siteye pehaspe ajax seo kurdum sorunsuz calisiyor ama simdi kücük bir sorunum var.
Modüllerin isimlerini türkcelestirmek istiyorum nasil yapabilirim?
yönetim panelinde modules icerisinde yaptim ama olmadi tek tek ugrasmadan yapma imkanimiz varmi?
modules içerisinde bulunan coppermine klasörü içerisinde bulunan tüm dosyalarda coppermine yazan yerlere isteğin ismi yazabilirsin ve bloklarda olan coppermine isminide değişmen lazım bir dene çalışması lazım
modules içerisinde bulunan coppermine klasörü içerisinde bulunan tüm dosyalarda coppermine yazan yerlere isteğin ismi yazabilirsin ve bloklarda olan coppermine isminide değişmen lazım bir dene çalışması lazım
bunu bende düsündüm ama bu islemi bütün modüllerde yapmak baya bir zaman alir
Bütün modülleri değil sadece coppermine klasörü içindeki dosyalarda yapacaksin, sistemin çalışmasıyla bir modülün değişmesinin hiç bir alakası yoktur, ismi ne olursa olsun her modül bağımsız çalışır yani sadece coppermine içindeki dosyalardaki coppemine yazılı yerlerleri isteğine göre değiştirdinmi olur.
siteye pehaspe ajax seo kurdum sorunsuz calisiyor ama simdi kücük bir sorunum var.
Modüllerin isimlerini türkcelestirmek istiyorum nasil yapabilirim?
yönetim panelinde modules icerisinde yaptim ama olmadi tek tek ugrasmadan yapma imkanimiz varmi?
Pehaspeajaxseo ile bunu yapmak oldukça basit, anlatmaya vaktim yok ama dosyalarınızı buraya eklerseniz sizin için düzenleyebilirim, .htaccess ve includes içerisindeki pehaspeseo ile ilgili dosyayı alıp bir yere yüklerseniz ben burdayım biraz daha :p
Tarih: 2009-03-22, 01:13:54 Mesaj konusu:
O değişirse çalışır bu değişirse çalışmaz şeklinde yorumlar yapmayın.
Herşeyi ama herşeyi değiştirebilirsiniz.
Bu konuda gereken programları ve yöntemleri defalarca örneklerle anlattım.
http://www.alperbalci.com/eklentiler.php?name=Panels
Linkinde modules.php nin adı eklentiler.php yapılmıştır, Forums dizininin adı Panels yapılmıştır örneğin.
http://www.alazbalci.com/eklentiler.php?name=evoC
Linkinde yine modules.php yi eklentiler.php yapmıştım.
Yılların NukeC30 ını da Evoya uyarladığım için artık evoC adıyla geliştiriyorum.
Kısaca herşey değiştirilebilir.
Canınız ne çekerse o ismi koyabilirsiniz yeterki içinde ışüğçöİŞÜĞÇÖ harfleri olmasın.
Herşeyi ama herşeyi değiştirebilirsiniz.
Bu konuda gereken programları ve yöntemleri defalarca örneklerle anlattım.
http://www.alperbalci.com/eklentiler.php?name=Panels
Linkinde modules.php nin adı eklentiler.php yapılmıştır, Forums dizininin adı Panels yapılmıştır örneğin.
http://www.alazbalci.com/eklentiler.php?name=evoC
Linkinde yine modules.php yi eklentiler.php yapmıştım.
Yılların NukeC30 ını da Evoya uyarladığım için artık evoC adıyla geliştiriyorum.
Kısaca herşey değiştirilebilir.
Canınız ne çekerse o ismi koyabilirsiniz yeterki içinde ışüğçöİŞÜĞÇÖ harfleri olmasın.
Şöyle Anlatayım Modules/coppermine gel içerdeki Tüm Php Dosyaları v.s Her Neyse Hepsini Aç Dreamweaver iLe coppermineyi arat ve Tüm Coppermine İsimlerini Yapmak istedigin ismi açılan aşagıdaki kutu ya yaz Replace All ' a Tıkla Tüm Coppermine Ler degişir Sonra Modules/coppermine İstedigin ismi yaz yani şöyle Modules/galeri
sonra Laroww şunları yazıyor
Alıntı:
Şöyle Anlatayım Modules/coppermine gel içerdeki Tüm Php Dosyaları v.s Her Neyse Hepsini Aç Dreamweaver iLe coppermineyi arat ve Tüm Coppermine İsimlerini Yapmak istedigin ismi açılan aşagıdaki kutu ya yaz Replace All ' a Tıkla Tüm Coppermine Ler degişir Sonra Modules/coppermine İstedigin ismi yaz yani şöyle Modules/galeri
bu kadar ;)
şimdi niye kızdığını anlamadım, laroww la benim yazdığım yorumlar arasında ne fark var anlamadım...
Tarih: 2009-03-22, 18:44:57 Mesaj konusu:
Kızmak?
Benim kızdığımı kim ne zaman görmüş?
Larov un yazdığına cevap yazmadım ki ben.
bozkurt69'un sorduğu sorunun cevabının çok çeşitli başlıklarda bulunduğunu ama onun beni yanlış anlayıp netopsiyonda değil de benim sitemde arama yaptığını vurguladım.
Netopsiyon.Com'a kendi sitelerime yazdığımdan daha fazla bilgi giriyorum.
Bu tür soruların cevaplarını da defalarca netopsiyonda verdiğimi belirttim.
Hepsi bu.
Larov un yazdığına cevap yazmadım ki ben.
bozkurt69'un sorduğu sorunun cevabının çok çeşitli başlıklarda bulunduğunu ama onun beni yanlış anlayıp netopsiyonda değil de benim sitemde arama yaptığını vurguladım.
Netopsiyon.Com'a kendi sitelerime yazdığımdan daha fazla bilgi giriyorum.
Bu tür soruların cevaplarını da defalarca netopsiyonda verdiğimi belirttim.
Hepsi bu.
ben anlinmadim söylemis oldugun program tek tek klasör icerisindeki dosyalari ariyor herhalde yada ben yapamadim ama daha iyi bir proram buldum mesela C: icerisinde ne var ne yok tarama ve degisme imkani veriyor.
http://www.divlocsoft.com/
Tarih: 2009-03-22, 21:23:24 Mesaj konusu:
Bahsettiğim her iki program da senin seçtiğin bir dizin ve onun altındaki tüm dizinler için çalışıyor.
İsteyen C:\ dizinini seçer, isteyen C:\Nuke dizinini seçer ve oraya açtığı tüm bir Nuke paketinin tümünde değişiklik yapar. Bir kaç saniyede binlerce dosya içerisinde istediği sözcüğü istediği bir başka sözcükle değiştirebilir.
En önemli özelliklerinden birisi çok az kişinin ülkemizde kullandığı Regular Expressions - Regex desteği vermesidir.
Regex bilmiyorsanız da standart bul ve değiştir programı olarak kullanabilirsiniz.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız