Tarih: 2006-06-28, 02:07:13 Mesaj konusu: Yeni Google Tap Uygulaması - Basit ve Etkili
Küçük bir öneri: Diğer arkadaşların yaşadığı sorunlar ve bu sorunlara nasıl çözüm bulunmuş vb. durumlar için, ayrıca sitenize yapacağınız bu eklentiyi en sorunsuz ve kolay şekilde entegre edebilmeniz için öncelikle bu başlık altındaki mesajlara göz gezdiriniz.
evet arkadaşlar daha önce powerturk sitesinde Hızlı google tap adı altında türkçeleştirilmiş google tap yayınlamıştım.
Şuan daha basit ve tüm modüllere duyarlı otomatik tanıyan ve her modül için ayrı ayrı işlem yapmak zorunda kalmayacağınız yeni bir google tap eklentisi mevcut ve kurulumuda oldukça basit.
Sitenizde linkle şu şekilde olacak
Orjinal link
ww w.siteniz.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=760
Kurduktan sonra
ww w.siteniz.com/Forums-file-viewtopic-t-760.html
veya
ww w.siteniz.com/modules.php?name=Siir&file=read&id=760
Kurduktan sonra
ww w.siteniz.com/Siir-file-read-id-760.html
yani nuke modül linklerinden otomatik tanımlı olarak çalışıyor.
Dosyayı bu linkten çekebilirsiniz. Kurulumu içerisinde mevcut
Önemli Not: FckEditor kullanıyorsanız .html ve .htm uzantılı olanları kurmanız tavsiye edilmez.
DÜZELTMELER okulsiteleri.net admini AkifEmre kardeşimin verdiği bilgiye dayanarak bi sağ bloklarda tab ın çalışmama nedeni. indireceğiniz dosyadaki kurulumu bununla düzeltebilirsiniz.
footer.php de
foot();
kodundan önce eklenen
Kod:
if (!defined('ADMIN_FILE')) {
$contents = ob_get_contents();
ob_end_clean();
echo tap($contents);
}
kodunu
foot(); dan sonra eklenirse sağ bloklardada tab ın otomatik çalışacağıdır.
---------------------------------------
FCK EDiTOR KULLANANLAR İÇİN YAPILACAKLAR
bu sorun phpturk.de admini canrize tarafından çözülmüştür
footer.php yi açın ve şu kodu bulun
Kod:
if (!defined('ADMIN_FILE')) {
ob_end_clean();
echo tap($contents);
}
Bunla değiştirin
Kod:
if (!defined('ADMIN_FILE') AND !defined('FCKeditor')) {
ob_end_clean();
echo tap($contents);
}
--------------------------------------------
FORUM LİNKLERİNDE sid (session numaraları) ÇIKANLAR İÇİN
(Not: eğer sid numaraları misafirlere değil yanlızca üyelerde çıkıyorsa değişiklik yapmakla uğraşmayın ve google da sitenizi nasıl indexlemiş kontrol edin. forum indexlemesinde sid numaraları yoksa değişiklik yapmaya gerek yok.)
includes/sessions.php yi açın ve aşağıdaki kodu bulun
Kod:
global $SID;
if ( !empty($SID) && !preg_match('#sid=#', $url) )
Herşeyi açıklamadaki gibi yaptım.Kolay kurulumu olduğu doğru ama şu tespitlerde bulundum kendi sitemle ilgili olarak ;
-Blok içindeki security kodlar görünüyor.(Açıklamada görümeyecek falan yazılmış da)
-Temamın header bölümündeki linkler otomatik olarak html formatına dönüştü.Ancak Your_Account diye bir linke tıklayınca sayfa bulunamadı hatası geliyor.Aynı şekilde Index.HTML ye tıklayınca Index.PHP gelmiyor.Sayfa bulunamadı diyor.
-Yukarıdaki şıkta anlattığım gibi diğer tüm linkler de hatalı.Manuel olarak http://www.sitem.com/forums.html gibi bir link oluştursa da bu linki herhangi bir site sayfasına yönlendirmiyor.Yani aslında herşeyi HTML ye çeviriyor ama hiçbirine link atamıyor da diyebiliriz.
Şahsen yukarıdaki (1nci şık hariç) iki tespitimden oldukça kullanışsız buldum.Aslında mükemmel bir şeyin köşesinden dönülmüş gibi.Az kalsın yapılıyormuş :)
Tarih: 2006-06-28, 14:38:16 Mesaj konusu:
Bir siteye kuruldu. Hatasız çalışıyor gibi görülüyor. Linkleri html şeklinde verdiklerinden menüde otomatik işlemiyor görülüyor sadece. Ancak sayfalar arası dolaşımda sorun yok. Hostunuzda rewrite mod kapalı olabilir. htaccess hatası olabilir. Bunları kontrol edin.
Tarih: 2006-06-28, 14:40:24 Mesaj konusu:
selam arzlonga ben test için arkadaşın sitesine kurdum ve hiçbir sorun yok kodlarda.
kurulmuşuna bu siteden bakabilirsin
www.calgankoyu.com
eklediğin kodları kontrol et istersen
En son Sakal tarafından 2006-06-28, 14:40:56 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Tarih: 2006-06-28, 14:40:29 Mesaj konusu: Re: Yeni Google Tap Uygulaması - Basit ve Etkili
Evet ARZLONGA arkadaşıma katılıyorum.Sadece admin paneli değişmedi diğerleri hep arkadaşımızın dediği gibi .html formatında oldu fakat nedense http://www.siteniz.com/Forums-file-viewtopic-t-1.html gibi herhangi bir linke tıklayınca "bulunamadı" yazısı çıkıyor.Kesinlikle yazılan tüm eklemeleri hatasız yaptım.
Yoksa bu yeni eskideki google tap klasörü ile beraber mi çalışması gerekiyor.
Tarih: 2006-06-29, 12:10:34 Mesaj konusu:
Bu eklentinin htaccess dosyasında sadece şurası bu mod için geçerli. Diğer alanlar sizde sorun oluşturmuş olabilir. Yaklaşık dün itibariyle bana söylenen 3-4 siteye kuruldu bu ve çalışıyor.
Tarih: 2006-06-29, 14:59:15 Mesaj konusu: Re: Yeni Google Tap Uygulaması - Basit ve Etkili
bu modu ekledim siteme, ancak şu an gözüme çarpan bir kaç şey var. News modülünde devamı normal nuke linkleri şeklinde geliyor. html uzantılı değil. Yorum kısmı da aynı şekilde. Ali osmanın vermiş olduğu sitede denedim sorun yok her şey normal gözüküyor. bu sorun bende mi var acaba? kurulum hatası yapmadım.
Peki bir de bu farklı klasörlere atıldığı zaman çalışan bir versiyonu yapılabilir mi ben de onu sorayım ? ? ? Her modülü tek tek adapte etmek kasacak gibi.
Tarih: 2006-06-29, 17:31:49 Mesaj konusu:
Beyhude sitedende baktım herşey normal görünüyor ;)
--------------------------------
arzlonga üstteki mesajda verdiğim kodu denedinmi? şu kodu
RewriteBase /rock/
eğer işe yaramazsa başka bişeyler yaparım.
---------------------------------
vbeyazit benim sitemde kurulu olan Gt Nextgen Yanlız şu varki ben tüm modüllerimi, .htaccess dosyasını ve GoogleTap klasöründeki herşeyi ya değiştirdim yada yeniden yazdım. Uzun ve zahmetli bir iştir
------------------------------
Ufak bi ayrıntı: Eğer Stories_Archive mdoülüne girdiğinizde Şubat Mayıs Ağustos Eylül Kasım Aralık aylarında linkler neden değişmiyor derseniz
language/lang-turkish.php dosyanızdan bu ay isimlerindeki türkçe karakterleri Değiştirin. Subat Mayis Agustos Eylul Kasi Aralik yaparsanız düzelicektir. Bu tüm google tap uygulamalarında aynıdır.
Kolay gelsin
Tarih: 2006-06-29, 17:50:56 Mesaj konusu:
bazı hostlarda sorun çıkabilir o çıkan siyah ekran ve ya internal server error
# Gestion des pages erronées, si vous êtes en répertoire alors rajouter le, exemple: /REPERTOIRE/index.php?p=400
ErrorDocument 400 /index.php?pE=400
ErrorDocument 401 /index.php?pE=401
ErrorDocument 403 /index.php?pE=403
ErrorDocument 404 /index.php?pE=404
ErrorDocument 405 /index.php?pE=405
ErrorDocument 406 /index.php?pE=406
ErrorDocument 408 /index.php?pE=408
ErrorDocument 410 /index.php?pE=410
ErrorDocument 411 /index.php?pE=411
ErrorDocument 414 /index.php?pE=414
ErrorDocument 500 /index.php?pE=500
ErrorDocument 503 /index.php?pE=503
bu kısımlarıo silin htaccess ten
RewriteRule bunlar siteniz üzerinden yapılmalı bu kısımlara site adını yazmanız lazım ?
apache sitesinden ben zamanında(6-7 ay önce) okduğumda o şekilde idi
galiba bunu da maximus denen manyak php ci yapmış : )
http://www.php-maximus.fr/
Tarih: 2006-06-29, 18:12:54 Mesaj konusu:
Bu modu bulduğum orjinal site http://www.nukebest.com ;)
Genellikle rus nuke sitelerinde Google tap üzerinde biçok kod deneniyor. Şuan elimde olan bikaç uygulama var ama rusça olduğu için hepsini çözemedim. şuan burda yayınlananın değişik bir versiyonu var. ondada linkler şu şekilde oluyor
Bu tap ların düzenlemelerini yaptıktan sonra onlarıda yayınlayacağım..
ayrıca saho nun belirttiği http://www.php-maximus.fr sitesini sahibinin php bilgisi apache bilgisi ileri düzeyde birisi olduğu doğrudur. Hazırladığı bikaç nuke modifyelerini bakmıştım Oldukça güvenli ve değişklerdi
Tüm zamanlar GMT + 3 Saat Sayfaya git 1, 2, 3 ... 14, 15, 16Sonraki
1. sayfa (Toplam 16 sayfa)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız