Tarih: 2006-02-22, 23:24:10 Mesaj konusu: Bu Bot Hangi Arama Motorunun Arkadaşlar
slm arkadaşlar bu bot siteye girdiğinde resmen Site dağılıyor Sitede online kişi sayısı yaklaşık 70-80 kişiye çıkıyo bende hemen config.php yi siliyorum yada bozuyorum ayarları eğer googleninse zararı yok ama değilse engelleyeyim bunu uyuz etti beni 2 günde bir geliyor
Ali Osman bu başlığa sitem etmek için "engelle o botu" dedi.
neden sitem etti diye soruyorsanız
çok mantıksız bir soru da ondan.
örümcekler sitenize geliyor tüm sayfalarınızı tarıyor database'ini kaydedip sonra size ziyaretçi gönderiyor siz rahatsız olup engelleyeyim mi bu botu diyorsunuz.
arkadaş o kadar rahatsız olmuş ki bot siteye girdiğinde config ayarlarını değişerek siteyi kapatıyormuş.
milletin botları sitesine çağırmak için atmadıkları takla kalmıyor
siz engellemek istiyorsunuz
bırakın kalsın hiç olmassa arada sırada bi kaç insan sitenizi görür.
sizde ziyaretçi görürsünüz.
botların harcıyacağı bi kaç mb'lik bandwitch de feda edin artık
Ali Osman bu başlığa sitem etmek için "engelle o botu" dedi.
neden sitem etti diye soruyorsanız
çok mantıksız bir soru da ondan.
örümcekler sitenize geliyor tüm sayfalarınızı tarıyor database'ini kaydedip sonra size ziyaretçi gönderiyor siz rahatsız olup engelleyeyim mi bu botu diyorsunuz.
arkadaş o kadar rahatsız olmuş ki bot siteye girdiğinde config ayarlarını değişerek siteyi kapatıyormuş.
milletin botları sitesine çağırmak için atmadıkları takla kalmıyor
siz engellemek istiyorsunuz
bırakın kalsın hiç olmassa arada sırada bi kaç insan sitenizi görür.
sizde ziyaretçi görürsünüz.
botların harcıyacağı bi kaç mb'lik bandwitch de feda edin artık
dreamy benim derdim bandwith değil kardeş log sayfasını göndereyim istersen nereye girip çıkmış güvenlik açısından çok sakıncalı olan admin.php disallow yani engelli yaptığım halde + admin.php de bulunan admin ikonlarında gezinmiş ben o yüzden Kuşkuya düştüm bunu görüp sormak saçmalıksa özür dilerim bi daha böyle saçma güvenlik olaylarını paylaşmam + her 2 günde bir geliyor anahtar kelimelerin 1 tanesini bile bulamadım bu giga bilmemney arama motorunda google botda geliyo ve çok güzel indexleyip gidiyor googleden günde en az 20-30 kişi geliyor günlük yeni kullanıcı kaydım ortalama 8 kişi ...
Tarih: 2006-02-23, 13:22:41 Mesaj konusu:
gigablast benim bildiğim 2001 yılından beri arama motoru olarak hizmet veriyor. Ancak botu çok iyi değil. Bu botu .htaccess yada robots.txt dosyası ile önleyebilirsiniz.
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^Gigabot gibi bir kodla.
Birde robots.txt dosyasında
User-agent: Gigabot
Disallow: /
şeklinde bir tanımlama yapabilirsiniz. siteye erişimi o anda durdurmanız pek bir işe yaramaz. Belli bir süre sonra tekrar sitenizi ziyaret edecektir. İndeksinde hiç yoksa çok fazla botu gelmesi normaldir. Buna bir süre dayanacaksınız.
Tarih: 2006-02-23, 16:28:40 Mesaj konusu: Re: Bu Bot Hangi Arama Motorunun Arkadaşlar
1-bu spidersbots yazanlar hangileri arkadaşlar nerenin botu bunlar ? genelde IP adresleri 66.249.71.x diye gidiyor.bide arada bi 68.142.xxx.xxx olan IP ler geliyor.hatta yanında adminster bile yazanlar var.admin olarak mı geliyolar siteye ?
2-Ayrıca arkadaşlar bu botlar siteye geldiğinde Online ve Ziyaretçi sayılarındaki artışı önlemenin bir yolu var mıdır ?
eğer gelen bots ise ziyaretçi sayısında gösterilmesin ? ne dersiniz yapılabilir mi ki böle bişi ?
Güzel bot :):)
daha dün sabahın köründe(04,00) 75 kişi vardı sitede..Baktımki 65'i gigablast.com'un..
66.154.102.5 ten başlamış 255'e kadar bütün iplerinden sitede??
Boyle arada bir yapıyor..nedense hep sabahları..Bare Akşam uğrasa :)
Güzel bot :):)
daha dün sabahın köründe(04,00) 75 kişi vardı sitede..Baktımki 65'i gigablast.com'un..
66.154.102.5 ten başlamış 255'e kadar bütün iplerinden sitede??
Boyle arada bir yapıyor..nedense hep sabahları..Bare Akşam uğrasa :)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız