Tarih: 2010-04-08, 13:37:28 Mesaj konusu: .Tr Domain Neden Yok ?[Tartışma] Lütfen Katılalım
Arkdaşlar bu konuyu çok araştırmama rağmen bir cevap bulamadım bütün ülkelerin kendi kısaltmalarını alan adı olarak sunabiliyiolar ama bizde bu neden yok mesla Fransanın .Fr , Hollandanın .Nl , biizde ise yok yani bu konuda bir atak yapılması gerekmez mi ? neden biz onlardan geride kalalım ne eksiğimiz Var ?
Kayıt: Oct 07, 2006 Mesajlar: 1856 Konum: Dünya'nın Bi Yerinden
Tarih: 2010-04-08, 17:54:11 Mesaj konusu:
bana göre ticaret odasından belge yerine com.tr eğer iş kurumu için veriliyorsa iş yeri vergi levhası ilede verilmesi lazım.
bence bu kadar com.tr için bu kadar belgeler olmaması lazım
şu açıdanda com.tr belgeli olması avantajlı nedenide, önüne gelen com.tr alıp firma olmadığı halde firma gibi çalışmalar yapıp bu sefer dolandırıcılar çıkar diye düşünüyorum
kankalar anlamadınız galiba Fransanın ulslararası alnda kısaltması Fr Holladanın Nl Almanyanın De Türkiyeninde Tr Siteismi.De,Nl,Fr cinsi alabiliniyo fakat Siteismi.Tr alınmıyo Tc Kısaltmamız değil ayrıca
bana göre ticaret odasından belge yerine com.tr eğer iş kurumu için veriliyorsa iş yeri vergi levhası ilede verilmesi lazım.
bence bu kadar com.tr için bu kadar belgeler olmaması lazım
şu açıdanda com.tr belgeli olması avantajlı nedenide, önüne gelen com.tr alıp firma olmadığı halde firma gibi çalışmalar yapıp bu sefer dolandırıcılar çıkar diye düşünüyorum
ne alakası var?
dünyada her yerde kendi uzantıları önüne .co.at veya .or.at gibi firma ve kuruluşlara özel uzantılar var bu uzantılardan oluşturursun herkes istediği alan adını kayıt eder.
örneğin vatandaş .tr alsın com.tr alamasın buna razıyım ama bizim .tr uzantıyı sadece nic.tr kullanabiliyor.
sonu .tr li olan tek bi site var nic.tr türkiyenin .tr temsilcisi fakat neden onlar öyle vermiyor onu bilemem aslında nic.tr ile iletişime geçilse zannedersem verilebilir fakat çoklu istek olması gerek :):)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız