Tarih: 2006-12-04, 14:38:24 Mesaj konusu: Dizin okuma,dosyalarıdizme ve ad değiştirme
dizin okuma bu dizindeki dosyaları dizme ve dizerken ad değiştirme ve değişirken belli kriterleri göz önüne alan bir scriptçiği açıklayacağım
--
(benim script i kullanma amacımda yazıyo)
--
mp4 teki yeni çektiğim resimler ortalara gidiyor eski aile resimleri falan isimli resimlerse üst alt karışık oluyordu şöle anlatam detaylı
anne_baba.jpg
record01239123.jpg
xxx.jpg
karışık oluyor yeni resimleri bulamıyordum mp4 te de bunlar isim sırasına göre dizliyor bu isim sırasına göre olduğuna göre dedim eski resimlerin adına Z- koyam onlar alta insin record lar üstte dursun dedim ama baktım 300 küsür resim var gözüm kesmeyince bizim amele php ye doğru döndüm
harmanla.php adında bir dosya açıp içine şunları yazdım
Kod:
<?
$dizin = opendir("./resimler");//dizini aç
while (false !== ($dosya = readdir($dizin))){//diziyoz
if($dosya != "." && $dosya != ".."){
$adi=substr($dosya,0,3);//ilk 3 karakteri al
if($adi!='REC') {// rec yani mp4 ün çektikleriği resimlerden değilse
rename("resimler/$dosya", "resimler/Z-$dosya");//şuanki dosya yolu ve adı , yeni dosya adı
echo "$dosya | adlı dosya | Z-$dosya oldu<br>";//kişiye verilen çıktı
}
}
}
closedir($dizin);//dizin kapa ram hafızasını boşalt :p
?>
resimlerinizide resimler adında bir klasör açıp aynı dizine atın sonra dosyayı bir kere çalıştırın adı rec le başlıyanlara dokunmayıp kalan hepsini değiştiriyor
exe değiştirisiniz
mp3 adı değiştirirsiniz benim gibi mp4 e resim değiştirirsiniz
masaüstü programlama bilmediğim için bizde bunla uğraşıyoz
(2. dönem masaüstü görcekmişiz)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız