Tarih: 2007-08-16, 22:49:59 Mesaj konusu: Bir Modül düzenlemesinde takıldım?
Arkadaşlar videolar modülünü düzenleyerek sitemde işimi görmesi amacı ile blog tarzı hoş bir modül oluşturdum.
Modülde kullanıcıya sayfa açıyorum ve her kullanıcı kendi sayfasında yazılarını yayınlayabiliyor, kendi fotosunu ekleyebiliyor, Takipçilerim gibi bir kısma sitedeki takipçisi olan üyeleri ekleyebiliyor vs. Buraya kadar sorun yok.
Şimdi takıldığım nokta
modülün admin.php dosyasındaki bazı function ları kullanıcının sayfayı düzenleyebilmesi için başka bir php dosyasına kaydettim.
Tabi bu sayfadaki function ları sadece o sayfanın sahibi çalıştırabilmeli.
Ve belirtmek isterimki bu kişisel sayfalar güvenlik açısından herkese açılmayacak sadece yönetimde yer alan güvendiğim arkadaşlara açılacak :)
Kod:
öncesi.....
global $user, $c o o k i e, $username, $anonymous, $module_name, $blg_db;
c o o k i edecode($user);
$username = $c o o k i e[1];
if ($username == SayfaSahibininNicki) {
Şeklinde yaptığım zaman bu sayfaya SayfaSahibininNicki kısmına nickini yazdığım kişi erişebiliyor.
Ancak bu defa nickini yazdığım kişi tüm sayfaları düzenleyebilecek ve diğer sayfa sahipleri sayfalarını nasıl düzenleyecek? Denedim ve aynen düşündüğüm oldu :)
Hadi dedim sql den sayfa sahibinin nickini çağırayım c o o k i e ile onu sorgulattırayım her kullanıcı kendi sayfasında yetkili olsun:) Onu başaramadım işte...
Kod:
öncesi.....
global $user, $c o o k i e, $username, $anonymous, $module_name, $blg_db;
$result = mysql_query("SELECT id, title, text, sayfasahibi, hits, voter, vote FROM ".$blg_db['text']." WHERE id='$id'");
list($id, $title, $text, $sayfa sahibi, $hits, $voter, $vote) = mysql_fetch_row($result);
c o o k i edecode($user);
$username = $c o o k i e[1];
if ($username == $sayfasahibi) {
olarak denedim olmadı.
Tahminim kullanıcı düzenle dediği zaman post ile function a gelen sayfanın id numarasından sayfa sahibinin nickini veritabanından çekip
Kod:
if ($username == $sayfasahibi) {
gibi sorgulatmak gerekiyor. Ama nasıl ? :) Yardımlarınızı bekliyorum.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız