ve blok yapımını anlatmayı düşünüyodum, ufk da bi modülcük yazdım ama burda da bahsedeyim.
blokta adı geçen dediğin caitid pid falan alan isimleridir. örneğin haberler i alıcaksın diyelim. haberi neye göre sıralamaış, alan adına bakıyoruz pid demiş, id de olabilirdi...
select pid, title from nuke_stories order by pid disc limit 0,10 // bu komutumuz
şimdi analiz edelim
select from nuke_stories» »hangi tablodan bilgi almak istediğimizi gösterir
select pid, title »» bunlarda belirttiğimiz nuke_stories tablosundan pid ve title alanındaki bilgileri okur
order by pid »» seçimlerin pid e göre yapılacağını gösterir
desc limit 0,10 »» burda "0" son kaydı gösterir ve geriye giderek 10 kaydı daha inceler.
bloğun daha altında while(list($pid,$title)){
şeklinde bir satır vardır,
şimdi bu kodu analiz edelim
while kelimsenin türkçe anlamı iken dir, yani bir şart koşarak iş yaptırırz.
if in biraz değişidir. if bir durum belirtir. mesela if ( $title=="seyranlı") { dediğimizde eğer başlık seyranlı ise diye şart koşup işlem yaptırırz. ama while biraz daha hareketlidir, yani belirttiğimiz şart değişen bi şarttır. bizim buradaki while şartımızda yukarıdaki sorgumuzdaki disc limittir. son 10 kaydı okuyup bitirene kadar while { ile } arasındaki kodları çalıştır demeye getirir.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız