Su anda kullandigim surum 8.04 (Hardy) ama hepsinde ayni o yuzden sorun yok. Ubuntumuz varsa sunucumuzda var demektir. Oncelikle apache yi yuklememiz gerekiyor bunuda en kolay terminalden yapariz.
Apache yi kurduktan sonra simdi sira geldi php5 i kurmaya.
Kod:
apt-get install php5
komutu ile Php5'i de kuruyoruz.
Artik tamam php mizi test etmemiz gerekiyor. Gedit'i acip ;
Kod:
<php>
kodlarini yapistiriyoruz ve test.php olarak farkli kaydediyoruz. Tekrar terminal penceresine gelip ,
Kod:
chmod 777 /var/www
komutunu giriyoruz. Bu komutu girmemizin amaci masaustunde olusturdugumuz test.php dosyasini www klasorunun icerisine kopyalayabilmemiz. Daha sonra chmod ayarini degistirmeyi unutmayin. Simdi sira geldi apachemizi ve phpmizi test etmeye. Mozillayi acip adres cubuguna 127.0.0.1 yazip bakalim.
IT WORKS! yazisi cikiyorsa apachemiz calisiyordur. 127.0.0.1/test.php yapip PHP5'ide kontrol edelim. Aciklamalar geliyorsa sunucumuzdaki php ozelliklerini gorebiliyoruz.
Sunucunun temelini olusturan bu iki ozelligi kurduk. Zend'i indirmedigim icin kurulumunu daha sonra anlatacagim. Zend yaninda sunucumuza mysql , postgresql vs kurmayida anlatacagim.
Not : Ubuntu kurulu makinamda disk alani yetersiz oldugu icin windows olan bilgisayarima vmware kurup diger anlatimlara gececegim..
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız