Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
vys Mesaj: 500+
Kayıt: May 18, 2005 Mesajlar: 521 Konum: Kırklareli / Lüleburgaz
|
Tarih: 2006-04-22, 11:53:10 Mesaj konusu: Dmoz Nedir ? [open directory project] |
|
|
Özellikle web sitesi olanlar google ve dier arama motorlarında sitelerini nasıl çıkarcaklarını soruyorlar sürekli. Bunun pekçok yöntemi olmakla beraber kimsenin pek bilmediği ama en etkili yontemi olan dmoz sistemini anlatim size biraz. adresi dmoz.org un turkçe sitesi. Dmoz.org nedir? Ne işe yarar? Özelliği nedir Öncelikle bunları bilelim
Dmoz.org tüm arama motorlarının veritabanı olarak kullandığı arama ağının ana gövdesidir. Yani Arama sisteminin kalbidir. Bilindik tüm arama motorları dmoz.org veritabanı ile bağlantılıdır. Bilinen tüm dillerde yayını vardır. Sistemin kurucusu ve sahibi Netscape`dir. Sistem 1998 yılında kurulmuş ve proje olaraka hayata geçmiştir. Hala editor alıyor kabul ediyorlar.
Gelelim sistemin web sitesi olanlarla alakasına. Dmoz.org sistemine kabul edilen her site google, yahoo, msn gibi buyuk arama motorlarına direk kabul edilir. Kabulde buyuk titizlik gösteren sistem yonlendirme seklindeki domanileri asla kabul etmiyor.
Sisteme muracaat eden sitenin kendi domaini ve hostu olması gerekiyor. Ayrıca muracaat sırasında siteniz bakımda yada hazırlanıyor modunda ise sisteme yine kabul edilmiyor. Temiz arama sistemi ile yola cıkan dmoz çok seçici ve titiz editorlere sahip.
Avantajınız ne? Örnek olarak google arama motoruna kendi sitesinden kayıt oldugunuzda google örümceğinin sitenizi ziyaret etmesi 2 3 haftayı bulur. yani google dizinine girmeniz için 1 ay gibi bir süreyi gözden cıkarmanız gerekir. Oysa dmoz a kabul edildiğinizde google direk olarak sistem veritabanına sitenizi işler. Örümcekte aynı anda sitenizi ziyaret eder. Tüm arama motorlarında bu uygulanır. Google rankınız dmoz a kabulle birlikte direk 1 ile başlar.
Kayıtta yapmanız gerekenler: Dmoza kabul edilmeniz için mumkun oldugunca az hatalı bir kayıt sureci gecirmeniz gerek. Öncelikle turkçe dili secin. yada http://dmoz.org/cgi-bin/add.cgi?where=World/T%c3%bcrk%c3%a7e/B%c3%b6lgesel/Orta_Do%c4%9fu/T%c3%bcrkiye linki tıklayarak direk turkçe sayfaya girin. Orda uste bakın: Üste kısımda Adres Öner linkini görceksiniz. Ona tıklayın. Girdiğiniz yerdeki kuralları dikkatle okuyun. Ve verilen yerlerdeki bilgileri özenle, tama anlamı ile doldurun. Eğer bunu yapmazsanız asla kabul edilmezsiniz.
Bakın buda dmoz un kendisi hakkında düştüğü bir not. Not>Biz bir arama motoru değiliz. Dizinimize site eklerken seçici olmamızdan gurur duymaktayız. Her gönderilen siteyi dizine eklemiyoruz. Bu nedenle siteniz onaylanmazsa lütfen bunun kişisel bir şey olduğunu düşünmeyin.
İşte size en kısa yoldan tüm arama motorlarına giriş anahtarı. Hadi acın bakalım kapılarınızı dunyaya acabilecekmisiniz. |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-10, 19:46:14 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
Kuaza Mesaj: 300+
|
Tarih: 2006-05-11, 21:10:03 Mesaj konusu: |
|
|
süper bi açıklama kesinliklede güzel bir yöntem ve mantık harika :) |
|
Başa dön |
|
|
GFG Mesaj: 300+
|
Tarih: 2006-05-11, 21:34:59 Mesaj konusu: Re: Dmoz Nedir ? ( open directory project ) |
|
|
iyi ama benim sitem zaten google de kayitli fakat bu verdigin adreste searh yapinca cikmiyor bile :) neden acaba. |
|
Başa dön |
|
|
Aliosman Teknik Yönetici
|
Tarih: 2006-05-11, 22:16:06 Mesaj konusu: |
|
|
dmoz.org da sadece siz başvuru yaparsanız yada belli bir kaliteye ulaşır ve oranın editörlerini dikkatini sitenize çekerseniz eklenirsiniz. Başvuru yaptığınızda hemen cevap beklemeyin. Sitenizin oraya eklenmesi 1 haftadan başlar 6 aya kadar sürebilir. Yada reddedilirsiniz. Bu konuda bir uyarı da gelmiyor. Sizin kontrol etmeniz gerekiyor.
Uygun kategoriye ve editör olan bir kategoriye başvuru yapmaya özen gösterin. |
|
Başa dön |
|
|
idrisTOSUN Mesaj: 50+
|
Tarih: 2006-05-24, 20:44:12 Mesaj konusu: |
|
|
denedim bakalım olucak mı :) |
|
Başa dön |
|
|
colorado Mesaj: 100+
|
Tarih: 2006-05-25, 16:50:34 Mesaj konusu: |
|
|
bende bir kac gün önce ekledim. Gercekten backlinlere cok faydasi oluyomus. |
|
Başa dön |
|
|
PVmaster Mesaj: 200+
|
Tarih: 2006-05-25, 17:24:18 Mesaj konusu: |
|
|
Hadi hayırlısı 4-5 ay önce eski siteme onay vermemişlerdi bakalım bunda neler olacak... |
|
Başa dön |
|
|
hanzala Mesaj: 100+
|
Tarih: 2006-06-14, 15:14:34 Mesaj konusu: |
|
|
dmozda şu an 100 ile 120 arasında world/türkçe bölümü editörü bulunmakta. siz eğer editörü olmayan bir kategoriye site eklediyseniz sitenizin yayınlanma olasılığı baya düşüktür ben de eitör olduğum için her zaman sitelere izin vermiyorum devamlı incelemede tuttuğum siteler oluyor. eğer vakit bulabilirsem sitesini detaylı inceleyip açıklama ve uygun bir başlık bulup yayınlıyorum. sitesinin yayınlanmasını isteyenler açıklamaları ve site başlığını düzgün seçsinler dikkat etsinler.
unutmayın dmoz.org bir Arama MOTORU değildir!!! |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-10, 19:46:14 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
krall_13 Mesaj: 300+
|
Tarih: 2006-11-11, 18:38:43 Mesaj konusu: |
|
|
editörleri kim seciyo editörler mi |
|
Başa dön |
|
|
hanzala Mesaj: 100+
|
Tarih: 2006-11-21, 22:26:26 Mesaj konusu: |
|
|
Evet Bu iş için görevlendirilmiş üst düzey editörler başvuruları değerlendirip editörlük başvurusunu onaylıyor yada red ediyor. |
|
Başa dön |
|
|
imtiyaz Mesaj: 500+
|
Tarih: 2006-11-25, 13:58:28 Mesaj konusu: |
|
|
verdiginiz link acılmıyor sitemi yukleyecegim linki verebilirmisiniz? |
|
Başa dön |
|
|
aytugakdogan Mesaj: 500+
|
Tarih: 2007-02-04, 03:06:28 Mesaj konusu: Re: Dmoz Nedir ? ( open directory project ) |
|
|
Tüm sitelerimi ekledim,hadi hayırlısı artıkhh.. :) |
|
Başa dön |
|
|
LaVioRtH_cL Mesaj: 1+
|
Tarih: 2007-03-01, 20:52:29 Mesaj konusu: |
|
|
Evet, hanzala'nın da belirttiği gibi ODP'ye sitenizi gönderirken formu düzenli bir şekilde doldurmanız gerekli.
Tekrarlıyorum; Biz bir arama motoru değiliz. Dizinimize site eklerken seçici olmamızdan gurur duymaktayız.
Ayrıca her sitenin hostu ve domaini olması gerekli diye bir seçenek yok. ODP için önemli olan içeriktir.
Saygılarımla. |
|
Başa dön |
|
|
Nurullahz Mesaj: 200+
|
Tarih: 2007-03-20, 16:52:55 Mesaj konusu: |
|
|
Dmoz'a girmek için sitenizin belli bir konuyu işlemesi işinizi daha da kolaylaştıracaktır.
Sağdan soldan çalıntı bilgilerle kurulan bir web sayfasının dizine girmesi, kendine has bir içeriği olan web sayfalarına oranla daha zor olmaktadır.
Başvurunuzu siteniz yapım aşamasındayken kesinlikle yapmamalısınız. Siteniz rayına oturmuş, belli bir orjinal içeriğe sahip ve konusunu iyi işliyor olmalıdır.
Sitenizi tarif eden kelimeleri iyi seçmelisiniz, alakasız kelime asla kullanmayınız. Başlıkda size hit getirecek kelimeleri değil, sitenizin genel ismini yazınız.
Mesela, bir program siteniz var. Ancak siz size çok ziyaretçi gelsin diye orada başlığa Sohbet yazarsanız, kabul edilmeyecektir. Açıklamalar da yine aynı oranla gerçekleri ve sitenin genel konusunu yansıtmalıdır.
ODP Profilim : http://www.dmoz.org/profiles/nurullah.html |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2007-03-20, 18:57:19 Mesaj konusu: Re: Dmoz Nedir ? ( open directory project ) |
|
|
arkadaşlar pr,backlink,qooqle,dmoz falan pek ilqilenmiyorsunuz daha çok hit'e ve üye sayısına önem veriyorsunuz ama dmoz'a eklenebilmek çok önemlidir |
|
Başa dön |
|
|
hakan Editör
|
Tarih: 2007-03-21, 10:21:58 Mesaj konusu: |
|
|
3 ayda bir ekliyorum geçen hafta bir kez daha ekledim bunuda kabul etmeyecekler, yine ekleyeceğim vs vs... |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2007-03-21, 18:07:14 Mesaj konusu: Re: Dmoz Nedir ? ( open directory project ) |
|
|
1 senedir bekleyen arkadaşlarım var :) |
|
Başa dön |
|
|
isaurali Mesaj: 1+
|
Tarih: 2007-11-23, 05:01:11 Mesaj konusu: |
|
|
merhaba dmoz.org da sitemi eklemek istediğim katagorinin editörü kendi sitelerinin haricinde başka bir site eklemiyor ne yapmamı önerirsiniz. yardımcı olursanız sevinirim |
|
Başa dön |
|
|
isaurali Mesaj: 1+
|
Tarih: 2007-11-25, 04:09:21 Mesaj konusu: |
|
|
yok mu bu konuda bilgisi olan yafff (((( |
|
Başa dön |
|
|
gonlumungulu Mesaj: 500+
|
Tarih: 2008-01-01, 12:20:57 Mesaj konusu: |
|
|
hanzala :
|
dmozda şu an 100 ile 120 arasında world/türkçe bölümü editörü bulunmakta. siz eğer editörü olmayan bir kategoriye site eklediyseniz sitenizin yayınlanma olasılığı baya düşüktür ben de eitör olduğum için her zaman sitelere izin vermiyorum devamlı incelemede tuttuğum siteler oluyor. eğer vakit bulabilirsem sitesini detaylı inceleyip açıklama ve uygun bir başlık bulup yayınlıyorum. sitesinin yayınlanmasını isteyenler açıklamaları ve site başlığını düzgün seçsinler dikkat etsinler.
unutmayın dmoz.org bir Arama MOTORU değildir!!!
|
Merhaba Hanzala.... Kendi Web Site Adresimi, Dmoz org Kişsel Sayfalar Bölümüne Önerdim Fakat Kabul edilmedi ,,, Hiç Smap kelime yazmadan yani,, Google neden Dmoz dizini tercih ediyor Cok az sayıda spmasız siteler eklendiği için tercih ediliyor ben ise
Site eklerken ;
Gönlümün Gülü
Site adresi
Site hakkında bilgi ; Sitede bilmece, şiir,manzara resimleri, fıkralar ve yemek tarifleri bulunuyor yazmıstım..
ama baya bekledim kabul edilmeyice tekrar onerdim gee kabul edilmedi
5 ay geçti tekra önericem Kabul edilerse edildi edilmezse bir daha o siteye ugramayacıgim.. |
|
Başa dön |
|
|
berkeratak Mesaj: 300+
|
Tarih: 2008-08-27, 02:42:20 Mesaj konusu: |
|
|
Siteniz bir kere Açık Dizin'e kabul edildikten sonra, sitenizin ortağımız olan ve Açık Dizin verilerini kullanan sitelerde görünmesi birkaç ay sürebilir.
ohoooo ölme eşşeğim ölme |
|
Başa dön |
|
|
hakan Editör
|
Tarih: 2008-08-27, 12:23:44 Mesaj konusu: |
|
|
"ohoooo ölme eşşeğim ölme" yanlış işte, sabır nedir bilir misin? biraz sabrettikten sonra karşılığını fazlasıyla alırsın bu sistemde |
|
Başa dön |
|
|
berkeratak Mesaj: 300+
|
Tarih: 2008-08-27, 13:20:24 Mesaj konusu: |
|
|
Sayın Berker Barış ATAK,
Açık Dizin Projesine göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Dikkatli bir değerlendirme işlemi sonucunda editörlük başvurunuzu şimdilik kabul etmemeye karar varmış bulunmaktayız.
Editörlük kabul edilmemiş bakalım diğeri kabul olacakmı
hakan ben nelere sabrediyorum sen bilsen. Tek derdimiz bunu beklemek olsa keşke :) |
|
Başa dön |
|
|
|