bikacgündür avast antivirisu programi siteme girisi engelliyor virus oldugu uyarisini veriyor.index.php default.php index.htm ve js dosyalarinda virus kodlarini tesbit ettim.
avastin verdigi bilgiye göre virus ismi
JS:Illredir-I [Trj] ve trojaner oldugu uyarisi geliyor.
index.php,index htm ve default.php dosyalarina
<s>this.E='';function X() {this.m=false;var.... seklinde baslayan bir kodlar yerlesmis
js dosyalarinda ise
th is.s=fa ls e;var h='sfc4rVifpft_'.replace(/[_4fV9]/g, '');var mq=new String();var ......
seklinde baslayan cok uzun bir kod yerlesmis.tek tek sildigim kodlar bir baktim ertesi gün yeniden gelmis..
yedek dosyalar var fakat hosttakileri silip yeniden yüklemenin faydasi olurmu aceba?
internette pek fazla bilgiye ulasamadim.
bu virüsten tamamen kurtulmak icin ne yapmak gerekiyor..sonuc aldiracak gecerli bir cözüm icin yardimci olursaniz sevinirim
Aynı sorun benmde başıma geldi ilk önce kendi bilgisayarına format at
çünki system32 üzerinden web sitene erişim sağlıyor atmayı düşünmüyorsan nod32 kur çok iyi bir tarama yaptır
bilgisayarındaki uzantılarını sildikten sonra gelelim web sitene sitenin yedeği varsa hiç bir dosyayı alma komple sil hatta host sağlayan kişiye söyle silip tekrardan oluştursun eğer sitenin yedeği yoksa
antivürüs proğramının tüm güncellemelerini yaptıktan sonra bilgisayarına web sitenin dosyalarını ftp den al alırken virüs proğramı zarar görmüş dosyalar için uyarı veririr ve silmeye başlar hiçbir uyarı almıyorsan virüs proğramını değiştir
En sonda tüm web sitene erişim şifrelerinin hepsini değiştir
Tarih: 2010-02-16, 16:13:08 Mesaj konusu:
yardimlariniz icin cok sagolun arkadaslar.dediklerinizi uygulamaya calisacagim.üstesinden gelebilirsem eger bu meretin.host firmasinada haber verecegim
Tarih: 2010-03-06, 16:58:00 Mesaj konusu:
bütün dosyalari tek tek gözden gecirip virus bulasmis olanlarini yedekle degistirdim.. ftp den baktigimda dosyalarda virus suan icin görünmüyor
ama avast hala virus uyarisi veriyor ve sitenin en altindaki 5-6 cm yüksekliginde beyaz bosluk disinda bir sakatlikta yok.
index.php ler mainfile hepsi temiz görünmesine ragmen en alttaki bu bosluk ve queltextteki bu kodlar nerden kaynaklaniyor olabilir
quel textte görünen virus kodlarini bulamiyorum bitürlü..
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız