Tarih: 2009-08-15, 00:03:03 Mesaj konusu: Olur mu bilmiyorum?
Arkadaşlar siteme bir blok yapacam fakat bunun günde bir defa otomatik olarak gözükmesi lazım. Demek istediğim ayarladığım bir saat aralığında otomatik çıkması lazım bu yapılabilir mi.
set timeout ile yapabilirsin, set Timeout sayfada istenilen işlemi belirlidiğimiz aralıklarla tekrarlar.
Aralığı süre ile belirtiriz. Süre salise biçimindedir. Settimeout işlemi normalde sadece 1 kere yapar. Ama yapacağımız işlemi sürekli yaptıracaktır. setTimeot'u bir fonksiyon içinde yazdıracağız ve fonksiyonu çalıştıracağız. setTimeout'un yapacağı işlem içinde olduğu fonksiyonunu çalıştırmak olacaktır. Şimdi örnek yapalım. Belirli araklıklarla ziyaretçiye selam versin.
<html>
<head>
<title>j a v a s c r i p t Örneklerimiz </title>
<script>
function islemyap() {
a l e r t("selam");
setTimeout("islemyap()",2000)
}
islemyap();
</script>
</head>
<body>
</body>
</html>
Sayfayı deneme4.html adında kaydedin, sayfayı çalıştırdığında size her 2 saniyede bir selam verecektir. Çünkü biz süreyi 2000 salise yaptık ve 2000 salise 2 saniye eder.
Şimdide önceki başlıklarımızdan öğrendiklerimizide birleştirerek bir örnek yapalım.
Sayfa içindeki bir yazıyı bir gösterip, bir yok edelim.
<html>
<head>
<title>j a v a s c r i p t Örneklerimiz </title>
<script>
function islemyap() {
var nesne=document.getElementById("yazi").style.display;
if (nesne=="block") {
document.getElementById("yazi").style.display="none";
}
else {
document.getElementById("yazi").style.display="block";
}
setTimeout("islemyap()",500)
}
</script>
</head>
<body onload="islemyap();">
<div id="yazi" style="color:red;">j a v a s c r i p t Örneklerimiz</div>
</body>
</html>
İlk önce fonksiyonumuzu yazdık.
Fonksiyonunun sonuna setTimeout koyduk ve her yarım saniyede bir fonksiyonun çalışmasını istedik. nesne adında değişken belirledik, değişkeni kontrol edeceğimiz elementin display özelliğine eşitledik. Sonra bir şart koyduk, eğer nesnenin değeri block ise nesneyi yok et, değilse nesneyi göster. Bu işlem her fonksiyon çalıştırıldığında yapılır. Ve sürekli yok olur ve tekrar gelir.
Body etiketinin onload olayına fonksiyon adını yazdık. Çünkü fonksiyon çağırılmadan sayfada hiç bir etkisi olamaz. onload sayfa yüklenince yapılacak işlemleri belirtir.
block seklinde uyarliyip denemek onuda geliştiricek birileri varmı bilemiyorum ben kodu verdim
arkadaşım sağolasın çok işime yaradı sanırım olacak istediğim şey. Fakat bir sorun daha var bu hemen çıkıyor kapanıyor buna bekleme süresi tayin edemez miyiz?
arkadaşım sağolasın çok işime yaradı sanırım olacak istediğim şey. Fakat bir sorun daha var bu hemen çıkıyor kapanıyor buna bekleme süresi tayin edemez miyiz?
yukarıda yazdim 2000 salise 2 saniye eder diye onu kendin isteğe göre değiştirip süreyü uzatabilirsin
kardeş ilgin için tekrar teşekkür edrim ama demek istediğim şu mesela beş saatte açılacak bir blok yaptım diyelim
ama ben bu 5 saatte açılan bloğun yarım saat açılı kalmasını istiyorum benim demek istediğim şey bu
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız