Tarih: 2007-10-31, 18:11:04 Mesaj konusu: flood saldırı için ne önlem alınmalı..
Sitede prefix ler degişik,admin iin 2 giriş var ve config.php saklı...
Bunların dışında herhangi bir güvenlik modülü kurulu degildi..
ANCAK ÖZELLİKLE SON 2 GÜNDÜR SİTEYE ÇOK SORGU YAPILDIGINDAN SERVER KİLİTLENİYOR...
şİMDİ BİR DÖNEMLER PROTECTOR,SENTİNEL,ADMİN SECURE KULLANDIM AMA HEPSİNİ KALDIRMIŞTIM...
şİMDİ FLOOD için tekrar bir güvenlik modülü kurmam gerek..
Yukarda yazdıgım gibi prefix ler degişik buna göre hangi güvenlik modülü Flood önler,yavaşlatmaz ve düzgün çalışır..
YADA KURMASAM DAHA İYİMİ OLUR?
Admin Secure ve protector ip ban hakkında hernekadar olumsuz yorumlar yapılsada ben faydalı olduguna inanıyorum.Birde Flood konusunda sanıyorum güvenlik birazda bulundugunuz serverle alakalı...
Ama flood için ücretli yazılımlar var bence onları kullanırsanız bu saydıgım modüllerden daha yararlı olacaktır.
Şu anda siteye sanırım bir flood saldırı yapıldı ve site kapandıgı gibi,ftp,ssh hiçbişeye ulaşılamıyor..
www.motordelisi.com
Şimdi şunlar geliyor aklıma..
Üye girişinde GÜVENLİK KODU kullanmıyordum...
Recommend_Us ( Arkadasina Öner ) Ve Feedback ( iletisim ) Modüllerden olabilir deniliyor.
ANKET dende olabilir..
Tarih: 2007-11-01, 01:31:57 Mesaj konusu: Re: flood saldırı için ne önlem alınmalı..
Biraz para harcaman gerekecek.
Sunucu için özel flood koruması al.
Sitene aldığın koruma bir yere kadar fayda eder..
Ayrıca prefixlerin meydanda. Onları güzel saklayamamışsın. Sons...
admin.php ye şifre koymak yerine niye tamamen adını değiştirmiyorsun ki..
Genel güvenlik önlemleri bölümünde birçok kez açıklama yapıldı.
Sana faydalı olacaktır
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız