Kayıt: Dec 27, 2004 Mesajlar: 74 Konum: Asya ve Avrupa arası
Tarih: 2010-01-29, 02:56:42 Mesaj konusu: Blockları istediğimiz yere yerleştirmek..
İnanın forumda araştırdım bulduğum sonuçların hiç birisi işe yaramadı bu yüzden yeni konu açtığım için kusura bakmayın..
Arkadaşlar benim istediğim istediğim block'u istediğim yere yerleştirmek, bunu nasıl yapabilirim ?
Mesela ben headere bir tablo açtım, header e normal html sayfası yapar gibi blockleri istediğim yere yerleştirmek istiyorum, örneğin 3 tane block yan yana altına 2 tane büyük, altına 4 tane ufak vs. Tek istediğim bana yarayan blocku sayfa içinde istediğim yere yerleştireyim..
sayfamı bu şekilde daha düzenli hala sokabilirim diye düşünüyorum.. Şimdiden teşekkür ederim..
Kayıt: Nov 04, 2003 Mesajlar: 737 Konum: Amsterdam Hollanda
Tarih: 2010-01-30, 03:44:43 Mesaj konusu:
gencler37 :
Peki arkadaşlar madem buna cevap veren yok :) Şöyle sorsam blockları normal kod haline getirebilirmiyim, getirirsem çalışırmı ?
Bahsettigin konu zor oldugundan bayagi bilgin olmasi gerekiyor bunu yapabilmen icin.
Blocklari normal kod haline getirebilirsin tabiki.
php hakkinda fazla bilgin yoksa html ile bilr ana sayfa hazirla bunu block haline getir ve blocklari bu html sayfa icerisine ekle, bu senin icin en kolayi olur.
Tarih: 2010-01-31, 03:07:16 Mesaj konusu:
Kayserili kardeşim öncelikle ilgilendiğin için gerçekten çok teşekkür ederim.. Valla dediklerini denedim, ama sayfayı bozuyor, header html ' ya yapmaya çalışıyorum mesela tabloları oluşturuyorum sayfam nasıl görünmesini istiyorsam onların için kaydedecem ama bozuldu.. Mesela aşağıdaki haber bloğu benim onu dediğin gibi koydum çalışmadı.. Sence sorun nedir ?
buraya bloğun tamamını koydum, ama dediğin yerleri sildim denedim.. yine olmadı..
echo "</tr></table>";
echo "</td></tr></table>";
echo "<s>";
echo "var i=0;";
echo "var eski=0;";
echo "var tmp=0;";
echo "";
echo "function durgoster(jj)";
echo "{";
echo "e v a l(\"mansetyeri\"+eski).style.display= \"none\";";
echo "e v a l(\"mansetyeri\"+jj).style.display= \"\"; ";
echo "e v a l(\"pattlink\"+eski+\"\").style.color=\"\";";
echo "e v a l(\"patt\"+eski+\"\").className=\"mansetdiv\";";
echo "e v a l(\"pattlink\"+jj+\"\").style.color=\"#000000\";";
echo "e v a l(\"patt\"+jj+\"\").className=\"mansetdiv2\";";
echo "eski=jj;";
echo "}";
echo " function ucc(kk)";
echo "{";
echo "kk=eski+kk;";
echo "if(kk > 9) kk=0;";
echo "if(kk < 0) kk=9;";
echo "e v a l(\"mansetyeri\"+eski).style.display= \"none\";";
echo "e v a l(\"mansetyeri\"+kk).style.display= \"\"; ";
echo "e v a l(\"pattlink\"+eski+\"\").style.color=\"\";";
echo "e v a l(\"patt\"+eski+\"\").className=\"mansetdiv\";";
echo "e v a l(\"pattlink\"+kk+\"\").style.color=\"#000000\";";
echo "e v a l(\"patt\"+kk+\"\").className=\"mansetdiv2\";";
echo "eski=kk;";
echo "}";
echo " durgoster(0);";
echo " //floatgo=true;";
echo " </s>";
bunu header.php icerisinde istedigin yere ekle bakalim nasil sonuc alacaksin
Tarih: 2010-01-31, 03:36:37 Mesaj konusu:
Yine olmadı...
verdiğin kodu yeni bir php sayfası açtım ana.php diye onun içine attım ama çalışmadı, onu da i f r a m e ile header e koydum yine banamısın demedi bu yaa
Tarih: 2010-01-31, 04:04:22 Mesaj konusu:
Mesela bu resimde "buraya bir blok" yazdığım yerlere blockları çekmek istiyorum kısaca özetle bu yapmak istediğim yani sayfamda blocklarımı istediğim yere, kendim yaptığım blokları istediğim ebatlarda sayfama göre güzel yerlere yerleştirmek istiyorum... [/img]
Kayıt: Nov 04, 2003 Mesajlar: 737 Konum: Amsterdam Hollanda
Tarih: 2010-01-31, 04:18:49 Mesaj konusu:
Ilk basta yazdigim gibi yapmak istedigin isi en mantikli sekilde ana sayfata bil block ekleyerek o block icerisinden yapman gerekiyor.
Ayni mantik icerisinde html olarak bir sayfa dizayn yap ve icerisine blocklari ekle yanliz bu sefer echo olmayacak echo yerine $content .= kullanacaksin.
Tarih: 2010-01-31, 04:28:29 Mesaj konusu:
Yani özetle şöyle mi yapayım.. .
Bir tane ana.html sayfası oluşturayım tabloları yapayım içlerine content olarak blockları ekleyim ancak html sayfasında content ler çalışmıyor birde bu var... birde bu sayfayı headere koyamayacam nereye koymam lazım...
Tarih: 2010-01-31, 04:45:29 Mesaj konusu:
Hmmm... Şimdi İnşallah oldu gibi sanırsam.. :) Kayserili kardeşim çok teşekkür ederim.. Emeğine sağlık inş. olur.. Bunu deniyorum, denedikten sonra yine buraya gelecem ;) :)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız