Tarih: 2009-07-11, 12:35:54 Mesaj konusu: Yazdığım Scriptleri veya Modüllere Nasıl Lisans Alabilirim ?
Arkadaşlar Ben 3 Tane Modul Yazdım 0 dan bunlara GNU lisans alacagım nasıl alabilirim ve 3-4 tanede yazdıgım scriptler var onlara nasıl lisans alabilirim yardımlarınızı bekliyorum !
ioncube teknolojisi ile yapmış olduğunuz kolarınızı şifreleyebilirsiniz. Kodlarını korumak ve saklamak istiyorsan Zend Guard'I tavsiye ederim. Lisanslama biraz maaliyetli olmaktadır.
Yalnız GNU konusunda bazı kafa karışıklıkları yaşamadan önce şuna göz at.
Alıntı:
GNU FDL aşağıdaki cümleleri içerir.
Okumayı veya yaptığınız ya da dağıttığınız kopyaların daha sonra kopyalanmasını kontrol edemez ya da engelleyici teknik önlemler kullanamazsınız.
Bu dile yönelik bir eleştiri çok geniş bir ifade olmasıdır, çünkü yapılan ancak dağıtılmayan özel kopyalara da uygulanır. Bu demektir ki, 'yaptığınız' doküman kopyalarını bir özel dosya formatında veya şifreleme kullanarak saklamanıza izin verilmez.
Richard Stallman [3] yukarıdaki cümle hakkındaki görüşleri ve debian-legal e-posta listesi:
"Bu demektir ki, kopyaların sahipliliğini sınırlamak için DRM sistemleri altında yayımlayamazsınız. Kendi kopyanızın dosya erişim kontrolü veya şifrelemenin kullanımına gönderme yapmamanız gerekir.
Şifreleme uygulaman GNU lisans kurallarına aykırı düşmen anlamına gelebilir GNU kurallarını iyi incele.
http://www.gnu.org/home.tr.html
Tarih: 2009-08-15, 04:41:28 Mesaj konusu:
Birhan :
Sevgili LaRoVVV;
ioncube teknolojisi ile yapmış olduğunuz kolarınızı şifreleyebilirsiniz. Kodlarını korumak ve saklamak istiyorsan Zend Guard'I tavsiye ederim. Lisanslama biraz maaliyetli olmaktadır.
iyide kodları şifrelediği zaman kapalı kaynak oluyor. o zaman gnu&gpl lisansı alamazki?
MFG yazılımı veya md5 ile şifreleyebilirsin ama tabi bunlarıda kırmak mümkün, basit bir modul bile olsa lisans almak çok maliyetli bir iştir, ve bir modul için bu kadar para harcamaya degmez
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız