Tarih: 2008-10-08, 10:37:31 Mesaj konusu: Balık tutup vermekmi? tutmayı öğretmekmi?
Konuları yanlış kategoriye açıp, YARDIM istediğinde 5 dk. ara ile üst üste 3 mesaj yazılan bir ortamda bunu tartışmak ne derece doğru bilemiyorum.
Son günlerde forumlarda görüyosunuzdur nuke de güzel işler çıkarılıyor
bazı arkadaşlar paylaşmayı, bazıları sitesine özel olmasını, bazıları da bu işten para kazanmayı düşünüyorlar.
Hepsine sonsuz saygım var, herkez aynı düşünemez ve herkezin hedefi farklı olabilir.
Bir şeyler ortaya çıkarmak kolay olmuyor.
Hepimiz işimizden, eğitimimizden, evdeki ve özel hayatımızdaki sorumluluklarımızdan arda kalan azıcık zamanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.
Birçoğumuz yeni başlarken güzel birşey gördüğümüzde istemişizdir, bizim gelişimimizi engelleyecek bir davranış olduğunu umursamadan.
Aslında olay basit ama bizim zorlaştırmada üzerimize yok, html öğrenmeden bu işe başlamak gibi.
Php derslerindeki konuları öğrenip üzerine birazda mysql çalışsak inanın yapılamayacak çok az şey var şu nuke de, zaten adı üzerinde portal hazır geliyor.
Yeni başlayan arkadaşlara her zaman tavsiye ettiğimiz gibi biraz kendilerini geliştirdikten sonra, şunu yaparken şurada takıldım gibi sorular bilen kişileride heyecanlandırıp mutlu etmektedir.
Sizce bu gidişatın sonu ne olur?
Eskiden olduğu gibi ustaları bıktırıp kaçırırmıyız?
Neden paylaşmıyorsun suçlamalarına maruz kalmaya devam edermiyiz?
Kimse birşey paylaşmaşsa paylaşımcılık bitermi?
paylaşıp paylaşmama konusunu biraz tartışalım istedim
Tarih: 2008-10-08, 11:02:39 Mesaj konusu:
paylaşan olmasa paylaşım olmaz
iyi güzel hoş dediğiniz gibi yeni başlayanlar olabilir bilmemleride ayıpdeğil
soracaklar öğrencek ama bun yaparken sabırlı ve saygılı olacak doğru yerde bi başlık altında sorunu yazacak cevabın gelmesini beklicek cevab yazanada yazmayanada saygısı olacak
daha sonra paylaşan olacak yani bi problemi olana YARDIM edecek bu da her şeyini yapın anlamına gelmiyo tabii yol gösterin sadece .
herkes html bilmeye bilir bilmeyen ler koplaya editle den öte ileri gidemez bu da yeni bişi üretmezler anlamına gelir bu da herkes in kendi sitesine kalmış bşi.
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2008-10-10, 00:20:32 Mesaj konusu:
geçenler bi doçentle konuşuyorduk...Konumuz ekonomiydi bir hikaye anlattı olduğu gibi anlatayım;
hikaye bu ya ...bir gün otobüs firması cehenneme giden otobüs üretir ve zamanla tursitlik geziler başlar...Bir gün zengin iş adamı cehenneme geziye gider...Cehennemde her ülke için bir kazan yapılmış...sıra sıra rehber gezdiriyor...Bu amerikalılar için...bu italyanlar için bu ingilizler için vs...vs....
hepsi aynı kazan ve her kazanın başında bir zebani kim çıkmaya çalışırsa kafasına vurarak kazanın içine atıyor...en sonunda bir kazanın başına gelmişler ancak adam şaşırmış çünkü bu kazanda zebani yok...
adam sorar "bu kazanı bekleyen zebani yok mu?"
rehber cevap verir" bu kazanı beklemesi için zebaniye gerek yok çünkü bu türklerin kazanı.Eğer birisi kurtulmak için çıkmaya çalışırsa altakiler bacağından tutup çekiyor"
İnsanımız hazırcılığa alışmış malesef. nasıl yaparım diye soran bile nasıl yapıldığını baştan sona anlattırmak istiyor. halbu ki biraz kendisi çalışsa ve ben burda takıldım burda ne yapmam gerekiyo dese, hem daha hızlı cevap alır, hem de sorunun kaynağını ve neden yapamadığını anlar. gerisi komple boş.
İşi zorlaştırmaya gelince;
zaten php-nuke ile başlamak işleri gerçekten zorlaştırıyo. Karman çorman kodlar arasında ne php ne de html öğrenilmiyor. Nuke ile uğraştığım günlere lanet ediyorum, boşa giden onca emek. başka şekilde tanımlayamıyorum harcadığım zamanı. PHP ile web sitesi yapmak resmen çocuk oyuncağıymış, 1 haftalık bir çalışmayla herkes web sitesi kodlayabilir diye düşünüyorum.
Başta da dediğim gibi, bana balık tutmayı öğretin yaklaşımı bile yanlış bir yaklaşım bence. yapılması gereken ben oltayı attım ama balık tutamadım, hatam nerde diye sorulması.
ve herkese uzun bir Hoşçakal diyerek bitiriyorum, kendinize iyi bakın ;)
Ben hatırlatayım bu nickle tanıyamayabilirsin.. nuke.pehaspe.com da psikolog rumuzunu kullanıyordum.. Seni aramızda görmek güzel. Tekrardan hoş geldin.
İnsanımız hazırcılığa alışmış malesef. nasıl yaparım diye soran bile nasıl yapıldığını baştan sona anlattırmak istiyor. halbu ki biraz kendisi çalışsa ve ben burda takıldım burda ne yapmam gerekiyo dese, hem daha hızlı cevap alır, hem de sorunun kaynağını ve neden yapamadığını anlar. gerisi komple boş.
İşi zorlaştırmaya gelince;
zaten php-nuke ile başlamak işleri gerçekten zorlaştırıyo. Karman çorman kodlar arasında ne php ne de html öğrenilmiyor. Nuke ile uğraştığım günlere lanet ediyorum, boşa giden onca emek. başka şekilde tanımlayamıyorum harcadığım zamanı. PHP ile web sitesi yapmak resmen çocuk oyuncağıymış, 1 haftalık bir çalışmayla herkes web sitesi kodlayabilir diye düşünüyorum.
Başta da dediğim gibi, bana balık tutmayı öğretin yaklaşımı bile yanlış bir yaklaşım bence. yapılması gereken ben oltayı attım ama balık tutamadım, hatam nerde diye sorulması.
ve herkese uzun bir Hoşçakal diyerek bitiriyorum, kendinize iyi bakın ;)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız